StoryEditorOCM
HranaKUHAJ KAO CHEF

Napravite fantastičan rižoto s dimljenom skušom po receptu chefa poznatog splitskog restorana

Piše MOZAIK SD
27. svibnja 2022. - 12:35

Stipe Šušnjara iz splitskog Artičoka odlučio je otkriti s čitateljima Dobre hrane recept za sjajan rižoto.

SASTOJCI (dvije osobe):

200 g Carnaroli riže

4 žlice maslinova ulja

50 ml bijelog vina

povrtni temeljac prema potrebi

pola manjeg poriluka

1 ljutika

1 vezica divljih šparoga (ili tušta ili drugog sezonskog povrća)

7 - 8 listova medvjeđeg luka

2 fileta dimljene skuše

sol i papar

grana padana ili pecorino sir po želji

PRIPREMA:

Poriluk i ljutiku kratko izdinstajte na dvije žlice maslinova ulja, a zatim ih izblendajte u kremu koju ćete poslije dodavati u rižoto. Vrhove šparoga odvojite sa strane, a od ostatka skuhajte povrtni temeljac. Rižu kratko popržite na maslinovu ulju pa podlijte bijelim vinom. Kad vino ishlapi, nastavite podlijevati temeljcem. Dodajte kremu od poriluka i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 20:54