StoryEditorOCM
Hranaza super rezultat

Najveće greške koje radimo kad pečemo kokoš na gradele: zaboravite presušeno i krvavo meso, ovako ćete dobiti najukusniju piletinu s roštilja

Piše T.S.M.
11. srpnja 2019. - 12:06
shutterstock_1276594252

Piletina je jedna od najpopularnijih namirnica za pečenje na grillu, no vara se onaj tko misli da ju svatko može vrhunski ispeći. Često ispadne suha i izgorena ili završi krvava oko kostiju pa umjesto d guštamo mozgamo je li vatra bila dovoljno jaka, jesmo li meso predugo ostavili na gradelama... Kako bismo vas poštedjeli loše pečene kokoši s gradela, objasnit ćemo vam koje su najčešće greške u njenoj pripremi i koja su rješenja.

Evo gdje većina 'kiksa'.

1. Pregrijali ste roštilj
Početnička greška obično je 'nagariti' vatru i pregrijati roštilj. Zbog toga se tanji komadi prepeku, a deblji ostanu krvavi. Ono što bi trebalo napraviti je dio gradela, grilla ili ploče za pečenje zagrijati jače, a dio slabije. Meso najprije pecite na slabije zagrijanom dijelu pa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 09:32