Kad je netko striktni vegetarijanac duge 23 godine, kao naša današnja gošća u Zelenom ponedjeljku, onda u svojoj kuharici ima mnoštvo zanimljivih recepata, ali i puno utakmica u nogama koje pomažu ako treba impresionirati goste za večerom.
A upravo smo s takvim dojmom ostali kad nas je Barbara Gaj, inače viša predavačica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, poslužila vege delicijama s okusom Mediterana, ali i s daškom egzotike. To je, kako veli, njezina glavna gastronomska orijentacija.
Pa iako je po prirodi gurman, za Barbaru je najvažniji etički princip nenasilja koji je definirao njezino trajno opredjeljenje za bezmesnu prehranu.
Zdravstvena komponenta
– Vegeterijanka sam još od srednje škole, no u posljednje vrijeme sve više koketiram i s veganstvom, ne zato što ne...
A upravo smo s takvim dojmom ostali kad nas je Barbara Gaj, inače viša predavačica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, poslužila vege delicijama s okusom Mediterana, ali i s daškom egzotike. To je, kako veli, njezina glavna gastronomska orijentacija.
Pa iako je po prirodi gurman, za Barbaru je najvažniji etički princip nenasilja koji je definirao njezino trajno opredjeljenje za bezmesnu prehranu.
Zdravstvena komponenta
– Vegeterijanka sam još od srednje škole, no u posljednje vrijeme sve više koketiram i s veganstvom, ne zato što ne...