StoryEditorOCM
HranaZIMNICA

Evo što još možete pripremiti od rog paprika prije nego im prođe stađun; pronašli smo dva super recepta i ne možemo se odlučiti koji nam je bolji

Piše MOZAIK SD
4. rujna 2022. - 08:00

Rog paprike najbolje su pečene na roštilju s malo luka i prelivene maslinovim uljem.

Ali nema ih čitavu godinu, barem ne ovako ukusne pa nebi bilo loše dok im ne prođe ‘stađun‘ da napravite od njih ove dvije delicije- dobrio stari ajvar i namaz od paprika i patlidžana.

Prvi i najvažniji korak je sterilizacija staklenki.

Dobro operite staklenke u vrućoj vodi ili perilici za suđe. Osušite ih čistom krpom. Upalite pećnicu na 100 Celzijevih stupnjeva. Na lim složite staklenke, stavite u pećnicu i ostavite ih barem 15 minuta unutra. Kad ih izvadite, bitno je da nema nikakve tekućine u njima i da su potpuno suhe.

AJVAR

Trebat će vam:

5 kg crvene rog paprike

1,5 kg patlidžana

1-2 svježa ljuta feferona

glavica češnjaka

sol prema ukusu

500 ml...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 21:07