StoryEditorOCM
HranaPripazite na količinu

Dodajete li vino u toćeve, ovo će vas zanimati: u nekim je umacima intenzitet alkohola pri serviranju ogroman; Njemačka kuharica savjetuje koje zamjene upotrijebiti da bi jelo bilo ukusnije

29. studenog 2019. - 12:55

Čaša bijelog vina u rižotu, čitava boca burgundskog vina za pečenu govedinu, čašica madera vina u umaku - mnogi recepti predviđaju dodatni alkohol, no stručnjaci upozoravaju da on uvijek ne ispari.

"Običavala sam kuhati s litrama porta", prisjeća se Sybille Schoenberger koja je prvu Michelinovu zvjezdicu osvojila s 27 godina i sada vodi kulinarsku školu u Njemačkoj. Danas, pak, jedva ga koristi u pripremi jela i ne samo zbog toga što ima djecu. Nakon njihova rođenja počela je obraćati pažnju na sadržaj alkohola u hrani.

Alkohol kuhanjem ispari, zar ne?

"Nažalost, nije tako jednostavno", kaže Sascha Rohn, profesor kemije na sveučilištu u Hamburgu. "Teoretski alkohol ishlapi na 78,3 stupnja Celzija. No, veže se s drugim namirnicama i tako ostaje u jelu".

A post shared...

#VINO#ALKOHOL#KUHANJE#UMAK#SYBILLE SCHOENBERGER
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 19:37