StoryEditorOCM
HranaVITEZ GASTRONOMIJE

'Jedna loša večera pokvarit će gostu sve gušte!': znate li za mantalu, vrhunsko desertno jelo starije od 200 godina? Prof. Žuvela otkriva neviđena blaga kojima bi se trebali proslaviti u svijetu

Piše Dube Marjanović Ladašić
8. listopada 2019. - 10:02

Profesor Josip Žuvela stručnjak je iz područja gastronomije, savjetnik i instruktor za gastronomiju i ugostiteljstvo, predavač na Sveučilištu u Dubrovniku i u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, te nositelj titule viteza gastronomije sredozemnih i europskih regija. Rođeni je Velolučanin.

– Od najranije mladosti sam u ovom gradu, volim i ljubim ovaj grad i svaki njegov kamen i ulicu. Što sam stariji, sve više uočavam ljepote koje nekada, kao mlad, od obveza nisam uspio vidjeti. Više od 50 godina predavao sam na Turističkoj i ugostiteljskoj školi, cijeli sam život posvetio gastronomiji koja je moja ljubav, moj poziv i moj život.

Prije puno godina proglašeni ste državnim savjetnikom za gastronomiju, a prije 10 godina dobili...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 23:26