StoryEditorOCM
HranaKuha i poznatima

'Ja nisam ni u jednom lokalu to doživio': majstor leskovačkog roštilja Splićanima objasnio tajne sočnosti mesa, jedno nikako ne ide uz pravi ćevap

26. lipnja 2019. - 14:22
shutterstock_576116530

U Split je došao majstor leskovačkog roštilja poznat pod imenom Aco Desetka. Kuha za brojne osobe iz javnog života, a svoje je vještine Splićanima demonstrirao u restoranu Fabrique.

Ekipa "Only Food and Horses" popričala je s njim o razlozima što je leskovački roštilj toliko omiljen diljem Hrvatske.

"Zna se da roštilj inače potječe s Kavkaza. Preko Grčke, Makedonije i Turske, stigao je tako i do Leskovca. Sama priprema mesa traži najmanje 24 do 48 sati održavanja. Što je taj prednji dio, juneća prednja četvrt šarenija, što je malo više prošarana masnijim dijelovima, i ćevap će biti sočniji...", objašnjava Aco.

 

"Bez prave vatre nema ni pravog leskovačkog ćevapa... Upravo ta "skara", kako kažu Makedonci, živa vatra, daju zapravo tu slast roštilju", napominje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 05:13