StoryEditorOCM
Društvena mrežarijedak slučaj

Jedna od sijamskih blizanki udala se za vojnog veterana; Zbog života u troje naišli na tešku osudu javnosti

Piše MOZAIK SD
1. travnja 2024. - 17:56

Sijamske blizanke Abby i Brittany Hensel prvi su put privukle pozornost javnosti kada su se pojavile u emisiji Oprah Winfrey 1996. godine. Sada su sestre doživjele značajnu životnu promjenu: jedna od njih se udala.

Njih dvije su bile u reality showu na TLC-u nazvanom "Abby i Brittany", koji je prikazivao njihov svakodnevni život, putovanja Europom te čak vožnju mopedom. Nakon završetka serije nakon jedne sezone, sestre su završile fakultete. Abby je sada učiteljica (kao i njezina sestra Brittany) i udana je, izvijestio je nedavno Today. Vjenčala se 2021. s Joshom Bowlingom, medicinskim tehničarom i veteranom američke vojske. Par živi u Minnesoti, mjestu gdje su blizanke rođene i odrasle.

Sestre su također podijelile fotografije s vjenčanja na društvenim mrežama, što je izazvalo mnogo reakcija. Na profilnoj fotografiji Abby i Brittany na Facebooku obje nose vjenčanice i drže se za ruke s Bowlingom u sivom odijelu koji stoji nasuprot, piše Index

Odgovorile negativnim komentarima

Njihova objava o vjenčanju izazvala je negativne komentare i mržnju na internetu, što je potaknulo sestre da se obrate tom problemu. Na zajedničkom TikTok profilu objavile su video u kojem su odgovorile na hejtere. "Internet je danas posebno GLASAN", napisale su Abby i Brittany uz jedan video koji prikazuje niz fotografija povijesnih skulptura sijamskih blizanaca uz pjesmu "Real Love Baby" Johna Mistyja. "Uvijek smo tu jedna za drugu", dodale su uz emotikon srca.

U drugom videu, naslovljenom "Zauvijek", sestre grle Abbynog muža Bowlinga na fotografiji uz poruku: "Ovo je za sve vas hejtere. Ako vam se ne sviđa ono što radimo, ali i dalje gledate sve što radimo - svejedno ste naši obožavatelji."

Dijele krvotok i sve organe ispod struka

Abby i Brittany su dicefalne sijamske blizanke te dijele krvotok i sve organe ispod struka. Abby kontrolira desnu ruku i nogu, a Brittany kontrolira lijevu stranu. Kada su sestre rođene, njihovi roditelji, Patty i Mike Hensel, odlučili su odustati od operacije razdvajanja jer su liječnici rekli da su male šanse da će djevojčice preživjeti takve zahvate.

"Ljudi su bili znatiželjni o nama otkad smo se rodile, iz očitih razloga", rekli su blizanke u prvoj epizodi svoje serije sa osam dijelova, kako prenosi ABC. "Ali naši nam roditelji nikad nisu dopuštali da to koristimo kao izliku. Odgojene smo da vjerujemo da možemo učiniti sve što želimo." 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:24