StoryEditorOCM
Auto motoažuriranje

Toyota poboljšava potpuno električni bZ4X za brže punjenje, udobnost i praktičnost

Piše Mozaik SD
12. siječnja 2024. - 17:00

Primjenjujući svoj princip stalnog poboljšanja koji definira marku, Toyota predstavlja niz poboljšanja potpuno električnog SUV-a srednje veličine bZ4X, fokusirajući se na dodatnu pogodnost, praktičnost i udobnost.

Tehničke prilagodbe su napravljene na sustavu grijanja baterije kako bi se smanjilo vrijeme punjenja baterije u hladnim klimatskim uvjetima korištenjem istosmjernog napajanja s brzim punjenjem. Novi izmjenjivač topline voda-voda i ventil za podešavanje grijanja dodani su krugu grijanja kako bi se povećala temperatura baterije.

Toyota očekuje da će ove promjene smanjiti 10%-80% DC vremena brzog punjenja, posebno na niskim temperaturama i ispod točke smrzavanja.

Ako je vani hladno vrijeme, klima u kabini može se brzo zagrijati novim naprednim sustavom grijanja, koji je dio standardne opreme na bZ4X visoke kvalitete. Instaliran ispod upravljača i ploče s instrumentima, osigurava brzu toplinu oko potkoljenica i stopala vozača i suvozača – putnici će osjetiti korist vrlo brzo od pokretanja.

Program ažuriranja također uvodi novu značajku koja pomaže u sprječavanju sudara straga, na primjer u zastoju u prometu na autocesti. Dostupan na modelima srednjeg i visokog razreda, koristi radare za praćenje mrtvog kuta za otkrivanje opasnosti od sudara s vozilom koje se približava straga, automatski aktivirajući stražnja svjetla za opasnost kako bi upozorili drugog vozača.

Visokokvalitetni bZ4X bit će dostupan s novim digitalnim ključem. Kompatibilan sa sustavima Apple i Android, omogućuje korisnicima otvaranje i pokretanje vozila jednostavnim držanjem pametnog telefona pri ruci. Ključ se može dijeliti između najviše pet osoba u bilo kojem trenutku, što olakšava davanje pristupa članovima obitelji ili poslovnim kolegama ili tehničarima za održavanje vozila i spašavanje.

Ažurirana Toyota bZ4X bit će predstavljena na europskim tržištima tijekom 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:16