StoryEditorOCM
Auto motohyundai i30

Produženje roka na tržištu: još jedna obnova vrlo popularnog modela koji već dugi niz godina oduševljava kupce u Europi

Piše Robert Radica
15. travnja 2024. - 11:53

Hyundai i30 je vrlo popularan model, koji već dugi niz godina oduševljava kupce u Europi, kako zbog povoljne cijene, bogatog izbora karoserijskih oblika, te adekvatne ponude pogonskih agregata. Treća generacija ovog modela predstavljena je 2016. godine, a osvježen je tijekom 2020. godine, od kada je dostupan s blagim hibridnim pogonom. Ipak, da bi bio u skladu s vremenom, u Hyundaiju su odlučili ovaj model malo modernizirati i tako mu produžiti opstanak na tržištu.

Hyundai i30 će imati elegantniji izgled jer je redizajnirana maska hladnjaka, a tu su nova prednja i stražnja svjetla, od sad standardno u LED tehnici. Uz ovaj model Hyundai će ponuditi i nove felge, standardne promjera 16 inča, te u opcijama felge promjera 17 i 18 inča, uz paket N Line. Osim toga, bit će ponuđena paleta od sedam novih boja.

Revidirana je i unutrašnjost, koju će osvjetljavati LED elementi, čak i u prtljažniku. Naravno, Hyundai će ponuditi nove presvlake s novim dezenima tkanina, kao i kombinacije koža-tkanina i koža-tekstilni antilop.

Potpuni redizajn doživjela je i kontrolna ploča, kao i centralni ekran, koji će biti dostupan s dijagonalom od 10,25 inča, te poboljšane mogućnosti povezivanja, uključujući OTA ažuriranje navigacijskih mapa i povećan broj USB-C konektora u kabini. U skladu s novim trendovima, bit će proširen Hyun-dai Smart Sense s novim funkcijama: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Following Assist (LFA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) i Rear Occupant Alert (ROA).

U opciji će biti dostupne funkcije Junction Turning (pomoć pri skretanju u raskrižju) i Highway Driving Assist (HDA) 1.5, za održavanje udaljenosti od vozila ispred i automatskim prilagođavanjem brzine u skladu s ograničenjima.

Manje vješte vozače će obradovati sustav parkirnih senzora Parking Distance Warning (PDW), koji je uvršten u standardnu opremu.

Obnovljeni Hyundai i30 će se, kao i do sada, proizvoditi u Češkoj, u tvornici Nošovice, a početak proizvodnje se očekuje u travnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:11