StoryEditorOCM
Auto motoizazov knkurenciji

Kia jača ekipu, John Buckingham je postao voditelj dizajna eksterijera novih modela

19. lipnja 2023. - 11:00

Kia je nedavno objavila imenovanje Johna Buckinghama za voditelja dizajna vanjštine Kijinih novih modela (Kia Next Design Exterior). Buckinghamovo imenovanje nastavak je jačanja Kijinog dizajna s područja buduće mobilnosti

Kia i dalje jača svoje dizajnerske mogućnosti, jer želi igrati vodeću ulogu na području buduće mobilnosti i nadograditi svoju ponudu električnih vozila. Početkom godine je podpredsjednik Teck Koun Kim postavljen na mjesto voditelja dizajna novih modela, a sada će John Buckingham preuzeti ulogu voditelja dizajna vanjštine tih novih modela kako bi pomogao brendu da ostvari svoje dizajnerske ambicije.

Podpredsjednik Kim bit će zadužen za dizajn vanjštine, unutrašnjosti i CMF (Color, Materials, Finish) za cijelu paletu vozila Kia. John Buckingham će u svojoj novoj ulozi voditi brigu o Kijinom vanjskom dizajnu i bit će desna ruka podpredsjednika Kima.

Kijina dizajnerska filozofija "Opposites United" za njezinu vodeću ulogu na području mobilnosti budućnosti i uvođenje naprednog pristupa obliku i funkciji Kia sa svojom dizajnerskom filozofijom "Opposites United" želi preuzeti vodeću ulogu u dizajnu budućnosti. Za ostvarenje ovog cilja je Karim Habib, izvršni podpredsjednik Kije i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra, uveo inovativnu i proaktivnu organizacijsku kulturu s kojom je opunomoćio svoje dizajnere.

- Pošto Kia nastavlja svoju tranziciju prema održivoj mobilnosti i postaje vrhunska marka, veseli me da mogu u našem globalnom dizajnerskom centru pozdraviti Johna Buckinghama. Njegov nevjerojatan talent i kreativnost će osnažiti našu ekipu," rekao je Karim Habib, potpredsjednik za Europu i voditelj Kijinog globalnog dizajnerskog centra.

- Fantastična prednost za nas je i to da imamo Tecka Koun Kima koji će voditi sve naše proizvodne projekte. Sa svojim izuzetnim sposobnostima i dragocjenim iskustvom će našu dizajnersku organizaciju u Namyangu još bolje razviti u brend kakav želimo.

- Kia uspješno djeluje na tržištu električnih vozila sa svojim konkurentskim modelima EV6 i EV9 koji se mogu pohvaliti inovativnim dizajnom - rekao je Teck Koun Kim, potpredsjednik i voditelj Kia Next Design Group.

- Kia ubrzano radi na inovacijama i odazivanju na brze promjene na tržištu, naprimjer zapošljavanjem talenata s područja vanjskog dizajna. Očekujemo da će John Buckingham, koji ima raznoliko iskustvo stečeno radom u premium brendovima i startup tvrtkama doprinijeti inovativnom dizajnerskom radu u našem dizajnerskom centru.

Buckingham će vodit buduće usmjerenje i postupke dizajna vanjštine vozila Kia i doprinositi Kijinim ambicijama pri postavljanju najviših dizajnerskih standarda svjetske automobilske industrije. Buckingham će na osnovu svog bogatog iskustva u dizajniranju električnih vozila značajno doprinijeti dizajnu vanjštine Kijinih vozila sljedeće generacije, uključijući sve električne modele.

- S velikim oduševljenjem se pridružujem Kijinoj dizajnerskoj ekipi. Veselim se suradnji s izuzetno nadarenom ekipom s kojom ćemo dodatno opredijeliti filozofiju progresivnog dizana Opposites United na vanjskom izgledu sljedeće generacije vozila Kia - rekao je John Buckingham.

Buckingham ima više od 18 godina iskustva u dizajniranju luksuznih i električnih vozila Buckingham je vrlo cijenjen dizajner u svjetskoj automobilskoj industriji. Prije nego se pridružio brendu Kia obnašao je vodeće funkcije u dizajnu u više luksuznih automobilskih brendova, između ostalog Bentley Motors, BMW i Faraday Future. U Faraday Future bio je zadužen za završni razvoj i tržišno lansiranje modela FF91, najvažnijeg električnog vozila ovog brenda, kao i vođenje dizajna njegovih budućih modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:13