StoryEditorOCM

neodoljiv receptRolada od piletine ima 'božanski' nadjev, a posebnu aromu daje umak od gljiva

Piše Veljko Barbieri
21. veljače 2018. - 18:45
Rolada od kokošjih prsiju

Jedna veća otkoštena kokošja prsa podijelite u dva dijela, pa batom istucite u odreske, pa malo posolite i popaprite.

Potom svakog nadjenite sa smjesom od 7 dag mljevenih crnih maslina, 7 dag mljevenog masnijeg pršuta te 20 dag već kuhane mljevene blitve, 3 dag pinjola, koje ste zajedno prethodno malo prepržili na 2 dl maslinova ulja.

Zarolajte rolade pa svaku podvežite sa kuhinjskim konopcem i pecite u pećnici na mašću premazanoj posudi oko 45 minuta.

Kad su rolade gotove izvadite ih na dasku i pustite da se ohlade.

Istovremeno na mast od pečenja ulijte 1/ dl bijelog vina da rastopi uz posudu prionulu masnoću, 5 dag u listiće sječenih šampinjona, pa sve pustite da malo zajedno pirja i prožme se.

U taj umak slažite rolade koje ste izrezali u poprečne ploške i služite odmah.

22. studeni 2024 11:28