StoryEditorOCM

IstravirginDani mladog maslinovog ulja po 17. put u Vodnjanu od 24. do 26. studenoga

Piše PR
13. studenog 2023. - 13:47

Dani mladog maslinovog ulja, Istravirgin, posvećeni su svijetu vrhunskog maslinovog ulja, njegovoj proizvodnji, uporabi i inovacijama. Ove će godine biti održani po 17. put u još atraktivnijem izdanju i uz prisutnost vrhunskih svjetskih stručnjaka od 24. do 26. studenog u Vodnjanu.

"Prvi dan, petak, bit će više usmjeren na biznis, odnosno taj dan će strani stručnjaci komentirati, testirati i dati savjete oko aktualne berbe masline. Naravno, imat ćemo i brojne domaće stručnjake koji će govoriti o tome kakva je bila ovogodišnja berba, o količinama i kvaliteti maslina i ulja. Nakon službenog otvorenja bit će organiziran okrugli stol sa stranim i domaćim stručnjacima, ali i velikim kupcima, tijekom kojega ćemo govoriti o mogućnostima i daljnjem strateškom razvoju maslinarstva. Smatram da je važno iskoristiti sve prednosti jedne male regije koja ima toliko puno vrhunskih maslinara i uljara, poput Istre, što su već potvrdila brojna natjecanja i ocjenjivanja, kako u Italiji, tako i šire", najavljuje direktor programa Istravirgina Hrvoje Petrić. S obzirom na to da se ne možemo količinama natjecati s puno većim regijama i zemljama, Petrić smatra da se treba što više koncentrirati na premium proizvod vrhunske kvalitete.

image

Hrvoje Petrić

Za maslinare je Istravirgin savršena prilika za nova poslovna partnerstva, otkrivanje novih proizvoda i promociju izvrsnosti na međunarodnoj razini, a za sve ljubitelje dobre hrane, visokokvalitetnog maslinovog ulja i za one koji žele otkriti izvanredan svijet ovog jedinstvenog proizvoda prilika da kroz tri dana urone u jedinstveno gastronomsko iskustvo. "Jedna od karakteristika ovog događaja je premijera maslinovih ulja netom završene berbe. Ta ulja predstavljaju autentičnu sliku regije i bit će dostupna za kušanje i kupnju. U susretima s maslinarima svaki posjetitelj će imati priliku otkriti tajne proizvodnje i uspjeha maslinovog ulja i uživati u raznolikosti palete koju Istra nudi", rekla je Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio iz Agroturista.

Dani mladog maslinovog ulja ove će godine trajati do 26. studenoga, kada se ujedno obilježava i Svjetski dan stabla masline prema UNESCO-u. Cjelodnevni Cooking show, masterclassovi za kušače ulja i sommeliere, kuhare, chefove, vlasnike restorana, ali i same maslinare, oil bar sa krojenim degustacijama samo su dio bogatog programa koje očekuje posjetitelje na Istravirign manifestaciji. Stoga, planirajte vikend dolazak u Vodnjan i budite dio ovog jedinstvenog događaja, istražite svijet maslinarstva i maslinovog ulja, a sve dodatne informacije o programu pronađite na www.dmmu.info.

29. travanj 2024 02:42