Što je za'atar? Pasionirani kuhari i(li) ljubitelji međunarodne kuhinje znaju da iza tog naziva stoji bliskoistočna mješavina začina, poznata čak od antičkih vremena. U njegovu su sastavu origano, timijan, majčina dušica, sjeme sezama i sol. Okus za'atara prožima Bliski istok i svi tamošnji narodi rado ga konzumiraju, često s maslinovim uljem.
Ako u nastavku kažemo da je Hrvoje Ivančić iz Zaboka upravo objavio knjižicu naslova "Za'atar", manje upućeni u literarno stvaralaštvo tog 33-godišnjaka lako će pomisliti da je Ivančić autor kakva egzotičnog, možda i dvojezičnog gastronomskog priručnika, u kojemu se čak "gratis" nalazi vrećica rečenog začina.
Pogrešno! Jer Ivančić je doista dobro "zakuhao", ali treći po redu uradak, točnije zbirku kratkih priča u...
StoryEditorOCM
KulturaS OKUSOM 'ZA'ATARA'
Književnik i povjesničar Hrvoje Ivančić: Recikliram otpad da bih mogao pisati!
4. listopada 2016. - 14:44
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?