StoryEditorOCM
KulturaS OKUSOM 'ZA'ATARA'

Književnik i povjesničar Hrvoje Ivančić: Recikliram otpad da bih mogao pisati!

4. listopada 2016. - 14:44
ivancic_hrvoje6-220916.JPG

Što je za'atar? Pasionirani kuhari i(li) ljubitelji međunarodne kuhinje znaju da iza tog naziva stoji bliskoistočna mješavina začina, poznata čak od antičkih vremena. U njegovu su sastavu origano, timijan, majčina dušica, sjeme sezama i sol. Okus za'atara prožima Bliski istok i svi tamošnji narodi rado ga konzumiraju, često s maslinovim uljem.

Ako u nastavku kažemo da je Hrvoje Ivančić iz Zaboka upravo objavio knjižicu naslova "Za'atar", manje upućeni u literarno stvaralaštvo tog 33-godišnjaka lako će pomisliti da je Ivančić autor kakva egzotičnog, možda i dvojezičnog gastronomskog priručnika, u kojemu se čak "gratis" nalazi vrećica rečenog začina.

Pogrešno! Jer Ivančić je doista dobro "zakuhao", ali treći po redu uradak, točnije zbirku kratkih priča u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 10:08