StoryEditorOCM
Kazalištedječja predstava

Slavko Sobin i Katarina Baban oduševili djecu i roditelje premijernom izvedbom predstave „Šapice“

Piše pr
4. prosinca 2023. - 15:42

Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski" sinoć je prštala veseljem i smijehom jer jedna od djeci najomiljenijih slikovnica "Šapice" autora Slavka Sobina oživjela je na kazališnim daskama.

Slavko Sobin i Katarina Baban u ulogama poznatih psećih junaka premijerno su izveli predstavu za djecu "Šapice" na radost svih prisutnih mališana ali i njihovih roditelja.

Priliku za uživanje na premijernoj izvedbi nisu propustili Nataša Janjić, Frano Ridjan, Matko Knešaurek, Petra Kurtela, Korana Gvozdić, Sementa Rajhard, Luka Nižetić, Marijana Batinić, Danijela Pintarić i mnogi drugi, a mnoštvom pohvala publike već ovog jutra zatrpani su mailovi organizatora.

Svoju radost uspjehom "Šapica" nisu skrivali ni glumci Slavko Sobin i Katarina Baban koji su nam rekli:

"Presretan sam, čak i pomalo iznenađen što ovako genijalno reagiraju i djeca i odrasli i veselim se ovom cijelom mjesecu i svim izvedbama. Prava mala terapija za kraj godine.

Gušt je dijelit scenu s Katarinom, mislim da je ona jedna od najraznovrsnijih hrvatskih glumica i radili smo s nekom lakoćom koja se, nadam se, prenosi i u igru." - Slavko Sobin

"U pozitivnom sam šoku da je publika ovako oduševljeno reagirala na predstavu! Djeca i roditelji su izašli presretni s predstave što je najbolji znak da smo divotu Šapica uspješno prenijeli s papira na scenu. Šapice su me oduševile na prvo čitanje zbog načina na koji je Slavko prenio životno važne poruke jednostavnim putem, shvatljive i najmanjem uzrastu, ali i odraslima. Kada imaš tako predivnu priču uvijek postoji mali strah da ju prenošenjem na scenu ne zakineš ili da ne izostaviš one sitne ljepote teksta. Drago mi je što smo uspjeli u želji da donesemo nježnu i poučnu predstavu. Gušt je dijeliti scenu sa Slavkom jer sam cijelo vrijeme imala dojam kao da se igramo, što je po meni najveća ljepota ovog posla." - Katarina Baban

Već što je premijerna izvedba iza njih Slavko i Katarina imaju popunjen raspored do kraja godine a odmah nakon Zagreba stižu i u Split.

U avanturama najpoznatijih "Šapica" splitski mališani će uživati u dvorani Lora 10. prosinca u 11 h i 16h, te 11. prosinca u 9:30 h a prva splitska izvedba već je rasprodana!

Izuzev Splita, "Šapice" će nastaviti svoj put po Dalmaciji izvedbama u sljedećim gradovima:

Ploče  - 9.12. u 11 h 

Stari Grad - 12.12. u 11:30 h 

Hvar - 13.12. u 10:30 h

Gradac - 19.12. u 12 h

Podgora - 19.12. u 16 h

Prekrasna, poučna i dojmljiva predstava za djecu "Šapice" nastala je prema istoimenoj knjizi za djecu koja je vrlo brzo postala književni hit iz pera talentiranog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Slavka Sobina. Unatoč njegovom iznimnom umjetničkom talentu i perfekcionizmu kojem uvijek teži, popularnost ove slikovnice iznenadila je, budući je knjiga za djecu Šapice preko noći osvojila na tisuće mališana a njezini glavni likovi Dona i Mrš postali su miljenici dječjih srca.

"Šapice" su divna i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih te je u pripremi čak peti nastavak, što samo potvrđuje njihovu popularnost. 

Na veliku radost mališana, ovih božićnih blagdana, njihovi omiljeni likovi Dona i Mrš oživjeli su na kazališnim daskama i poklonit će im sasvim posebno kazališno iskustvo.

Kroz igru i pjesmu, glumci Katarina Baban i Slavko Sobin prenijet će predivne poruke ove priče, prikladne posebno u božićno vrijeme, a koje su je i učinile jednom od najpopularnijih knjiga za djecu u posljednje tri godine. 

Kad se jednog dana, pred sam Božić, na ulici sretnu dva psa – jedan mali, ulični, ničiji i sretan s onim što nema i jedan kućni, dobro odgojen, nezadovoljan s onim što ima bit će to početak jednog velikog prijateljstva. 

Prijateljstvo, tolerancija i prihvaćanje drugačijih vrijednosti smisao su života ili bi to barem trebali biti. To je ono što će mališani moći naučiti iz ove predstave, a odrasli se prisjetiti, ako su kojim slučajem zaboravili.   

Predstava za djecu "Šapice" nastala je u koprodukciji B GLAD Produkcije i KD "Vatroslav Lisinski" prema autorskom tekstu Slavka Sobina a u režiji Slavka Sobina i Katarine Baban.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:35