StoryEditorOCM
Kazalištenovi naslov

Popularna komedija "Španjolski komad" stiže na Teatar uz more 17. ožujka u 20 sati u dvoranu Lora

Piše promo
14. ožujka 2024. - 14:22

U stilu iskonskih meksičkih sapunica “Televisa FAKin presenta…” zabavnu,toplu, intrigantnu, genijalnu priču s s izričitom namjerom da nasmije publiku!

Izvrsnu glumačku postavu, koju je prava rijetkost vidjeti na splitskim kazališnim daskama, čine glumci s dugogodišnjom bogatom karijerom - nacionalna prvakinja Alma Prica i Sreten Mokrović te vrlo talentirani glumci mlađe generacije Sara Stanić Blažević, Ana Vučak Veljača i Matija Čigir.

"Splitu se uvijek rado vraćam i za Split me vežu mnoge lijepe uspomene, kako profesionalne, tako i prijateljske. A svaki novi susret sa splitskom publikom je iskren i uzbudljiv izazov s nepredvidivim završetkom. Ovog puta dolazimo na Teatar uz more sa predstavom “Španjolski komad”, spisateljice Yasmine Reza, u režiji Dražena Krešića. Pametna je to, intrigantna komedija u kojoj se svađaju i vole glumci…Kazalište u kazalištu, disfunkcionalna obitelj, mediteranski temperament, glumačka melankolija, potreba za ljubavlju…i mnogo toga što nam je blisko…i u životu i u kazalištu. Našu glumačku ekipu koja “glumi” glumce, čine: Sreten Mokrović, Sara Stanić, Ana Vučak Veljača, Matija Čigir…presretna sam i počašćena što sam ih u životu i na “daskama” srela…divni su. Veselimo se našem dolasku u Split, našem kazališnom izletu, kao mala djeca kada putuju na more. Hvala vam na pozivu i hvala na podršci koju svojim Teatrom uz more pružate nezavisnoj umjetničkoj sceni. U ime Fakin teatra i u svoje ime, do skorog susreta, lijepo vas pozdravljam." - Alma Prica

„Španjolski komad“ režirao je renomirani i nagrađivani redatelj Dražen Krešić dok komediju autorski potpisuje Yasmina Reza.

Kako i priliči pravom zapletu meksičke sapunice svi likovi su u vrlo kompliciranim obiteljskim odnosima, u isto vrijeme i disfunkcionalnim i punim ljubavi.

Izvrsna ekipa predstave kreirala je dinamičnu, pametnu i nadasve zabavnu predstavu u predstavi, istinsku telenovelu s karizmatičnim likovima, zapletima i neočekivanim obratima.

Na publici je da se zabavi i presudi koliko je toga što vidimo (u predstavi, ali i stvarnom životu) - istinito? 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:29