stdClass Object ( [id] => 1065111 [title] => Vratite se kinima i kazalištu, tamo ste najsigurniji, kaže Nina Hoss, najveća zvijezda njemačkog filma koja bi voljela da političari slušaju umjetnike [alias] => vratite-se-kinima-i-kazalistu-tamo-ste-najsigurniji-kaze-nina-hoss-najveca-zvijezda-njemackog-filma-koja-bi-voljela-da-politicari-slusaju-umjetnike [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Najveća zvijezda njemačke kinematogafije Nina Hoss ("Yella", "Barbara", "Phoenix") dobila je još jednu nominaciju za Europsku filmsku nagradu za dojmljivu ulogu u filmu "Moja mala sestra", prikazanom jesenas u Hrvatskoj u sklopu revije "Berlinale Special".

Film je bio prilično blizak Nini s obzirom da se vrti oko kazališta i da je majka njezina lika, Lise, također kazališna glumica. Hoss igra kazališnu spisateljicu čiji brat Sven, zvijezda berlinskog teatra, oboli od leukemije, nakon čega se ona o njemu brine pokušavajući ga vratiti na pozornicu.

- Kad ste glumac, pozornica vam je potrebna da bi se osjećali živi. Ponekad više nego u životu. To je Svenu oduzeto i ta ga činjenica izluđuje. Sven koji glumi Hamleta kao netko tko je jako bolestan od raka osjeća tračak nade da će se izvući, ali to nije sigurno daje cijeloj priči novu dimenziju.

Meni se čini da je Svenu potrebno da glumi te likove da bi se osjećao dobro sam sa sobom. Kao glumac, želite iskusiti tu dimenziju. Uvijek osjećate drugu dimenziju, a ne samo onu koja je na papiru. Pogotovo kod Shakespearea. Onda ne dobije priliku za točno to, dijeliti svoja iskustva i osjećaje s publikom što je jako bolno - govori Hoss, još uvijek i sama povezana s kazalištem.

- Kako sam radila na "Medeji" činilo mi se da se vraćam korijenima. Kad radite na grčkim dramama sve je prožeto jakim emocijama jer sve one postavljaju temeljna pitanja. Život, smrt, osveta, ljubav, strast, umorstvo. Sve što osjećate i ne smijete izbaciti iz sebe, tamo je dopušteno jer morate se s tim suočiti, Grci vas prisiljavaju da se suočite sa životom sa svom snagom i zato uvijek možete glumiti u njima i izvoditi ih.

Uvijek su relevantne jer ta temeljna pitanja uvijek ostaju u nama. Stalno smo suočeni s njima. Volim antički svijet i kazalište. Čini mi se da se stvari odvijaju u valovima. U kazalištu, kao i filmu, ima snažnih autora, a ponekad ih treba pronaći. Mislim da kazalište više komentira nego što ima vizionarsku ulogu. U jednoj mjeri poziva na pobunu, jer to i jest Brecht. Zato mislim da je danas možda još i važniji nego što je bio u osamdesetima i devedesetima.

Ne možete ubiti kazalište jer to je pričanje priča od osobe do osobe i to neće nestati. Ali, potrebni su mu moderni tekstovi da može povezati klasične drame i moderne drame. U protivnom kazalište počinje nalikovati operi. Zapravo, to nije fer jer danas i opera zna biti radikalna.

Ne gubim nadu po pitanju kazališta. Odrasla sam uz kazalište, majka mi je bila glumica. Političko kazalište jest jedan od mojih utjecaja, ali onda su bila drugačija vremena. To je više potraga nego odredište – drži glumica kojoj kazališno zaleđe pomaže i kad glumi u serijama poput Netflixove "Criminal: Germanys".

- Netflix je bio priča za sebe jer da nisam imala zaleđe u kazalištu ne znam bi li se mogla nositi s time, u dobrom smislu jer na trenutke scene nalikuju monologu i imali smo samo pet dana za snimanje epizode koja je bila duga 45 minuta, što znači da nismo imali vremena. Morali smo biti jako dobro pripremljeni i jako koncentrirani tih pet dana. Osobito oni koje ispituju.

No, jako sam se zabavila jer moj lik nije uloga koju tipično glumim. Čudovište. Njen izgled. Jako sam uživala. Bilo je jako zabavno, ali istovremeno jako zahtjevno. Raspored je bilo sulud. Bile su potrebne kazališne vještine jer smo se morali koncentrirati na dva sata, kao u kazalištu.

Izuzev toga, ne mogu uspoređivati serije i kazalište. U srži je to sve isti rad, s kolegama, sa scenarijem bilo da se radi o seriji, filmu ili kazalištu. Za mene je pristup isti, a glavna razlika je kamera. Bilo da se radi o seriji ili o filmu. To je osnovna razlika između kazališne pozornice i filma. Intimnost koju pruža kamera – precizira Hoss koju, nastavno na "My Little Sister", nije strah smrti

- Zdrava sam i trenutno bih rekla da me nije strah, ali ako dođe do toga i razbolim se, ne znam odgovor. Recimo da se ne bojim trenutka smrti već patnje. Mislim da je trenutak odlaska miran – kaže Hoss i ne vjeruje da će kina i kazališta izumrijeti načeti COVID krizom jer ona nije zaboravila na njihovu važnost.

- Ovo vrijeme nam otkriva važnost pričanja priča u društvu drugih ljudi. Napustite prostoriju i pričate o onom što ste vidjeli da bi došli do zaključka da svatko ima priču jer to se događa kad napustite kino ili kazalište. Dijelom ste se promijenili i imate potrebu pričati o tome jer smo društvena bića.

Pričanje priča otvara komunikaciju i potiče na razmišljanje. I to treba raditi zajedno jer koji je smisao kad smo sami? To je u redu, ali nakon nekog vremena izgubim taj osjećaj. Odlučite ići u kino ili kazalište i to je izbor i iskustvo. Mislim da je to sada postalo još više očito, no jednako tako mislim da moramo razmišljati i o tome koliko se kina i kazališta trude. Mijenjaju raspored sjedenja, klimatizaciju, itd. Čini mi se da su to jedna od najsigurnijih mjesta na koja možete ići.

Sve je zatvoreno, a brojke svejedno rastu. Ne znam je li to pravi put, ali također sam svjesna da je zdravlje najvažnije i da nitko te odluke ne donosi iz zlobe. To je teško pitanje, no voljela bih da političari poslušaju umjetnike i ljude oko njih, svi koji rade na stvaranju kreativnog proizvoda, što on znači i kakav je naš život. Ti se životi ne mogu gledati iz birokratske perspektive – smatra Hoss kojoj je neobično bilo što se ove godine dodjela EU Oscara, zbog COVID krize, ne odvija na uobičajen način.

- Čudan je osjećaj, svi smo sami. Radije bih da smo svi zajedno jer ljudi su društvena bića što se pokazalo istinitim nikad više nego ove godine. Stalno moramo držati distancu, ne smijemo ništa dirati. To ostavlja posljedice na nas jer nam to nije urođeno, a to je lijepo znati jer nam otkriva koliko nam je svima potrebno društvo drugih. Mislim da je predivno što ne odustajemo nego se družimo preko interneta i dajemo sve od sebe da budemo duhoviti i pozitivni – optimistična je glumica.

Prošlo je 20 godina otkad je Hoss bila izabrani za "Shooting Star". Dvadeset godina kasnije, dobila je još jednu nominaciju za EE Oscara. Je li možda vrijeme za refleksije u vezi karijere, pitamo je.

- Da, imala sam i nominaciju za "Barbaru", ali ne mogu se sjetiti koje je to bilo godine. Nisam tip osobe koja razmišlja o prošlosti. Još nisam u toj fazi, samo gledam naprijed. Mogu reći da sam jako zahvalna za svoje putovanje i za scenariste i redatelje s kojima sam surađivala i za divne ljude koje sam glumila.

Zadnjih godina sam radila s dosta žena i vidjela koliko je snažna njihova vizija i kako dolaze do rezultata. Zadovoljstvo je raditi s njima. Jako sam zahvalna za prilike koje sam dobila i zato sam se u zadnje vrijeme opet zaljubila u ovu profesiju jer sam istražila druge aspekte. Tako da trenutno više razmišljam o onome što slijedi, a ne o onome što je bilo – odgovara nam Hoss koju smo podsjetili da je tijekom bogate karijere glumila i s Phillipom Seymourom Hoffmanom u filmu "Najtraženiji čovjek".

- Suradnja s Phillipom Seymourom Hoffmanom će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu jer za mene je on jedan od najvećih glumaca stoljeća i vidjeti ga na djelu, raditi s njim i malo ga upoznati i otkriti njegovu toplinu, otvorenost i znatiželju, a istovremeno stidljivost i ogromnu hrabrost bilo je nešto jako posebno. Napustite takvog kolegu i takav projekt i to je nešto posebno. Jako sam zahvalna što sam imala priliku raditi s njim – prisjetila se Hoss.

"Most Wanted Man" je bio njezina prva međunarodna produkcija, ali ne i posljednja.

- Dogodine radim na američkoj produkciji, ali ne mogu reći o čemu se radi. Veoma sam uzbuđena zbog toga.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA SD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => EKSKLUZIVNO ZA SD 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-12-15 14:42:40 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => Marko Njegić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-12-18 09:08:48 [modified_by] => 3175 [publish_up] => 2020-12-18 07:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 92 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15519218.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15519228.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15519220.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15519222.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15519226.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15519224.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15563764.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15563760.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15563762.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/15\/15563758.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ekaterina Chesnokova\/Sputnik","Jens Kalaene\/dpa-Zentralbild\/dpa","John Macdougall\/AFP","Ursula D\u00fcren\/dpa","Ursula D\u00fcren\/dpa","Ursula D\u00fcren\/dpa","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1919x1303","k_15519218_1280.jpg":"1280x1280","k_15519218_1024.jpg":"1024x1024","k_15519218_640.jpg":"640x640","k_15519218_480.jpg":"480x480","k_15519218_340.jpg":"340x340","k_15519218_220.jpg":"220x220","o_15519218_1280.jpg":"1280x869","o_15519218_1024.jpg":"1024x695","o_15519218_640.jpg":"640x434","o_15519218_480.jpg":"480x325","o_15519218_340.jpg":"340x230","o_15519218_220.jpg":"220x149","h_15519218_1280.jpg":"1280x854","h_15519218_1024.jpg":"1024x683","h_15519218_640.jpg":"640x427","h_15519218_480.jpg":"480x320","h_15519218_340.jpg":"340x227","h_15519218_220.jpg":"220x147","pp_15519218_1280.jpg":"1006x1280","pp_15519218_1024.jpg":"805x1024","pp_15519218_640.jpg":"503x640","pp_15519218_480.jpg":"377x480","pp_15519218_340.jpg":"267x340","pp_15519218_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1416","k_15519228_1280.jpg":"1280x1280","k_15519228_1024.jpg":"1024x1024","k_15519228_640.jpg":"640x640","k_15519228_480.jpg":"480x480","k_15519228_340.jpg":"340x340","k_15519228_220.jpg":"220x220","o_15519228_1280.jpg":"1280x944","o_15519228_1024.jpg":"1024x755","o_15519228_640.jpg":"640x472","o_15519228_480.jpg":"480x354","o_15519228_340.jpg":"340x250","o_15519228_220.jpg":"220x162","h_15519228_1280.jpg":"1280x854","h_15519228_1024.jpg":"1024x683","h_15519228_640.jpg":"640x427","h_15519228_480.jpg":"480x320","h_15519228_340.jpg":"340x227","h_15519228_220.jpg":"220x147","pp_15519228_1280.jpg":"1006x1280","pp_15519228_1024.jpg":"805x1024","pp_15519228_640.jpg":"503x640","pp_15519228_480.jpg":"377x480","pp_15519228_340.jpg":"267x340","pp_15519228_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2895","k_15519220_1280.jpg":"1280x1280","k_15519220_1024.jpg":"1024x1024","k_15519220_640.jpg":"640x640","k_15519220_480.jpg":"480x480","k_15519220_340.jpg":"340x340","k_15519220_220.jpg":"220x220","o_15519220_1280.jpg":"1280x1930","o_15519220_1024.jpg":"1024x1544","o_15519220_640.jpg":"640x965","o_15519220_480.jpg":"480x723","o_15519220_340.jpg":"340x512","o_15519220_220.jpg":"220x331","h_15519220_1280.jpg":"1280x854","h_15519220_1024.jpg":"1024x683","h_15519220_640.jpg":"640x427","h_15519220_480.jpg":"480x320","h_15519220_340.jpg":"340x227","h_15519220_220.jpg":"220x147","pp_15519220_1280.jpg":"1006x1280","pp_15519220_1024.jpg":"805x1024","pp_15519220_640.jpg":"503x640","pp_15519220_480.jpg":"377x480","pp_15519220_340.jpg":"267x340","pp_15519220_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2876","k_15519222_1280.jpg":"1280x1280","k_15519222_1024.jpg":"1024x1024","k_15519222_640.jpg":"640x640","k_15519222_480.jpg":"480x480","k_15519222_340.jpg":"340x340","k_15519222_220.jpg":"220x220","o_15519222_1280.jpg":"1280x1917","o_15519222_1024.jpg":"1024x1533","o_15519222_640.jpg":"640x958","o_15519222_480.jpg":"480x719","o_15519222_340.jpg":"340x509","o_15519222_220.jpg":"220x329","h_15519222_1280.jpg":"1280x854","h_15519222_1024.jpg":"1024x683","h_15519222_640.jpg":"640x427","h_15519222_480.jpg":"480x320","h_15519222_340.jpg":"340x227","h_15519222_220.jpg":"220x147","pp_15519222_1280.jpg":"1006x1280","pp_15519222_1024.jpg":"805x1024","pp_15519222_640.jpg":"503x640","pp_15519222_480.jpg":"377x480","pp_15519222_340.jpg":"267x340","pp_15519222_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","k_15519226_1280.jpg":"1280x1280","k_15519226_1024.jpg":"1024x1024","k_15519226_640.jpg":"640x640","k_15519226_480.jpg":"480x480","k_15519226_340.jpg":"340x340","k_15519226_220.jpg":"220x220","o_15519226_1280.jpg":"1280x854","o_15519226_1024.jpg":"1024x683","o_15519226_640.jpg":"640x427","o_15519226_480.jpg":"480x320","o_15519226_340.jpg":"340x227","o_15519226_220.jpg":"220x146","h_15519226_1280.jpg":"1280x854","h_15519226_1024.jpg":"1024x683","h_15519226_640.jpg":"640x427","h_15519226_480.jpg":"480x320","h_15519226_340.jpg":"340x227","h_15519226_220.jpg":"220x147","pp_15519226_1280.jpg":"1006x1280","pp_15519226_1024.jpg":"805x1024","pp_15519226_640.jpg":"503x640","pp_15519226_480.jpg":"377x480","pp_15519226_340.jpg":"267x340","pp_15519226_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2885","k_15519224_1280.jpg":"1280x1280","k_15519224_1024.jpg":"1024x1024","k_15519224_640.jpg":"640x640","k_15519224_480.jpg":"480x480","k_15519224_340.jpg":"340x340","k_15519224_220.jpg":"220x220","o_15519224_1280.jpg":"1280x1923","o_15519224_1024.jpg":"1024x1538","o_15519224_640.jpg":"640x961","o_15519224_480.jpg":"480x721","o_15519224_340.jpg":"340x510","o_15519224_220.jpg":"220x330","h_15519224_1280.jpg":"1280x854","h_15519224_1024.jpg":"1024x683","h_15519224_640.jpg":"640x427","h_15519224_480.jpg":"480x320","h_15519224_340.jpg":"340x227","h_15519224_220.jpg":"220x147","pp_15519224_1280.jpg":"1006x1280","pp_15519224_1024.jpg":"805x1024","pp_15519224_640.jpg":"503x640","pp_15519224_480.jpg":"377x480","pp_15519224_340.jpg":"267x340","pp_15519224_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1346x1920","k_15563764_1280.jpg":"1280x1280","k_15563764_1024.jpg":"1024x1024","k_15563764_640.jpg":"640x640","k_15563764_480.jpg":"480x480","k_15563764_340.jpg":"340x340","k_15563764_220.jpg":"220x220","o_15563764_1280.jpg":"1280x1825","o_15563764_1024.jpg":"1024x1460","o_15563764_640.jpg":"640x912","o_15563764_480.jpg":"480x684","o_15563764_340.jpg":"340x484","o_15563764_220.jpg":"220x313","h_15563764_1280.jpg":"1280x854","h_15563764_1024.jpg":"1024x683","h_15563764_640.jpg":"640x427","h_15563764_480.jpg":"480x320","h_15563764_340.jpg":"340x227","h_15563764_220.jpg":"220x147","pp_15563764_1280.jpg":"1006x1280","pp_15563764_1024.jpg":"805x1024","pp_15563764_640.jpg":"503x640","pp_15563764_480.jpg":"377x480","pp_15563764_340.jpg":"267x340","pp_15563764_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2744","k_15563760_1280.jpg":"1280x1280","k_15563760_1024.jpg":"1024x1024","k_15563760_640.jpg":"640x640","k_15563760_480.jpg":"480x480","k_15563760_340.jpg":"340x340","k_15563760_220.jpg":"220x220","o_15563760_1280.jpg":"1280x1829","o_15563760_1024.jpg":"1024x1463","o_15563760_640.jpg":"640x914","o_15563760_480.jpg":"480x686","o_15563760_340.jpg":"340x485","o_15563760_220.jpg":"220x314","h_15563760_1280.jpg":"1280x854","h_15563760_1024.jpg":"1024x683","h_15563760_640.jpg":"640x427","h_15563760_480.jpg":"480x320","h_15563760_340.jpg":"340x227","h_15563760_220.jpg":"220x147","pp_15563760_1280.jpg":"1006x1280","pp_15563760_1024.jpg":"805x1024","pp_15563760_640.jpg":"503x640","pp_15563760_480.jpg":"377x480","pp_15563760_340.jpg":"267x340","pp_15563760_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2743","k_15563762_1280.jpg":"1280x1280","k_15563762_1024.jpg":"1024x1024","k_15563762_640.jpg":"640x640","k_15563762_480.jpg":"480x480","k_15563762_340.jpg":"340x340","k_15563762_220.jpg":"220x220","o_15563762_1280.jpg":"1280x1828","o_15563762_1024.jpg":"1024x1462","o_15563762_640.jpg":"640x914","o_15563762_480.jpg":"480x685","o_15563762_340.jpg":"340x485","o_15563762_220.jpg":"220x314","h_15563762_1280.jpg":"1280x854","h_15563762_1024.jpg":"1024x683","h_15563762_640.jpg":"640x427","h_15563762_480.jpg":"480x320","h_15563762_340.jpg":"340x227","h_15563762_220.jpg":"220x147","pp_15563762_1280.jpg":"1006x1280","pp_15563762_1024.jpg":"805x1024","pp_15563762_640.jpg":"503x640","pp_15563762_480.jpg":"377x480","pp_15563762_340.jpg":"267x340","pp_15563762_220.jpg":"173x220"},{"size0":"800x1131","k_15563758_1280.jpg":"1280x1280","k_15563758_1024.jpg":"1024x1024","k_15563758_640.jpg":"640x640","k_15563758_480.jpg":"480x480","k_15563758_340.jpg":"340x340","k_15563758_220.jpg":"220x220","o_15563758_1280.jpg":"1280x1809","o_15563758_1024.jpg":"1024x1447","o_15563758_640.jpg":"640x904","o_15563758_480.jpg":"480x678","o_15563758_340.jpg":"340x480","o_15563758_220.jpg":"220x311","h_15563758_1280.jpg":"1280x854","h_15563758_1024.jpg":"1024x683","h_15563758_640.jpg":"640x427","h_15563758_480.jpg":"480x320","h_15563758_340.jpg":"340x227","h_15563758_220.jpg":"220x147","pp_15563758_1280.jpg":"1006x1280","pp_15563758_1024.jpg":"805x1024","pp_15563758_640.jpg":"503x640","pp_15563758_480.jpg":"377x480","pp_15563758_340.jpg":"267x340","pp_15563758_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15385125 Threads: 2 Questions: 3189349268 Slow queries: 7162911 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235763988 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/vratite-se-kinima-i-kazalistu-tamo-ste-najsigurniji-kaze-nina-hoss-najveca-zvijezda-njemackog-filma-koja-bi-voljela-da-politicari-slusaju-umjetnike-1065111 [printLink] => /kultura/film-tv/vratite-se-kinima-i-kazalistu-tamo-ste-najsigurniji-kaze-nina-hoss-najveca-zvijezda-njemackog-filma-koja-bi-voljela-da-politicari-slusaju-umjetnike-1065111?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 271056 [name] => euoscar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => euoscar [link] => /tag/euoscar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 625929 [name] => Nina Hoss [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-18 08:49:26 [main_article_id] => 0 [alias] => nina-hoss [link] => /tag/nina-hoss ) [2] => stdClass Object ( [id] => 620059 [name] => njemački film [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-11 09:33:18 [main_article_id] => 0 [alias] => njemacki-film [link] => /tag/njemacki-film ) [3] => stdClass Object ( [id] => 609952 [name] => europski filmovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-07 15:02:12 [main_article_id] => 0 [alias] => europski-filmovi [link] => /tag/europski-filmovi ) [4] => stdClass Object ( [id] => 620495 [name] => ekskluzivni intervju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-16 10:30:22 [main_article_id] => 0 [alias] => ekskluzivni-intervju [link] => /tag/ekskluzivni-intervju ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA SD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vratite se kinima i kazalištu, tamo ste najsigurniji, kaže Nina Hoss, najveća zvijezda njemačkog filma koja bi voljela da političari slušaju umjetnike [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519218.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ekaterina Chesnokova/Sputnik [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519218.jpg [title] => Ekaterina Chesnokova/Sputnik ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519228.jpg [title] => Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519220.jpg [title] => John Macdougall/AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519222.jpg [title] => Ursula Düren/dpa ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519226.jpg [title] => Ursula Düren/dpa ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15519224.jpg [title] => Ursula Düren/dpa ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15563764.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15563760.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15563762.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/15/15563758.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Najveća zvijezda njemačke kinematogafije Nina Hoss ("Yella", "Barbara", "Phoenix") dobila je još jednu nominaciju za Europsku filmsku nagradu za dojmljivu ulogu u filmu "Moja mala sestra", prikazanom jesenas u Hrvatskoj u sklopu revije "Berlinale Special".

Film je bio prilično blizak Nini s obzirom da se vrti oko kazališta i da je majka njezina lika, Lise, također kazališna glumica. Hoss igra kazališnu spisateljicu čiji brat Sven, zvijezda berlinskog teatra, oboli od leukemije, nakon čega se ona o njemu brine pokušavajući ga vratiti na pozornicu.

- Kad ste glumac, pozornica vam je potrebna da bi se osjećali živi. Ponekad više nego u životu. To je Svenu oduzeto i ta ga činjenica izluđuje. Sven koji glumi Hamleta kao netko tko je jako bolestan od raka osjeća tračak nade da će se izvući, ali to nije sigurno daje cijeloj priči novu dimenziju.

Meni se čini da je Svenu potrebno da glumi te likove da bi se osjećao dobro sam sa sobom. Kao glumac, želite iskusiti tu dimenziju. Uvijek osjećate drugu dimenziju, a ne samo onu koja je na papiru. Pogotovo kod Shakespearea. Onda ne dobije priliku za točno to, dijeliti svoja iskustva i osjećaje s publikom što je jako bolno - govori Hoss, još uvijek i sama povezana s kazalištem.

- Kako sam radila na "Medeji" činilo mi se da se vraćam korijenima. Kad radite na grčkim dramama sve je prožeto jakim emocijama jer sve one postavljaju temeljna pitanja. Život, smrt, osveta, ljubav, strast, umorstvo. Sve što osjećate i ne smijete izbaciti iz sebe, tamo je dopušteno jer morate se s tim suočiti, Grci vas prisiljavaju da se suočite sa životom sa svom snagom i zato uvijek možete glumiti u njima i izvoditi ih.

Uvijek su relevantne jer ta temeljna pitanja uvijek ostaju u nama. Stalno smo suočeni s njima. Volim antički svijet i kazalište. Čini mi se da se stvari odvijaju u valovima. U kazalištu, kao i filmu, ima snažnih autora, a ponekad ih treba pronaći. Mislim da kazalište više komentira nego što ima vizionarsku ulogu. U jednoj mjeri poziva na pobunu, jer to i jest Brecht. Zato mislim da je danas možda još i važniji nego što je bio u osamdesetima i devedesetima.

Ne možete ubiti kazalište jer to je pričanje priča od osobe do osobe i to neće nestati. Ali, potrebni su mu moderni tekstovi da može povezati klasične drame i moderne drame. U protivnom kazalište počinje nalikovati operi. Zapravo, to nije fer jer danas i opera zna biti radikalna.

Ne gubim nadu po pitanju kazališta. Odrasla sam uz kazalište, majka mi je bila glumica. Političko kazalište jest jedan od mojih utjecaja, ali onda su bila drugačija vremena. To je više potraga nego odredište – drži glumica kojoj kazališno zaleđe pomaže i kad glumi u serijama poput Netflixove "Criminal: Germanys".

- Netflix je bio priča za sebe jer da nisam imala zaleđe u kazalištu ne znam bi li se mogla nositi s time, u dobrom smislu jer na trenutke scene nalikuju monologu i imali smo samo pet dana za snimanje epizode koja je bila duga 45 minuta, što znači da nismo imali vremena. Morali smo biti jako dobro pripremljeni i jako koncentrirani tih pet dana. Osobito oni koje ispituju.

No, jako sam se zabavila jer moj lik nije uloga koju tipično glumim. Čudovište. Njen izgled. Jako sam uživala. Bilo je jako zabavno, ali istovremeno jako zahtjevno. Raspored je bilo sulud. Bile su potrebne kazališne vještine jer smo se morali koncentrirati na dva sata, kao u kazalištu.

Izuzev toga, ne mogu uspoređivati serije i kazalište. U srži je to sve isti rad, s kolegama, sa scenarijem bilo da se radi o seriji, filmu ili kazalištu. Za mene je pristup isti, a glavna razlika je kamera. Bilo da se radi o seriji ili o filmu. To je osnovna razlika između kazališne pozornice i filma. Intimnost koju pruža kamera – precizira Hoss koju, nastavno na "My Little Sister", nije strah smrti

- Zdrava sam i trenutno bih rekla da me nije strah, ali ako dođe do toga i razbolim se, ne znam odgovor. Recimo da se ne bojim trenutka smrti već patnje. Mislim da je trenutak odlaska miran – kaže Hoss i ne vjeruje da će kina i kazališta izumrijeti načeti COVID krizom jer ona nije zaboravila na njihovu važnost.

- Ovo vrijeme nam otkriva važnost pričanja priča u društvu drugih ljudi. Napustite prostoriju i pričate o onom što ste vidjeli da bi došli do zaključka da svatko ima priču jer to se događa kad napustite kino ili kazalište. Dijelom ste se promijenili i imate potrebu pričati o tome jer smo društvena bića.

Pričanje priča otvara komunikaciju i potiče na razmišljanje. I to treba raditi zajedno jer koji je smisao kad smo sami? To je u redu, ali nakon nekog vremena izgubim taj osjećaj. Odlučite ići u kino ili kazalište i to je izbor i iskustvo. Mislim da je to sada postalo još više očito, no jednako tako mislim da moramo razmišljati i o tome koliko se kina i kazališta trude. Mijenjaju raspored sjedenja, klimatizaciju, itd. Čini mi se da su to jedna od najsigurnijih mjesta na koja možete ići.

Sve je zatvoreno, a brojke svejedno rastu. Ne znam je li to pravi put, ali također sam svjesna da je zdravlje najvažnije i da nitko te odluke ne donosi iz zlobe. To je teško pitanje, no voljela bih da političari poslušaju umjetnike i ljude oko njih, svi koji rade na stvaranju kreativnog proizvoda, što on znači i kakav je naš život. Ti se životi ne mogu gledati iz birokratske perspektive – smatra Hoss kojoj je neobično bilo što se ove godine dodjela EU Oscara, zbog COVID krize, ne odvija na uobičajen način.

- Čudan je osjećaj, svi smo sami. Radije bih da smo svi zajedno jer ljudi su društvena bića što se pokazalo istinitim nikad više nego ove godine. Stalno moramo držati distancu, ne smijemo ništa dirati. To ostavlja posljedice na nas jer nam to nije urođeno, a to je lijepo znati jer nam otkriva koliko nam je svima potrebno društvo drugih. Mislim da je predivno što ne odustajemo nego se družimo preko interneta i dajemo sve od sebe da budemo duhoviti i pozitivni – optimistična je glumica.

Prošlo je 20 godina otkad je Hoss bila izabrani za "Shooting Star". Dvadeset godina kasnije, dobila je još jednu nominaciju za EE Oscara. Je li možda vrijeme za refleksije u vezi karijere, pitamo je.

- Da, imala sam i nominaciju za "Barbaru", ali ne mogu se sjetiti koje je to bilo godine. Nisam tip osobe koja razmišlja o prošlosti. Još nisam u toj fazi, samo gledam naprijed. Mogu reći da sam jako zahvalna za svoje putovanje i za scenariste i redatelje s kojima sam surađivala i za divne ljude koje sam glumila.

Zadnjih godina sam radila s dosta žena i vidjela koliko je snažna njihova vizija i kako dolaze do rezultata. Zadovoljstvo je raditi s njima. Jako sam zahvalna za prilike koje sam dobila i zato sam se u zadnje vrijeme opet zaljubila u ovu profesiju jer sam istražila druge aspekte. Tako da trenutno više razmišljam o onome što slijedi, a ne o onome što je bilo – odgovara nam Hoss koju smo podsjetili da je tijekom bogate karijere glumila i s Phillipom Seymourom Hoffmanom u filmu "Najtraženiji čovjek".

- Suradnja s Phillipom Seymourom Hoffmanom će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu jer za mene je on jedan od najvećih glumaca stoljeća i vidjeti ga na djelu, raditi s njim i malo ga upoznati i otkriti njegovu toplinu, otvorenost i znatiželju, a istovremeno stidljivost i ogromnu hrabrost bilo je nešto jako posebno. Napustite takvog kolegu i takav projekt i to je nešto posebno. Jako sam zahvalna što sam imala priliku raditi s njim – prisjetila se Hoss.

"Most Wanted Man" je bio njezina prva međunarodna produkcija, ali ne i posljednja.

- Dogodine radim na američkoj produkciji, ali ne mogu reći o čemu se radi. Veoma sam uzbuđena zbog toga.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ekaterina Chesnokova/Sputnik Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa John Macdougall/AFP Ursula Düren/dpa Ursula Düren/dpa Ursula Düren/dpa




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/vratite-se-kinima-i-kazalistu-tamo-ste-najsigurniji-kaze-nina-hoss-najveca-zvijezda-njemackog-filma-koja-bi-voljela-da-politicari-slusaju-umjetnike-1065111 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d79d22921199454d854a2e056941194a12851cb7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vratite+se+kinima+i+kazali%C5%A1tu%2C+tamo+ste+najsigurniji%2C+ka%C5%BEe+Nina+Hoss%2C+najve%C4%87a+zvijezda+njema%C4%8Dkog+filma+koja+bi+voljela+da+politi%C4%8Dari+slu%C5%A1aju+umjetnike&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fvratite-se-kinima-i-kazalistu-tamo-ste-najsigurniji-kaze-nina-hoss-najveca-zvijezda-njemackog-filma-koja-bi-voljela-da-politicari-slusaju-umjetnike-1065111 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fvratite-se-kinima-i-kazalistu-tamo-ste-najsigurniji-kaze-nina-hoss-najveca-zvijezda-njemackog-filma-koja-bi-voljela-da-politicari-slusaju-umjetnike-1065111 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EKSKLUZIVNO ZA SD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Film & TVEKSKLUZIVNO ZA SD

Vratite se kinima i kazalištu, tamo ste najsigurniji, kaže Nina Hoss, najveća zvijezda njemačkog filma koja bi voljela da političari slušaju umjetnike

Piše Marko Njegić
18. prosinca 2020. - 08:51

Najveća zvijezda njemačke kinematogafije Nina Hoss ("Yella", "Barbara", "Phoenix") dobila je još jednu nominaciju za Europsku filmsku nagradu za dojmljivu ulogu u filmu "Moja mala sestra", prikazanom jesenas u Hrvatskoj u sklopu revije "Berlinale Special".

Film je bio prilično blizak Nini s obzirom da se vrti oko kazališta i da je majka njezina lika, Lise, također kazališna glumica. Hoss igra kazališnu spisateljicu čiji brat Sven, zvijezda berlinskog teatra, oboli od leukemije, nakon čega se ona o njemu brine pokušavajući ga vratiti na pozornicu.

- Kad ste glumac, pozornica vam je potrebna da bi se osjećali živi. Ponekad više nego u životu. To je Svenu oduzeto i ta ga činjenica izluđuje. Sven koji glumi Hamleta kao netko tko je jako bolestan od raka osjeća tračak nade...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 12:49