StoryEditorOCM
Izbori 2021ZA JEDNAKI TRETMAN

Hotelska menadžerica Katarina Marčić nezavisna je kandidatkinja za općinsku načelnicu: Bol može bolje i transparentnije, vidjela sam to kao vijećnica

Piše Ivica Radić
22. travnja 2021. - 08:41

Katarina Marčić objavila je svoju kandidaturu za općinsku načelnicu Bola u ime nezavisne liste "Bolu bolje".

Prije četiri godine se također kao nezavisna kandidatkinja natjecala za tu dužnost, ali je tu izbornu utakmicu izgubila u drugome krugu od Tihomira Marinkovića (SDP), dugogodišnjeg prvog čovjeka tog bračkog mjesta koji i sada ide po novi mandat. Katarina Marčić magistra je struke s područja ekonomije i zaposlena je kao menadžerica obiteljskoga hotela.

U upravo raspuštenom sazivu Općinskog vijeća bila je nezavisna zastupnica, a na službenoj Facebook stranici je objavila kako je "u lokalnu politiku ušla sa željom da aktivni doprinese razvoju mjesta, odnosno općine".

– Kroz rad u Vijeću nastojala sam konstruktivno pomicati granice, mijenjati ustaljene prakse, upozoravati na loša postupanja, ali i podržavati dobre ideje. Nadam se i vjerujem da ljude koji su me tada podržali svojim djelovanjem nisam razočarala.

U Vijeću sam se zajedno s drugim nezavisnim vijećnicima izborila za poboljšanje uvjeta rada osnovne škole, financiranje osobnih asistenata u nastavi, besplatnih javnih bilježnica te za pojedine projekte u kulturi – istaknula je kandidatkinja liste "Bolu bolje".

Ako dobije povjerenje birača, Marčić najavljuje da će se kao načelnica zalagati za otvoreniju javnu upravu, transparentnost i pravo na jednaki tretman za sve.

U ime opcije "Bolu bolje" za ulazak u Općinsko vijeće natjecat će se Katarina Marčić, Tonči Buljan, Siniša Soljačić, Zdravko Bartulović, Lea Marinković, Nataša Paleka Jakšić, Ivan Cvitović, Irena Eterović i Ivana Kusanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:47