StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Hrvatska je sve bliže i bliže povijesnom uspjehu, ponosan je zbog toga i Ženski vaterpolski klub Jug

Piše Tonči Vlašić
31. kolovoza 2024. - 20:21

Nije uspjela hrvatska reprezentacija iznenaditi Grčku i u utakmici za treće mjesto, a što je uspjela u skupini Europskog prvenstva do 19 godina, koje se igra u Zagrebu, na Savi, te tako osvojiti prvu medalju u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola na velikim natjecanjima, međutim, naše mlade vaterpolistice su sve bliže i bliže tom podvigu.  

Prije dva mjeseca četvrte na Svjetskom prvenstvu do 16 godina u turskom Mersinu, sad četvrte na Europskom prvenstvu do 19 godina kod kuće uz napomenu kako je nekoliko igračica igralo na oba natjecanja.

Ženski vaterpolski klub Jug, koji niže uspjehe u mlađim uzrastima u posljednje vrijeme, s ponosom će istaknuti činjenicu kako je u svakoj akciji imao svoje igračice, čak njih pet na SP-u do 16 godina, sad tri na EP-u do 19 u Zagrebu, i kako je većina njih bila u glavnim ulogama. Posebna priča je Nina Jazvin, koja je igrala na oba natjecanja, koja je na EP-u dosta mlađa od većine suparničkih igračica, koja u ovoj konkurenciji može igrati još tri godine. Sad je u Zagrebu pogađala suparničke mreže, zaradila je brojna isključenja, a na njoj je napravljeno nekoliko peteraca. Lana Korać je bila zamjena za prvu vratarku, Laticu Medvešek, Nika Alamat je imala nezgodu izvan bazena, ali je unatoč tome doprinijela uspjehu. 

image

Hrvatska uoči utakmice za treće mjesto

Josip Bandic/Cropix

Grčka je u utakmici za broncu bila uvjerljiva, 18:8, naše su veću priliku za medalju imale u polufinalu protiv Španjolske kad su četvrtim pogotkom u nizu 68 sekundi do kraja četvrte četvrtine izjednačile na 11:11. Španjolska je potom preko Isabel Piralkove Coello, igračice, koja je u Parizu osvojila olimpijsko zlato, došla do pobjede i plasmana u finale.  

Dan poslije poraza u polufinalu malo je toga bilo dobro. Jazvin je postigla jedan pogodak u utakmici za treće mjesto.

U final Španjolska – Mađarska 10:9. Španjolke su vodile s 8:3 i 10:6, Mađarska je na kraju imala napad za izjednačenje...

18. rujan 2024 20:41