StoryEditorOCM
ZagoraHEP, HEP, HURA!

Zahvala iz srca Zagore: ‘Hvala Slobodnoj, nakon mjeseci čekanja i lomljenja napokon su nam asfaltirali razrovani put‘

Piše Sandra Barčot
13. ožujka 2024. - 15:53

- Hvala puno.... Da nije bilo vas novinara, tko zna kad bi ovo bilo asfaltirano - zahvala i pohvala stigla je na našu adresu iz Gizdavca, mjesta u sklopu Općine Muć, gdje su stanovnici cijelu godinu prolazili i vozili raskopanom cestom.

image

Nikola Melvan i Nikola Kuvek, mještani Gizdavca uz nedovršenu cestu
 

Jakov Prkić/Cropix

image

Nakon dovršetka radova na popravljanjju kabela, HEP nije asfaltirao cestu

Jakov Prkić/Cropix

Pozvali su i nas, našu ekipu Slobodne Dalmacije kako bi riješili problem neuvjetne, razrovane ceste za prilaz do svojih kuća, budući je HEP još lani počeo s postavljanjem novih kabela za poboljšanje prijenosa električne energije između naselja.

No, nakon što su kanali iskopani, pa kabeli postavljeni, oni su ih zatrpali, sve "završili" tankim slojem betona, bez asfalta.

Cesta na dvije razine

I onda su mještani ostali u problemu - 600 metara ceste bez asfaltnog sloja, cesta koja je imala dvije razine, pa su gume automobila na jednoj strani bile do par centimetara niže od druge...

image

Nije bilo lako voziti ovakvim putem

Jakov Prkić/Cropix

Kako su nas upozorili na taj problem, upitali smo i mi nadležne u državnoj energetskoj tvrtki, kada će taj sloj asfalta, zašto se mjesecima čeka na okončanje tog posla, zašto je cesta ostala nedovršena, zašto prometnica nije sanirana i vraćena u prvobitno stanje?

Kako su nam iz HEP-a najavili evo i ispunjenog obećanja - friški sloj asfalta je nanesen, prometnica odnosno skretanje sa državne ceste na dionici Split-Muć, prema Gizdavcu je sanirana!

image
Snimio čitatelj

Novi sloj asfalta je postavljen, o čemu svjedoče i slike Nikole Melvana, mještanina Gizdavca koji je i zvao našu ekipu da ukaže na situaciju, koji se zauzeo zajedno sa Nikolom Kuvekom, za rješenje ovog problema.

image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:52