StoryEditorOCM
ZagoraCIRKUS U RADOBILJI

Otkrivamo detalje bizarne noćašnje krađe kod Šestanovca: provalili u kamion i krenuli, evo dokle su stigli s ‘teretom‘

Piše Mladen Nejašmić
12. siječnja 2024. - 12:33

Nesvakidašnja krađa zbila se noćas u zaseoku Babići pokraj Šestanovca, gdje je nepoznat netko lokalnom poduzetniku "privremeno" otuđio kamion pun alata i nakon nekoliko minuta "lude" vožnje uredno parkirao teretno vozilo samo kilometar i pol od mjesta gdje je ukraden, o čemu smo pisali OVDJE.

Bizarnost je tim veća što nakon policijskog očevida, osim razbijenog bočnog stakla, nije primječen nedostatak niti jednog komada alata. Dapače, sve je ostalo na svom mjestu uredno posloženo kao i prije nemilog događaja.

Tko i zašto se išao poigrati s tuđom imovinom prosudit će policajci koji su odmah nakon dojave o krađi kamiona izišli na teren i obavili očevid. Isto tako su učinili i nekoliko sati kasnije nakon što je vozilo pronađeno.

Vijest o pomalo čudnoj krađi ubrzo se pronijela mjestom, pa su krenula i nagađanja o svrsi i razlogu ovog i ovakvog čina. Najsnažniji argument je onaj da se radi o (ne)djelu migranata pogotovo što su Šestanovac i okolna mjesta postali omiljena ruta ljudi koji nakon prelaska međudržavne granice BiH i Hrvatske krenuli prema boljem životu dublje unutar EU-a, pa su najvjerojatnije u kamionu potražili kakav odjevni predmet, s obzirom na temperaturu koja se sinoć kretala oko ništice.

Drugih objašnjenja, kažu stanovnici tog dijela Zagore, nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:51