StoryEditorOCM
ZagoraMILIJUNI NA STOLU

Na Pazaru će se graditi veliki javni centar, projekt koji je najpotrebniji za brojne građane, evo kako će izgledati

Piše Toni Veljača
18. listopada 2023. - 18:38

Sjajne vijesti stigle su iz Drniša, grada koji punom parom radi na ostvarenju projekta na koji čekaju brojni građani, naročito oni treće životne dobi.

U stambenoj zoni Pazar, lokalna vlast planira izgradnju Centra za starije i nemoćne osobe, a prepreka za milijunski vrijedan projekt, po svemu sudeći, više gotovo da i nema. Grad je početkom listopada potpisao ugovor s Ministarstvom mirovinskog sustava i socijalne politike koji se obvezao financirati gotovo polovicu ukupne vrijednosti projekta.

Gradu Drnišu tje dodijeljeno bespovratnih 5,45 milijuna eura. Ukupna vrijednost projekta, dodajmo, iznosi 10,43 milijuna eura.

Ugovor za sufinanciranje radova je Josipu Begonji (HDZ), drniškom gradonačelniku, svečano je uručio premijer Andrej Plenković (HDZ), čija Vlada je, osim Drniša, u okviru programa "Izgradnja i opremanje centara za starije osobe" sufinancirala izgradnju sličnih ustanova u još 17 gradova diljem Hrvatske, ukupne vrijednosti gotovo 160 milijuna eura.

Centar za starije pod Prominom projektiran je za stalni smještaj 100 osoba. Planiran je dnevni i poludnevni boravak starijih i nemoćnih osoba, a u njemu će se pružati usluga institucionalne i izvaninstitucionalne skrbi.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

- Na području Grada nemamo mnogo zemljišta koje su u našem vlasništvu. To su uglavnom čestice koje su ili privatne ili državne.

Područje Pazara zbog toga se nametnula kao jedino logično rješenje – kazao je svojedobno Begonja za našu medijsku kuću i dodao kako će se realizacijom projekta otvoriti novih 65 radnih mjesta.

- Što se tiče kadra, trebat će nam medicinskih sestara, njegovateljica, gerontodomaćica... Svako novo radno mjesto nam znači mnogo, to je neupitno – zaključuje prvi čovjek Drniša.

image

Budući Centar za starije i nemoćne gradit će se u stambenoj zoni Pazar u Drnišu

Grad Drniš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:53