StoryEditorOCM
Zagoralijepe vijesti

Imotska krajina srušila rekord noćenja, gostima uručili prigodne poklone: ‘Ovo je samo poticaj da se vratimo...‘

Piše Braco Ćosić
11. kolovoza 2023. - 23:17

Čak punih dvanaest dana ranije za razliku od prošle rekordne turističke sezone, Imoćani su u petak 11. kolovoza zabilježili ovogodišnje stotisućito turističko noćenje.Prošle godine stotisućiti gost koji je ostvario taj rekord boravio je u Zagvozdu, a ovoga kolovoza ta cifra obilježena je u Prološcu.

Naime, u kući za odmor u Vili Diana u Prološcu Donjem vlasnika Zvonka Cime Češljara koji se već punih devet godina ozbiljno bavi ruralnim turizmom i čije su recenzije gostiju u posljednjih devet godina na smještaj, urednost i ponašanje vlasnika uvijek iznimno visok  ,grupa poljskih turista, prema podacima iz TZ Imota, ostvarila je stotisućito noćenje za ovu godinu.

U posjetu Vili Diana ovoga puta s darovima se uputila direktorica Geoparka Biokovo-Imotska jezera Ivana Ćapin koja je u ime TZ Imota i Geoparka uručila prigodne poklone Poljakinji Izabeli Jarecki, gošći koja je i ostvarila to jubilarno noćenje. Naime, dvije obitelji sa šest članova iz Poljske odmaraju se u Prološcu i između sebe su izabrali Izabelu da ona u ime njih primi darove.

- Iznimno smo zadovoljni u TZ Imota, kao i Geoparku Biokovo Imotska jezera da evo punih 12 dana ranije nego prošle godine možemo uručiti darove gošći iz Poljske koja je prema uredno vođenim podacima ostvarila to noćenje, čime je i potvrđen iznimno pozitivni rezultat dosadašnjeg dijela sezone. Od prošle godine uveli smo ovakav vid zahvale našim gostima. Naime, do ovih dana čak je za 15 posto veći broj stranih gostiju nego u istom periodu prošle godine, što nam daje za pravo da očekujemo rekordnu sezonu. Gostima iz Poljske u lijepo dizajniranoj košari stavili smo vrhunska vina Imotske krajine, domaće voćne napitke, kao i poznate imotske rafiole. Poklonili smo im i brošure Turističke zajednice, ali i Geo parka Biokovo- Imotska jezera,što ih je itekako razveselilo - izjavila je Ivana Ćapin.

Gošća iz Poljske u ime svojih sunarodnjaka izjavila je nakon što joj je objašnjen dolazak turističkih djelatnika s darovima, kako im je ovo još jedno iznimno ugodno iznenađenje, a koje stiže nakon lijepog smještaja, čiste prirode i tišine koju imaju u Vili Diana.

--Mi dolazimo iz grada Wroclawa.Mislim da je ovo samo vjetar u leđa meni, mojoj obitelji i obitelji mojih prijatelja da se i sljedeće godine vidimo u Hrvatskoj i Prološcu. Hvala vam još jednom, riječi su Izabele Jarecke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:19