StoryEditorOCM
ZagoraBITKA NA VRLJICI

Imoćani se pobunili, ali ‘šaka u oko‘ na omiljenom izletištu ostaje, pogledajte što su izgradili na stoljetnom objektu

Piše Josipa Rimac Vlajčić
23. svibnja 2023. - 15:07

Neprikladna ograda na zaštićenom kulturnom dobru na rijeci Vrljici, na predjelu Perinuša u Imotskom polju, i dalje je aktualna tema među Imoćanima.

Nakon postavljanja skupe konstrukcije koja nije dobro prihvaćena od lokalnog stanovništva, ali ni struke, kritike su urodile plodom pa je 23 metra duga plava ograda ipak uklonjena. Tvrtka "Hrvatske vode" koja je investitor ove "instalacije" je s Konzervatorskim odjelom u Imotskom dogovorila preinake na ogradi, ali čini se kako ni novo i trajno rješenje neće biti na radost i zadovoljstvo građana.

U pisanom odgovoru iz Hrvatskih voda navodi se kako se - osim prebojavanja ograde u traženu boju radi i preinaka konstrukcije u skladu s uputama Ministarstva kulture.

Također, nakon završetka radova, kako ističu iz glasnogovorništva državne tvrtke, ograda će biti pregledana od strane konzervatora i ako ne bude zamjerki, bit će ponovno postavljena na kameni zid.

Prema dostupnim informacijama, logikom i obilaskom lokacije može se naslutiti kako se nova ograda, osim boje, u odnosu na prethodnu (ni) nakon preinaka neće bitno izmijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:32