StoryEditorOCM
ZagoraŽESTOKI PROSVJED

Imoćani ‘ispalili‘ zbog bizarnog problema: Raskopali su nam cestu kroz mjesto, porazbijali smo aute, a nakon popravka su je suzili za metar i pol u odnosu na prije! Gdje to ima?

Piše Braco Ćosić
23. prosinca 2022. - 09:17
‘Do sada smo imali prometnicu asfaltiranu u širini od pet metara koja i nije služila samo za našu komunikaciju unutar mjesta, već je to i alternativni pravac za mnoge vozače koji idu prema Vinjanima Gornjim i Donjim‘, poručuju iz RebićaBraco Ćosić

Veliki projekt izgradnje vodovodnog i kanalizacijskog sustava koji je zahvatio većinu administrativnog teritorija Grada Imotskog i dio Općine Proložac u budućnosti će stanovništvu tih dijelova Imotske krajine donijeti kvalitetnu opskrbu pitkom vodom, ali i kvalitetnu kanalizacijsku mrežu.

Međutim, s druge strane, početak radova izazvao je revolt građana zbog raskopanih lokalnih prometnica koje su na nekim mjestima gotovo neupotrebljive za komunikaciju. Jake kiše proteklih tjedana izrovale su kanale koji su nakon iskopa bili zasuti pijeskom.

Prvi su se pobunili mještani Medvidovića Drage, Glavine Donje i Zdilarove Luke, a najnoviji mirni prosvjed imali su stanovnici Rebića čije se kuće "naslanjaju" na istočni dio grada. Žitelji Rebića su nezadovoljni širinom postavljanog novog a...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:36