StoryEditorOCM
Dalmacijažupanija

SDP, HNS i HSU zajedno izlaze na izbore; Kerum potpisao Baldasarovu kandidaturu

Piše PSD.
21. travnja 2013. - 23:03
Predstavnici SDP-a, HNS-a i HSU potpisali su danas u Splitu sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za skupštinu Splitsko-dalmatinske županije. Koalicijski dokument o izbornom nastupu potpisali su Arsen Bauk, predsjednik županijskog SDP-a, Ivo Milatić šef županijskog HNS-a i Marijan Jokanović, čelnik županijskog odbora HSU-a.

- Očekujemo da po prvi put u Splitsko-dalmatinskoj županiji HDZ nema svoga župana, da naša koalicija preuzme Županijsku skupštinu, te da naši kandidati pobjede u svim važnijim dalmatinskim gradovima. To su realni ciljevi-poručio je Bauk, čelnik splitsko-dalmatinskih socijaldemokrata i ministar uprave konstatiravši da don Ivan Grbišić u utrci za župana „definitivno može pobjediti“.

- Potreban je drugačiji način rada i vođenja županije i njezinog aparata koji je postao sam sebi svrha-kazao je Bauk.

Novinare je zanimao Baukov komentar na potez Željka Keruma koji je na opće iznenađenje na splitskoj Rivi potpisao podršku kandidaturi Ive Baldasara za SDP-og gradonačelnika Splita.

- To je dobar potez jer je sadašnji gradonačelnik podržao budućeg gradonačelnika-kazao je Bauk.

Potpuno neočekivani Kerumov potpis podrške za gradonačelničku kandidaturu komentirao nam je i Baldasar.

- Sasvim spontano je došao do SDP-ovog štanda i rekao da bi se „potpisao za moju kandidaturu kad bi smio“. Na to sam mu odgovorio neka se slobodno potpiše ako želi, da nema nikakvog problema. Potpisao se i otišao. Kamo sriće da je tako kulturan i tolerantan bio u zadnje 4 godine, bilo bi kudikamo bolje za grad - ispričao je Baldasar.

DENIS KRNIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 14:36