StoryEditorOCM
S mora i krajapelješki okusi

Zbog ovog je festivala sada idealno vrijeme za posjet Pelješcu: iskoristite priliku i uživajte u lokalnim specijalitetima i vrhunskim plavcima po promotivnoj cijeni

Piše Stanislav Soldo
4. srpnja 2022. - 14:30

Prije nego u jednom od peljeških restorana, konoba ili OPG-ova odlučite umočiti prste u sočnu buzaru od dagnji, brbavica, kunjki, priljepaka, kapistanti ili omastiti brk nekim od tradicionalnih dalmatinskih ribljih specijaliteta kao što su crni rižot, brudet, riba na žaru ili u soli, sjetite se da se nalazite u carstvu kamenica. Pa za predjelo preporučamo nekoliko komada, onako friških samo s par kapi limuna… Za prste polizat.

 

Zađete li pak malo dublje u unutrašnjost poluotoka uživat ćete u mladoj janjetini i kozletini pod pekom ili tradicionalnoj zelenoj manestri od raštike.

Uz ove fine specijalitete najbolje ide dobro vino, a ovaj poluotok u svijetu je poznat po plavcu. Dingač, Postup, plavac iz Ponikava ili s područja Drača, tražena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 01:27