StoryEditorOCM
S mora i krajaBIG BROTHER

U prvo susjedstvo Splita stižu javne kamere za nadzor parkiranja i prometa, građane će ‘ubiti‘ kazne teške tisuće eura

Piše Šibenski.hr
10. prosinca 2023. - 18:56

Nakon Grada Vodica i Grad Supetar namjerava uvesti sustav tehničke zaštite po šibenskom "obrascu" koji je građanima tijekom posljednjih mjeseci iz džepova "izbio" na desetke tisuća eura, te je, tim povodom, izaslanstvo s Brača posjetilo čelnike Krešimirova grada i obišlo nadzorni centar.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić (HDZ) i njegov zamjenik Danijel Mileta (HDZ) primili su predstavnike Supetra u kojem je, inače, na vlasti SDP, a to su bili Marijana Šemanović, direktorica komunalne tvrtke "Grad", Nikša Paviškov, voditelj Odsjeka za komunalno poslovanje i izgradnju, i Matko Rendić, prvi čovjek Odsjeka komunalnog redarstva. Tema sastanka bila je mogućnost uvođenja sustava videonadzora u Supetru po modelu koji je primijenjen u Šibeniku.

- Budući da je gradski sustav tehničke zaštite u samo nekoliko mjeseci od početka rada uvelike pridonio očuvanju visoke razine sigurnosti građana, djece, javne i privatne imovine te značajno unaprijedio proces identifikacije i evidentiranja prometnih prekršaja, primarno se fokusirajući na domenu prometnog redarstva, odnosno nepropisna parkiranja i zaustavljanja, predstavnici Supetra izrazili su oduševljenje rezultatima ovog projekta te zahvalili na ponuđenoj suradnji i pomoći - poručili su iz šibenske lokalne vlasti.

- Moderni sustav videonadzora javnih površina u Šibeniku, istaknuli su, primjer je dobre prakse stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja građana i njihovih gostiju te ćemo svakako iskoristiti ponuđenu pomoć Grada Šibenika oko uvođenje takvog sustava - uzvratili su Bračani.

Prilikom posjete, gostima je omogućen i posjet nadzornom centru iz kojega se kontinuirano i detaljno monitorira situacija na javnim površinama uz pomoć mreže kamera raspoređenih na strategijskim lokacijama diljem grada.

image

Bračani oduševljeni šibenskim sustavom videonadzora

Grad Šibenik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:14