StoryEditorOCM

Nastavlja se proljeće usred zime: Temperatura ide i do 19, planove mogu pokvariti samo oblaci koji se polako primiču...

Piše dalmacija sd
7. veljače 2024. - 08:35

U Hrvatskoj se u četvrtak nastavlja neuobičajeno toplo te u unutrašnjosti i razmjerno vjetrovito vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a na Jadranu, Gorskom kotaru, Lici te u unutrašnjosti Dalmacije oblačnije ponegdje i uz većinom malo kiše.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 17, na istoku unutrašnjosti ponegdje i do 19  Celzijevih stupnjeva. U svakom slučaju, toplije od prosjeka.

Sutra će kiše biti većinom duž Jadrana i na područjima uz Jadran, a temperature će uglavnom ostati nepromijenjene. Južina se nastavlja i u petak, a i tada je kiša moguća samo duž Jadrana.

Sutra se, najavljuje DHMZ, očekuje promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, neuobičajeno toplo te ponajprije u unutrašnjosti i vjetrovito. Malo kiše može pasti ponegdje duž obale i u Gorskoj Hrvatskoj.

Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, na Jadranu većinom umjereno, krajem dana ponegdje i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 12 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 °C.

Prognoze za vikend "prizivaju" i kišu - u subotu u Dalmaciji, u nedjelju i na kontinentu. Već u subotu, posebice prema večeri,oborine će se intenzivirati. Lokalno može biti izraženije kiše ili pljuskova s grmljavinom. I tijekom nedjelje će biti većinom oblačno i kišovito, lokalno obilnije i manje toplo.

image
Niksa Stipanicev/Cropix/Ilustracija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:09