StoryEditorOCM
S mora i krajaBAGERI IDU DALJE

Ministar Butković o splitskim cestovnim projektima: ‘Znamo da se kasni, ali novac imamo; za Omiš me ne držite za 2027.‘

Piše Sandra Barčot
19. veljače 2024. - 12:27

Ministra prometa Olega Butkovića smo danas u Vučevici, tijekom otvaranja radova na izgradnji tunela "Kozjak" i spojne ceste do Magistrale u Kaštelima, pitali kada će se napokon riješiti ključni prometni problemi na splitskom području.

- Nema stopiranja projekata, već samo naših nastojanja da provedemo svu prometnu aglomeraciju u splitskom bazenu, kako smo i najavili 2018. godine, na sjednici Vlade održane u Splitu. Znamo da se kasni, ali imamo novac za gradnju i sve ćemo provesti po planu, no u ovom trenu ne mogu vam reći kada će biti gotova brza cesta Split-Omiš.

Gradi se dionica od Mravinaca do TTTS-a, Dugi Rat je u dokumentaciji... Nemojte me držati za 2027. godinu kao rok, uvijek u provedbi bude problema - kazao je Butković i dodao:

- Projekt novog ulaza u Split, prva faza je u početku izgradnje, naši partneri s Pelješkog mosta su jamstvo dobre izvedbe, a riješit ćemo i most preko Kaštelanskog zaljeva, bit će visine 55 metara iznad mora. Provodi se studija maritimne izvedivosti.

Uz najavu druge faze faze projekta Novi (cestovni) ulaz u Split, resorni čelnik je naglasio kako je izlaz iz splitske luke ulaganje Grada kroz izmjene Generalnog urbanističkog plana, a ako to ne provede lokalna vlast, oni će ići na "točkaste" izmjene GUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:51