StoryEditorOCM
S mora i krajavozi se usporeno

Kolone između Splita i Omiša, HAK upozorava na pojačan promet. Objavljeno i kako će se prometovati oko Knina za vikend

Piše Hina
3. kolovoza 2023. - 23:24

Na Jadranskoj magistrali (DC8) pojačan je promet na prilazima gradovima i turističkim odredištima, osobito na dionici Split-Omiš gdje se mjestimice vozi usporeno u kolonama, izvijestio je u četvrtak navečer Hrvatski auto-klub (HAK).

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima: na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, a na Istarskom ipsilonu večeras od 22 sata do 6 sati kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Zbog održavanja proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza od 6,30 do 12 sati sati te od 5. kolovoza od 19 do 6.kolovoza u 2 sata za sav promet se zatvara državna cesta DC33 Knin-Drniš u Gradu Kninu. Obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, za autobuse preko Biskupije, a za teretna vozila ukupne mase iznad 8 tona državnom cestom DC 1 (Knin)- DC59 (Oćestovo-Kistanje-Bribirske Mostine)-DC56 Skradin-DC33 Drniš i obrnuto.

4. i 5. kolovoza od 19 do 2 sata bit će zatvorena državna cesta DC47 u Hrvatskoj Dubici, kod Trga dr. Franje Tuđmana i dio ulice Vjekoslava Venka zbog proslave "Dana Općine Hrvatska Dubica". Obilazak je lokalnim ulicama oko Trga dr. F. Tuđmana, ulicom Dubičkih domobrana i županijskom cestom ŽC3294 iz smjera Sunje u smjeru Hrvatska Dubica- Jasenovac ili obratno.

Na državnoj cesti DC6 Glina-Dvor u mjestu Donji Žirovac od 4. kolovoza do 15. rujna vozit će se uz privremenu regulaciju prometa jednim kolničkim takom, naizmjence.

Promet osobnih vozila pojačan je na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Teretni promet pojačan je na GP-ima Stara Gradiška, Županja, Bajakovo i Tovarnik.

U pomorskom prometu u petak, 4.8. u prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:56