StoryEditorOCM
S mora i krajaPORAZNA SLIKA

Katastrofalna priča o dalmatinskim taksistima: klijente voze pijani, nemaju dozvole, automobili su im neispravni...

Piše zadarski.hr
11. rujna 2023. - 20:04

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su u petak, te u noći sa subote na nedjelju, u koordinaciji sa Službom za mobilne jedinice Carinarnice Zadar, na području Zadarske županije proveli preventivno-represivnu akciju "Nadzor taxi vozila".

Proveden je nadzor nad ukupno 71 vozilom, te su utvrđena ukupno 23 prekršaja. Pronađeno je 11 prekršaja zbog nedostataka tijekom tehničkog pregleda vozila, po jedan prekršaj zbog isteka važenja vozačke dozvole, neposjedovanja prometne i vozačke dozvole u vozilu, te tri prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog  pojasa vozača.

Također, zabilježena su dva prekršaja zbog alkoholiziranost do 0,5 promila u krvi, po jedan prekršaj zbog vožnje za vrijeme izrečene zaštitine mjere zabrane upravljanja vozilom i zbog postupanja suprotno postavljenom znaku, kao i dva prekršaja zbog parkiranja ili zaustavljanja na nedopuštenom mjestu.

Utvrđena su i dva prekršaja iz Općeg poreznog zakona, iz nadležnosti Carine, zbog čega će počiniteljima biti izdan prekršajni nalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:01