StoryEditorOCM
S mora i krajaSv. ante u Dubravici

Božićna misa u Neretvi uz riječi splitsko-makarskog nadbiskupa: Malenost djeteta kadra je slomiti oštrinu naših riječi

Piše S. S.
25. prosinca 2023. - 12:35

Svečanim svetim misama polnoćkama i zornicama u Metkoviću i dolini Neretve proslavljen je Božić. Na otvorenom u svetištu Svetog Ante na Dubravici jutarnju božićnu misu predvodio je župnik vikar župe Svetog Ilije, fra Marko Pudar.

Zbog lijepog i iznadprosječno toploga vremena na božićnoj misi u svetištu Svetog Ante okupilo se mnoštvo vjernika. Fra Marko je okupljenim vjernicima pročitao božićnu poslanicu splitsko-makarskog nadbiskupa Zdenka Križića, koji je vjernicima zaželio sretan i blagoslovljen Božić.

- Kristovo rođenje obilježeno je stvarnošću objave u kojem nam je očitovana Božja blizina. Bog po svojem tjelesnom ulasku u našu povijest donosi mir kao navještaj ljepote i blizine Božjega kraljevstva. Znamo kako je mrak betlehemskih poljana rastrgan svjetlošću s neba i porukom anđela: "Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!". Ta poruka božićne noći postaje zadatak i nacrt našeg kršćanskog života, istaknuo je nadbiskup u poslanici upućenoj vjernicima.

Naime, odgoj za mir započinje prihvaćanjem objave slave Božje darovane u Kristu Isusu. Ta blizina očitovana u malenosti djeteta kadra je slomiti oštrinu naših riječi, grubost naših stavova, zidove naših sumnji, provalije međusobnih nepovjerenja. Često i sami pred malenim djetetom tepamo, pokazujući tako spremnost spuštanja na njihovu razinu želeći im objaviti ljubav i spremnost na komunikaciju, ističe nadbiskup Križić.

image

Božićna misa u svetištu Svetog Ante na Dubravici kod Metkovića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:50