stdClass Object ( [id] => 1370072 [title] => Bi li bilo bolje da su ostali u struci? Provjerili smo koje diplome imaju dalmatinski gradonačelnici. Popis je zanimljiv [alias] => bi-li-bilo-bolje-da-su-ostali-u-struci-provjerili-smo-koje-diplome-imaju-dalmatinski-gradonacelnici-popis-je-zanimljiv [catid] => 452 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Bi li bilo bolje da su ostali u struci ili je bolje što su zaplivali političkim vodama? Odgovor na to pitanje dat će birači na predstojećim izborima, naravno kandidiraju li se ponovno.

Ovaj put donosimo pregled za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost. Raznih su struka, a kako su se snašli u radu za javno dobro, najbolje znaju građani u njihovim sredinama.

Najveći grad u Dalmaciji i drugi po veličini u Hrvatskoj vodi gradonačelnik Ivica Puljak (1969.), predsjednik stranke Centar. Nakon što je 1994. diplomirao elektrotehniku na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), magistrirao je 1997. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i potom 2000. na sveučilištu "Pierre i Marie Curie" u Parizu doktorirao fiziku elementarnih čestica. Na FESB-u se zaposlio 1994., a prije nego što je 2021. postao gradonačelnik bio je u zvanju redovitog profesora u trajnom zvanju. Na prijevremenim izborima 2022. ponovno je, u drugom krugu, izabran za gradonačelnika.

---

image

Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix
---

Branko Dukić (1966.), HDZ-ov gradonačelnik Zadra, svoje srednjoškolsko obrazovanje, kako je navedeno u njegovu životopisu, započinje u klasičnoj gimnaziji, a nakon dvije godine školovanje nastavlja u medicinskoj školi i stječe zvanje fizioterapeuta. Medicinski fakultet završava u Rijeci 1992. te se kao doktor medicine vraća u Zadar, gdje započinje staž u Općoj bolnici Zadar. Titulu specijalista ginekologije i opstetricije stekao je u Klinici za ginekologiju u KBC-u Rijeka 2001., a subspecijalist za ginekološku onkologiju postao je 2005. godine. Dr. Dukić nije odustao od struke ni u prvom ni u drugom, aktualnom mandatu. Kako je lani objavila Slobodna Dalmacija i Zadarski.hr, svaki drugi četvrtak ulazi u operacijsku dvoranu i rješava najzahtjevnije ginekološke probleme, potom slijedi primanje pacijentica u ambulanti.

---

image

Branko Dukić

Jure Mišković/Cropix
---

– Kada nešto dobro radiš, zašto se toga ostaviti? – odgovorio je dr. Dukić kolegi Ivici Nevešćaninu na pitanje ima li neki poseban motiv da operira dok je gradonačelnik. Kao i to da se u bolnicu vraća nakon isteka mandata.

Liječnik vodi i Šibenik – Željko Burić (1955.), također HDZ-ov gradonačelnik, i to već u trećemu mandatu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1979. godine. Prvi poslovi bili su mu u terenskim ambulantama, radio je u Perkoviću i Boraji do 1982., nakon toga do 1985. u Službi hitne pomoći. Specijalizirao je oftalmologiju, završio je i poslijediplomski Studij kliničkog menadžmenta u zdravstvu.

---

image

Željko Burić

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Mato Franković (HDZ) najmlađi je među gradonačelnicima četiriju najvećih dalmatinskih gradova, rođen je 1982. godine. Obnaša drugi mandat prvog čovjeka Dubrovnika. Stekao je visokoškolsku kvalifikaciju Associate in Applied Science završetkom dvogodišnjeg studijskog programa Management u turizmu na Rochester Institute of Technology u SAD-u. Između 2005. i 2017. radio je u turizmu, najviše nautičkom.

---

image

Mato Franković

Božo Radić/Cropix
---

Saborski zastupnik Mosta i sinjski gradonačelnik Miro Bulj (1972.) završio je srednju strukovnu školu u Sinju (tekstilni radnik) i umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Za gradonačelnika Sinja izabran je u drugom krugu izbora 2021. godine.

---

image

Miro Bulj
 

Nikola Vilić/Cropix
---

HDZ-ov Dalibor Ninčević (1971.) vodi Solin od 2016. godine, kada je preuzeo tu dužnost kao zamjenik tadašnjega gradonačelnika Blaženka Bobana, koji je postao saborski zastupnik. Na izborima 2017. Ninčević je osvojio mandat gradonačelnika u prvom krugu izbora, te drugi mandat u drugom krugu izbora 2021. godine. Ima višu stručnu spremu, upravni je pravnik, radio je i kao referent u gradskoj upravi.

---

image

Dalibor Ninčević
 

Nikola Vilić/Cropix
---

HDZ-ov Denis Ivanović (1981.), kaštelanski gradonačelnik, po zanimanju je diplomirani inženjer sigurnosti, a prije lokalnih izbora 2017. bio je zaposlen u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Drugi mandat osvojio je na izborima 2021. godine.

---

image

Denis Ivanović

Joško Šupić/Cropix
---

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić (1980.) diplomirani je inženjer građevinarstva. Do izbora 2017., kada je osvojio mandat gradonačelnika kao SDP-ov kandidat, radio je u Agenciji EKO Kaštelanski zaljev kao voditelj projekta proširenja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže aglomeracije Kaštela – Trogir. Na izborima 2021. pobijedio je u prvom krugu i nastavio posao gradonačelnika u drugom mandatu. Profesionalnu karijeru započeo je u "Lavčeviću" kao inženjer na gradilištu dvorane Višnjik u Zadru, jedno razdoblje radio je i kao projektant komunalne infrastrukture u projektnom birou, te je u mandatu 2009. – 2013. obnašao funkciju pročelnika za komunalu.

---

image

Ante Bilić

Jakov Prkić/Cropix
---

Nakon što je tadašnji omiški gradonačelnik Ivan Kovačić 2016. imenovan ministrom uprave u Vladi RH, Ivo Tomasović (1977.) došao je na čelo grada Omiša. Kao nezavisni kandidat pobijedio je na izborima 2017. i ponovno 2021. godine. Tomasović je diplomirani ekonomist. Radio je devet godina u tvrtki s oko 400 zaposlenih na rukovodećim pozicijama.

---

image

Ivo Tomasović

Božidar Vukičević/Cropix
---

SDP-ov gradonačelnik Makarske Zoran Paunović (1980.) pobijedio je na izborima 2021. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a titulu doktora znanosti stekao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, gdje je završio doktorski studij iz područja poslovne ekonomije (turizam). Prvi hostel u Makarskoj otvorio je 2010. godine, a do stupanja na dužnost gradonačelnika u svojoj karijeri radio je u nekoliko poznatih tvrtki kao voditelj projekata ili direktor. Među ostalim, vodio je organizacijski tim za Dalmacija Wine Expo, jedan je od osnivača tvrtke "Eno kultura" d.o.o., čiji je bio i direktor do stupanja na dužnost gradonačelnika. Dvije godine bio je i vanjski suradnik na katedri za turizam zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

---

image

Zoran Paunović

Ivo Ravlić/Cropix
---

Grad Metković vodi HDZ-ov Dalibor Milan (1977.), diplomirani pravnik koji je prije stupanja na dužnost gradonačelnika radio kao viši sudski savjetnik Općinskog suda u Metkoviću. Gradonačelnik je prvi put postao na lokalnim izborima 2017. godine, a na izborima 2021. osvojio je drugi mandat.

---

image

Dalibor Milan

Denis Jerković/Cropix
---

Kao nezavisni kandidat na izborima 2021. Ivan Mataga (1988.), mag. oec., izabran je za gradonačelnika Opuzena. Srednju ekonomsku završio je u Metkoviću, a potom je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Financijska tržišta i ekonomska politika. Od 2015. godine do izbora za gradonačelnika radio je u hotelu kao financijsko-računovodstveni referent. Dodatno se bavi i poljoprivredom, nositelj je OPG-a "Okusi i mirisi juga", osnovanog 2009. godine.

---

image

Ivan Mataga

Božo Radić/Cropix
---

Mišo Krstičević, kandidat SDP-a na izborima 2017., izabran je za gradonačelnika Ploča, a drugi mandat osvojio je u prvom krugu izbora 2021. godine. Doktor je medicine, koju je završio na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Također je i doktor znanosti. Zaposlen je u KBC-u Split, specijalist je traumatologije i ortopedije. Za svoj rad na mjestu gradonačelnika Ploča odrekao se bilo kakve naknade.

---

image

Mišo Krstičević

Denis Jerković/Cropix
---

Mile Herceg (1985.), diplomirani inženjer građevinarstva, izabran je kao kandidat Nezavisne liste mladih (NLM) za gradonačelnika Vrgorca u prvom krugu izbora 2021. godine. U prethodnome mandatu, od 2017., bio je zamjenik gradonačelnika Ante Pranića. Prije stupanja na dužnost u gradskoj upravi radio je u struci.

---

image

Mile Herceg

Jakov Prkić/Cropix
---

HDZ-ov Jure Plazonić (1965.), ekonomist po zvanju, izabran je za gradonačelnika Vrlike na izborima 2017., te ponovno 2021., oba puta u prvom krugu. Prije stupanja na tu dužnost bio je voditelj odsjeka za društvene djelatnosti u Gradu Vrlici.

---

image

Jure Plazonić

Vojko Bašić/Cropix
---

U drugom krugu lokalnih izbora 2021., za gradonačelnika Trilja izabran je HDZ-ov Ivan Bugarin (1980.), diplomirani inženjer elektrotehnike, koji je u prethodnome mandatu bio zamjenik gradonačelnika Ivana Šipića. Radio je i u tvrtki "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" d.o.o.

---

image

Ivan Bugarin

Vojko Bašić/Cropix
---

Kao zajednički kandidat HDZ-a i HSP-a, Ivo Radica (1962.) prvi put je izabran za gradonačelnika Visa na izborima 2009. godine, a sada obnaša svoj četvrti mandat. Na zadnja tri izbora kao HDZ-ov kandidat pobijedio je već u prvom krugu. Po zvanju je električar (SSS).

---

image

Ivo Radica

Duje Klarić/Cropix
---

Marijo Ćaćić (1973.) izabran je kao kandidat grupe birača za gradonačelnika Knina na izborima 2021., u prethodnome mandatu bio je zamjenik tadašnjega gradonačelnika Marka Jelića. Magistar je ekonomske struke, dužnost gradonačelnika, kao i prije zamjenika, obnaša volonterski. Na stranicama Grada Knina piše da je od 2020. viši predavač na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavio se i poslovnim savjetovanjem i razvojnim projektima, a radio je kao predavač na visokim školama.

---

image

Marijo Ćačić

Nikša Stipaničev/Cropix
---

HDZ-ov Ante Župan (1948.) gradonačelnik je Obrovca od 2005., po zvanju je liječnik, završio je medicinu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

---

image

Ante Župan

Luka Gerlanc/Cropix
---

SDP-ova Ivana Marković (1979.) već je treći mandat na čelu grada Supetra. Na Ekonomskom fakultetu u Splitu stekla je akademski naziv magistra ekonomije. Odmah nakon fakulteta zaposlila se u "Autotransu-Brač" kao financijska rukovoditeljica. Od 2006. do početka mandata 2013. bila je zaposlena u gradskoj komunalnoj tvrtki kao rukovoditeljica financijskog i računovodstvenog sektora. U međuvremenu se usavršavala u struci i postala ovlašteni računovođa.

---

image

Ivana Marković

Duje Klarić/Cropix
---

U trećem krugu izbora 2017. nezavisni Antonio Škarpa pobijedio je HDZ-ovu kandidatkinju i postao gradonačelnik Starog Grada, dok je na izborima 2021. kao kandidat grupe birača izabran premoćno u prvom krugu. Po zvanju je vatrogasni tehničar, radio je kao vatrogasac u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Stari Grad.

---

image

Antonio Škarpa

Duje Klarić/Cropix
---

Gradonačelnica Komiže, SDP-ova Tonka Ivčević (1973.) diplomirala je 1995. na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer poslovno upravljanje. Kao diplomirana ekonomistica radila je jedno vrijeme kao službenica u knjigovodstvenom obrtu, potom je bila direktorica komiškog Nautičkog centra, te od 2005. gradonačelnica Komiže, sada u petom mandatu.

---

image

Tonka Ivčević

Božidar Vukičević/Cropix
---

Nika Silić Maroević (1981.), poslije osnovne škole u Korčuli, u Zagrebu je završila opću gimnaziju, te potom studij vinarstva, voćarstva i vinogradarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, te je postala dipl. ing. agronomije. Radila je u nekoliko manjih vinarija, a 2007. počela je raditi kao glavni enolog u jednoj pelješkoj vinariji. SDP-ova kandidatkinja, uz podršku HSU-a, na izborima 2021. izabrana je u prvom krugu za gradonačelnicu Korčule.

---

image

Nika Silić Maroević
 

Anđela Šćepanović/Cropix
---

Rikardo Novak, nestranački kandidat, izabran je za gradonačelnika Hvara 2017. i ponovno na izborima 2021. godine. Ugostiteljske je struke, u drugoj polovini 90-ih osnovao je privatnu tvrtku za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo, čiji je direktor bio do stupanja na dužnost gradonačelnika.

---

image

Rikardo Novak

Tom Dubravec/ Cropix
---

HDZ-ov Ivan Budalić (1971.) obnaša volonterski drugi mandat gradonačelnika Imotskoga, izabran je 2017. i ponovno 2021. godine. Od srpnja 2020. je i saborski zastupnik. Završio je srednju tehničku školu u Imotskom (elektrotehničar). Umirovljen je kao hrvatski dragovoljac.

---

image

Ivan Budalić

Duje Klarić/Cropix
---

Josip Begonja (1961.) HDZ-ov je gradonačelnik Drniša od 2013., sad već u trećemu mandatu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu te magistrirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Radio je u Područnom uredu Porezne uprave u Šibeniku.

---

image

Josip Begonja

Paun Paunović/Cropix
---

HDZ-ov Tomislav Bulić vodi grad Benkovac od 2017., a sad obnaša volonterski drugi mandat. Po struci je diplomirani kriminalist, umirovljeni je zapovjednik počasne Predsjedničke garde. Bavi se i poljoprivredom, njegova obitelj ima jednu od najvećih plantaža badema u Zadarskoj županiji, dijelom sufinanciranu iz EU fondova.

---

image

Tomislav Bulić

Jure Mišković/Cropix
---

HDZ-ov Ivan Knez (1964.) na dužnosti je gradonačelnika Biograda na Moru od prosinca 2006. Prvo je zamijenio tadašnjega gradonačelnika Darka Eškinju, a potom pobjeđivao na izborima od 2009. naovamo. Studij je završio na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, smjer stočarstvo, i stekao zvanje diplomiranog inženjera agronomije. Radio je u početku kao policijski službenik pa se zaposlio u Zadarskoj županiji – ispostavi Biograd na Moru kao inspektor za poljoprivredu i šumarstvo, a nakon toga bio je inspektor za gospodarstvo pri Državnom inspektoratu u Zadru. U Zadarskoj županiji radio je i na poslovima pomoćnika pročelnika za turizam, nakon čega je pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje bio pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Zadru.

---

image

Ivan Knez

Jure Mišković/Cropix
---

Emil Ćurko (1956.) inženjer je telekomunikacija i HDZ-ov gradonačelnik Nina, već peti uzastopni mandat. Na izborima 2021. bio je jedini kandidat za gradonačelnika.

---

image

Emil Ćurko

Jure Mišković/Cropix
---

Na izborima 2021. Ante Fabijanić osvojio je svoj drugi mandat na mjestu gradonačelnika Paga. U imovinskoj kartici piše da je poduzetnik (SSS), a pripada stranci Moderna demokratska snaga.

---

image

Ante Fabijanić

Luka Gerlanc/Cropix
---

Antonijo Brajković, član HDZ-a, za gradonačelnika Skradina izabran je na izborima 2017., a drugi mandat osvojio je u prvom krugu izbora 2021. kao jedini kandidat za gradonačelnika. Diplomirao je 2002. na Filozofskom fakultetu u Zadru, smjer povijest i geografija, te 2013. postao magistar znanosti nakon poslijediplomskog studija Povijest hrvatskog pomorstva Sveučilišta u Zadru. Radio je kao samostalni upravni referent za kulturu, sport, predškolski odgoj i socijalnu skrb Grada Skradina.

---

image

Antonijo Brajković

Nikša Stipaničev/Cropix
---

HDZ-ov Ante Cukrov izabran je za gradonačelnika Vodica na izborima 2021., po zvanju je zapovjednik broda (SSS), a prije stupanja na dužnost gradonačelnika bio je direktor u privatnoj tvrtki za za turizam, ugostiteljstvo, pomorski prijevoz i trgovinu.

---

image

Ante Cukrov

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => šarolika lista [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => šarolika lista 2 0 14041 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-06 11:16:30 [created_by] => 3159 [created_by_alias] => Ljubica Vuko [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-07 09:00:16 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-07 08:59:56 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 452 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => S mora i kraja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Bi li bilo bolje da su ostali u struci? Provjerili smo koje diplome imaju dalmatinski gradonačelnici. Popis je zanimljiv page_title=Bi li bilo bolje da su ostali u struci? Provjerili smo koje diplome imaju dalmatinski gradonačelnici. Popis je zanimljiv [metakey] => gradonačelnici, zanimanja, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26720253.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715973.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715974.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715975.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715976.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715977.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715978.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715979.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715980.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715982.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715983.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715984.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715985.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715986.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715987.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715988.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715989.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715990.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715991.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715992.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715993.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715994.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715996.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715997.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715998.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26715999.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716000.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716001.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716002.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716004.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716005.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716006.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716007.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/06\/26716008.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Jure Mi\u0161kovi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Denis Jerkovi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Denis Jerkovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Znate li za koja zanimanja su se \u0161kolovali i \u010dime su se bavili dalmatinski gradona\u010delnici prije negoli su stupili na du\u017enost? Donosimo pregled<\/p>","

Nika Sili\u0107\u00a0Maroevi\u0107
\n\u00a0<\/p>","

Emil \u0106urko<\/p>","

Rikardo Novak<\/p>","

Ante Fabijani\u0107<\/p>","

\u017deljko Buri\u0107<\/p>","

Denis Ivanovi\u0107<\/p>","

Dalibor Nin\u010devi\u0107
\n\u00a0<\/p>","

Ivan Bugarin<\/p>","

Branko Duki\u0107<\/p>","

Ivo Radica<\/p>","

Mile Herceg<\/p>","

Jure Plazoni\u0107<\/p>","

Ivica Puljak<\/p>","

Ante Cukrov<\/p>","

Ante \u017dupan<\/p>","

Antonio \u0160karpa<\/p>","

Tomislav\u00a0Buli\u0107<\/p>","

Zoran Paunovi\u0107<\/p>","

Miro Bulj
\n\u00a0<\/p>","

Ante Bili\u0107<\/p>","

Josip Begonja<\/p>","

Antonijo Brajkovi\u0107<\/p>","

Ivan Budali\u0107<\/p>","

Ivan Kova\u010di\u0107<\/p>","

Ivana Markovi\u0107<\/p>","

Ivo Tomasovi\u0107<\/p>","

Ivan Knez<\/p>","

Tonka Iv\u010devi\u0107<\/p>","

Mato Frankovi\u0107<\/p>","

Mi\u0161o Krsti\u010devi\u0107<\/p>","

Ivan Mataga<\/p>","

Marijo \u0106a\u010di\u0107<\/p>","

Dalibor Milan<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1539","hd_26720253_1920.jpg":"1920x1080","k_26720253_1280.jpg":"1280x1280","k_26720253_1024.jpg":"1024x1024","k_26720253_640.jpg":"640x640","k_26720253_480.jpg":"480x480","k_26720253_340.jpg":"340x340","k_26720253_220.jpg":"220x220","o_26720253_1280.jpg":"1280x1026","o_26720253_1024.jpg":"1024x820","o_26720253_640.jpg":"640x513","o_26720253_480.jpg":"480x384","o_26720253_340.jpg":"340x272","o_26720253_220.jpg":"220x176","h_26720253_1280.jpg":"1280x854","h_26720253_1024.jpg":"1024x683","h_26720253_640.jpg":"640x427","h_26720253_480.jpg":"480x320","h_26720253_340.jpg":"340x227","h_26720253_220.jpg":"220x147","pp_26720253_1280.jpg":"1280x1628","pp_26720253_1024.jpg":"1024x1303","pp_26720253_640.jpg":"640x814","pp_26720253_480.jpg":"480x611","pp_26720253_340.jpg":"340x432","pp_26720253_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26715973_1920.jpg":"1920x1080","k_26715973_1280.jpg":"1280x1280","k_26715973_1024.jpg":"1024x1024","k_26715973_640.jpg":"640x640","k_26715973_480.jpg":"480x480","k_26715973_340.jpg":"340x340","k_26715973_220.jpg":"220x220","o_26715973_1280.jpg":"1280x853","o_26715973_1024.jpg":"1024x682","o_26715973_640.jpg":"640x426","o_26715973_480.jpg":"480x320","o_26715973_340.jpg":"340x226","o_26715973_220.jpg":"220x146","h_26715973_1280.jpg":"1280x854","h_26715973_1024.jpg":"1024x683","h_26715973_640.jpg":"640x427","h_26715973_480.jpg":"480x320","h_26715973_340.jpg":"340x227","h_26715973_220.jpg":"220x147","pp_26715973_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715973_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715973_640.jpg":"640x814","pp_26715973_480.jpg":"480x611","pp_26715973_340.jpg":"340x432","pp_26715973_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_26715974_1920.jpg":"1920x1080","k_26715974_1280.jpg":"1280x1280","k_26715974_1024.jpg":"1024x1024","k_26715974_640.jpg":"640x640","k_26715974_480.jpg":"480x480","k_26715974_340.jpg":"340x340","k_26715974_220.jpg":"220x220","o_26715974_1280.jpg":"1280x854","o_26715974_1024.jpg":"1024x683","o_26715974_640.jpg":"640x427","o_26715974_480.jpg":"480x320","o_26715974_340.jpg":"340x226","o_26715974_220.jpg":"220x146","h_26715974_1280.jpg":"1280x854","h_26715974_1024.jpg":"1024x683","h_26715974_640.jpg":"640x427","h_26715974_480.jpg":"480x320","h_26715974_340.jpg":"340x227","h_26715974_220.jpg":"220x147","pp_26715974_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715974_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715974_640.jpg":"640x814","pp_26715974_480.jpg":"480x611","pp_26715974_340.jpg":"340x432","pp_26715974_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1264","hd_26715975_1920.jpg":"1920x1080","k_26715975_1280.jpg":"1280x1280","k_26715975_1024.jpg":"1024x1024","k_26715975_640.jpg":"640x640","k_26715975_480.jpg":"480x480","k_26715975_340.jpg":"340x340","k_26715975_220.jpg":"220x220","o_26715975_1280.jpg":"1280x842","o_26715975_1024.jpg":"1024x674","o_26715975_640.jpg":"640x421","o_26715975_480.jpg":"480x316","o_26715975_340.jpg":"340x223","o_26715975_220.jpg":"220x144","h_26715975_1280.jpg":"1280x854","h_26715975_1024.jpg":"1024x683","h_26715975_640.jpg":"640x427","h_26715975_480.jpg":"480x320","h_26715975_340.jpg":"340x227","h_26715975_220.jpg":"220x147","pp_26715975_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715975_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715975_640.jpg":"640x814","pp_26715975_480.jpg":"480x611","pp_26715975_340.jpg":"340x432","pp_26715975_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26715976_1920.jpg":"1920x1080","k_26715976_1280.jpg":"1280x1280","k_26715976_1024.jpg":"1024x1024","k_26715976_640.jpg":"640x640","k_26715976_480.jpg":"480x480","k_26715976_340.jpg":"340x340","k_26715976_220.jpg":"220x220","o_26715976_1280.jpg":"1280x853","o_26715976_1024.jpg":"1024x682","o_26715976_640.jpg":"640x426","o_26715976_480.jpg":"480x320","o_26715976_340.jpg":"340x226","o_26715976_220.jpg":"220x146","h_26715976_1280.jpg":"1280x854","h_26715976_1024.jpg":"1024x683","h_26715976_640.jpg":"640x427","h_26715976_480.jpg":"480x320","h_26715976_340.jpg":"340x227","h_26715976_220.jpg":"220x147","pp_26715976_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715976_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715976_640.jpg":"640x814","pp_26715976_480.jpg":"480x611","pp_26715976_340.jpg":"340x432","pp_26715976_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1188","hd_26715977_1920.jpg":"1920x1080","k_26715977_1280.jpg":"1280x1280","k_26715977_1024.jpg":"1024x1024","k_26715977_640.jpg":"640x640","k_26715977_480.jpg":"480x480","k_26715977_340.jpg":"340x340","k_26715977_220.jpg":"220x220","o_26715977_1280.jpg":"1280x792","o_26715977_1024.jpg":"1024x633","o_26715977_640.jpg":"640x396","o_26715977_480.jpg":"480x297","o_26715977_340.jpg":"340x210","o_26715977_220.jpg":"220x136","h_26715977_1280.jpg":"1280x854","h_26715977_1024.jpg":"1024x683","h_26715977_640.jpg":"640x427","h_26715977_480.jpg":"480x320","h_26715977_340.jpg":"340x227","h_26715977_220.jpg":"220x147","pp_26715977_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715977_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715977_640.jpg":"640x814","pp_26715977_480.jpg":"480x611","pp_26715977_340.jpg":"340x432","pp_26715977_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1459","hd_26715978_1920.jpg":"1920x1080","k_26715978_1280.jpg":"1280x1280","k_26715978_1024.jpg":"1024x1024","k_26715978_640.jpg":"640x640","k_26715978_480.jpg":"480x480","k_26715978_340.jpg":"340x340","k_26715978_220.jpg":"220x220","o_26715978_1280.jpg":"1280x972","o_26715978_1024.jpg":"1024x778","o_26715978_640.jpg":"640x486","o_26715978_480.jpg":"480x364","o_26715978_340.jpg":"340x258","o_26715978_220.jpg":"220x167","h_26715978_1280.jpg":"1280x854","h_26715978_1024.jpg":"1024x683","h_26715978_640.jpg":"640x427","h_26715978_480.jpg":"480x320","h_26715978_340.jpg":"340x227","h_26715978_220.jpg":"220x147","pp_26715978_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715978_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715978_640.jpg":"640x814","pp_26715978_480.jpg":"480x611","pp_26715978_340.jpg":"340x432","pp_26715978_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26715979_1920.jpg":"1920x1080","k_26715979_1280.jpg":"1280x1280","k_26715979_1024.jpg":"1024x1024","k_26715979_640.jpg":"640x640","k_26715979_480.jpg":"480x480","k_26715979_340.jpg":"340x340","k_26715979_220.jpg":"220x220","o_26715979_1280.jpg":"1280x851","o_26715979_1024.jpg":"1024x681","o_26715979_640.jpg":"640x425","o_26715979_480.jpg":"480x319","o_26715979_340.jpg":"340x226","o_26715979_220.jpg":"220x146","h_26715979_1280.jpg":"1280x854","h_26715979_1024.jpg":"1024x683","h_26715979_640.jpg":"640x427","h_26715979_480.jpg":"480x320","h_26715979_340.jpg":"340x227","h_26715979_220.jpg":"220x147","pp_26715979_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715979_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715979_640.jpg":"640x814","pp_26715979_480.jpg":"480x611","pp_26715979_340.jpg":"340x432","pp_26715979_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_26715980_1920.jpg":"1920x1080","k_26715980_1280.jpg":"1280x1280","k_26715980_1024.jpg":"1024x1024","k_26715980_640.jpg":"640x640","k_26715980_480.jpg":"480x480","k_26715980_340.jpg":"340x340","k_26715980_220.jpg":"220x220","o_26715980_1280.jpg":"1280x844","o_26715980_1024.jpg":"1024x675","o_26715980_640.jpg":"640x422","o_26715980_480.jpg":"480x316","o_26715980_340.jpg":"340x224","o_26715980_220.jpg":"220x145","h_26715980_1280.jpg":"1280x854","h_26715980_1024.jpg":"1024x683","h_26715980_640.jpg":"640x427","h_26715980_480.jpg":"480x320","h_26715980_340.jpg":"340x227","h_26715980_220.jpg":"220x147","pp_26715980_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715980_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715980_640.jpg":"640x814","pp_26715980_480.jpg":"480x611","pp_26715980_340.jpg":"340x432","pp_26715980_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26715982_1920.jpg":"1920x1080","k_26715982_1280.jpg":"1280x1280","k_26715982_1024.jpg":"1024x1024","k_26715982_640.jpg":"640x640","k_26715982_480.jpg":"480x480","k_26715982_340.jpg":"340x340","k_26715982_220.jpg":"220x220","o_26715982_1280.jpg":"1280x853","o_26715982_1024.jpg":"1024x682","o_26715982_640.jpg":"640x426","o_26715982_480.jpg":"480x320","o_26715982_340.jpg":"340x226","o_26715982_220.jpg":"220x146","h_26715982_1280.jpg":"1280x854","h_26715982_1024.jpg":"1024x683","h_26715982_640.jpg":"640x427","h_26715982_480.jpg":"480x320","h_26715982_340.jpg":"340x227","h_26715982_220.jpg":"220x147","pp_26715982_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715982_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715982_640.jpg":"640x814","pp_26715982_480.jpg":"480x611","pp_26715982_340.jpg":"340x432","pp_26715982_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1320","hd_26715983_1920.jpg":"1920x1080","k_26715983_1280.jpg":"1280x1280","k_26715983_1024.jpg":"1024x1024","k_26715983_640.jpg":"640x640","k_26715983_480.jpg":"480x480","k_26715983_340.jpg":"340x340","k_26715983_220.jpg":"220x220","o_26715983_1280.jpg":"1280x880","o_26715983_1024.jpg":"1024x704","o_26715983_640.jpg":"640x440","o_26715983_480.jpg":"480x330","o_26715983_340.jpg":"340x233","o_26715983_220.jpg":"220x151","h_26715983_1280.jpg":"1280x854","h_26715983_1024.jpg":"1024x683","h_26715983_640.jpg":"640x427","h_26715983_480.jpg":"480x320","h_26715983_340.jpg":"340x227","h_26715983_220.jpg":"220x147","pp_26715983_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715983_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715983_640.jpg":"640x814","pp_26715983_480.jpg":"480x611","pp_26715983_340.jpg":"340x432","pp_26715983_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26715984_1920.jpg":"1920x1080","k_26715984_1280.jpg":"1280x1280","k_26715984_1024.jpg":"1024x1024","k_26715984_640.jpg":"640x640","k_26715984_480.jpg":"480x480","k_26715984_340.jpg":"340x340","k_26715984_220.jpg":"220x220","o_26715984_1280.jpg":"1280x853","o_26715984_1024.jpg":"1024x682","o_26715984_640.jpg":"640x426","o_26715984_480.jpg":"480x320","o_26715984_340.jpg":"340x226","o_26715984_220.jpg":"220x146","h_26715984_1280.jpg":"1280x854","h_26715984_1024.jpg":"1024x683","h_26715984_640.jpg":"640x427","h_26715984_480.jpg":"480x320","h_26715984_340.jpg":"340x227","h_26715984_220.jpg":"220x147","pp_26715984_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715984_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715984_640.jpg":"640x814","pp_26715984_480.jpg":"480x611","pp_26715984_340.jpg":"340x432","pp_26715984_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1400","hd_26715985_1920.jpg":"1920x1080","k_26715985_1280.jpg":"1280x1280","k_26715985_1024.jpg":"1024x1024","k_26715985_640.jpg":"640x640","k_26715985_480.jpg":"480x480","k_26715985_340.jpg":"340x340","k_26715985_220.jpg":"220x220","o_26715985_1280.jpg":"1280x933","o_26715985_1024.jpg":"1024x746","o_26715985_640.jpg":"640x466","o_26715985_480.jpg":"480x350","o_26715985_340.jpg":"340x247","o_26715985_220.jpg":"220x160","h_26715985_1280.jpg":"1280x854","h_26715985_1024.jpg":"1024x683","h_26715985_640.jpg":"640x427","h_26715985_480.jpg":"480x320","h_26715985_340.jpg":"340x227","h_26715985_220.jpg":"220x147","pp_26715985_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715985_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715985_640.jpg":"640x814","pp_26715985_480.jpg":"480x611","pp_26715985_340.jpg":"340x432","pp_26715985_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26715986_1920.jpg":"1920x1080","k_26715986_1280.jpg":"1280x1280","k_26715986_1024.jpg":"1024x1024","k_26715986_640.jpg":"640x640","k_26715986_480.jpg":"480x480","k_26715986_340.jpg":"340x340","k_26715986_220.jpg":"220x220","o_26715986_1280.jpg":"1280x852","o_26715986_1024.jpg":"1024x682","o_26715986_640.jpg":"640x426","o_26715986_480.jpg":"480x319","o_26715986_340.jpg":"340x226","o_26715986_220.jpg":"220x146","h_26715986_1280.jpg":"1280x854","h_26715986_1024.jpg":"1024x683","h_26715986_640.jpg":"640x427","h_26715986_480.jpg":"480x320","h_26715986_340.jpg":"340x227","h_26715986_220.jpg":"220x147","pp_26715986_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715986_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715986_640.jpg":"640x814","pp_26715986_480.jpg":"480x611","pp_26715986_340.jpg":"340x432","pp_26715986_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1247","hd_26715987_1920.jpg":"1920x1080","k_26715987_1280.jpg":"1280x1280","k_26715987_1024.jpg":"1024x1024","k_26715987_640.jpg":"640x640","k_26715987_480.jpg":"480x480","k_26715987_340.jpg":"340x340","k_26715987_220.jpg":"220x220","o_26715987_1280.jpg":"1280x831","o_26715987_1024.jpg":"1024x665","o_26715987_640.jpg":"640x415","o_26715987_480.jpg":"480x311","o_26715987_340.jpg":"340x220","o_26715987_220.jpg":"220x142","h_26715987_1280.jpg":"1280x854","h_26715987_1024.jpg":"1024x683","h_26715987_640.jpg":"640x427","h_26715987_480.jpg":"480x320","h_26715987_340.jpg":"340x227","h_26715987_220.jpg":"220x147","pp_26715987_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715987_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715987_640.jpg":"640x814","pp_26715987_480.jpg":"480x611","pp_26715987_340.jpg":"340x432","pp_26715987_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26715988_1920.jpg":"1920x1080","k_26715988_1280.jpg":"1280x1280","k_26715988_1024.jpg":"1024x1024","k_26715988_640.jpg":"640x640","k_26715988_480.jpg":"480x480","k_26715988_340.jpg":"340x340","k_26715988_220.jpg":"220x220","o_26715988_1280.jpg":"1280x851","o_26715988_1024.jpg":"1024x681","o_26715988_640.jpg":"640x425","o_26715988_480.jpg":"480x319","o_26715988_340.jpg":"340x226","o_26715988_220.jpg":"220x146","h_26715988_1280.jpg":"1280x854","h_26715988_1024.jpg":"1024x683","h_26715988_640.jpg":"640x427","h_26715988_480.jpg":"480x320","h_26715988_340.jpg":"340x227","h_26715988_220.jpg":"220x147","pp_26715988_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715988_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715988_640.jpg":"640x814","pp_26715988_480.jpg":"480x611","pp_26715988_340.jpg":"340x432","pp_26715988_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1322","hd_26715989_1920.jpg":"1920x1080","k_26715989_1280.jpg":"1280x1280","k_26715989_1024.jpg":"1024x1024","k_26715989_640.jpg":"640x640","k_26715989_480.jpg":"480x480","k_26715989_340.jpg":"340x340","k_26715989_220.jpg":"220x220","o_26715989_1280.jpg":"1280x881","o_26715989_1024.jpg":"1024x705","o_26715989_640.jpg":"640x440","o_26715989_480.jpg":"480x330","o_26715989_340.jpg":"340x234","o_26715989_220.jpg":"220x151","h_26715989_1280.jpg":"1280x854","h_26715989_1024.jpg":"1024x683","h_26715989_640.jpg":"640x427","h_26715989_480.jpg":"480x320","h_26715989_340.jpg":"340x227","h_26715989_220.jpg":"220x147","pp_26715989_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715989_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715989_640.jpg":"640x814","pp_26715989_480.jpg":"480x611","pp_26715989_340.jpg":"340x432","pp_26715989_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_26715990_1920.jpg":"1920x1080","k_26715990_1280.jpg":"1280x1280","k_26715990_1024.jpg":"1024x1024","k_26715990_640.jpg":"640x640","k_26715990_480.jpg":"480x480","k_26715990_340.jpg":"340x340","k_26715990_220.jpg":"220x220","o_26715990_1280.jpg":"1280x844","o_26715990_1024.jpg":"1024x675","o_26715990_640.jpg":"640x422","o_26715990_480.jpg":"480x316","o_26715990_340.jpg":"340x224","o_26715990_220.jpg":"220x145","h_26715990_1280.jpg":"1280x854","h_26715990_1024.jpg":"1024x683","h_26715990_640.jpg":"640x427","h_26715990_480.jpg":"480x320","h_26715990_340.jpg":"340x227","h_26715990_220.jpg":"220x147","pp_26715990_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715990_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715990_640.jpg":"640x814","pp_26715990_480.jpg":"480x611","pp_26715990_340.jpg":"340x432","pp_26715990_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26715991_1920.jpg":"1920x1080","k_26715991_1280.jpg":"1280x1280","k_26715991_1024.jpg":"1024x1024","k_26715991_640.jpg":"640x640","k_26715991_480.jpg":"480x480","k_26715991_340.jpg":"340x340","k_26715991_220.jpg":"220x220","o_26715991_1280.jpg":"1280x853","o_26715991_1024.jpg":"1024x682","o_26715991_640.jpg":"640x426","o_26715991_480.jpg":"480x320","o_26715991_340.jpg":"340x226","o_26715991_220.jpg":"220x146","h_26715991_1280.jpg":"1280x854","h_26715991_1024.jpg":"1024x683","h_26715991_640.jpg":"640x427","h_26715991_480.jpg":"480x320","h_26715991_340.jpg":"340x227","h_26715991_220.jpg":"220x147","pp_26715991_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715991_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715991_640.jpg":"640x814","pp_26715991_480.jpg":"480x611","pp_26715991_340.jpg":"340x432","pp_26715991_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_26715992_1920.jpg":"1920x1080","k_26715992_1280.jpg":"1280x1280","k_26715992_1024.jpg":"1024x1024","k_26715992_640.jpg":"640x640","k_26715992_480.jpg":"480x480","k_26715992_340.jpg":"340x340","k_26715992_220.jpg":"220x220","o_26715992_1280.jpg":"1280x852","o_26715992_1024.jpg":"1024x681","o_26715992_640.jpg":"640x426","o_26715992_480.jpg":"480x319","o_26715992_340.jpg":"340x226","o_26715992_220.jpg":"220x146","h_26715992_1280.jpg":"1280x854","h_26715992_1024.jpg":"1024x683","h_26715992_640.jpg":"640x427","h_26715992_480.jpg":"480x320","h_26715992_340.jpg":"340x227","h_26715992_220.jpg":"220x147","pp_26715992_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715992_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715992_640.jpg":"640x814","pp_26715992_480.jpg":"480x611","pp_26715992_340.jpg":"340x432","pp_26715992_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1314","hd_26715993_1920.jpg":"1920x1080","k_26715993_1280.jpg":"1280x1280","k_26715993_1024.jpg":"1024x1024","k_26715993_640.jpg":"640x640","k_26715993_480.jpg":"480x480","k_26715993_340.jpg":"340x340","k_26715993_220.jpg":"220x220","o_26715993_1280.jpg":"1280x876","o_26715993_1024.jpg":"1024x700","o_26715993_640.jpg":"640x438","o_26715993_480.jpg":"480x328","o_26715993_340.jpg":"340x232","o_26715993_220.jpg":"220x150","h_26715993_1280.jpg":"1280x854","h_26715993_1024.jpg":"1024x683","h_26715993_640.jpg":"640x427","h_26715993_480.jpg":"480x320","h_26715993_340.jpg":"340x227","h_26715993_220.jpg":"220x147","pp_26715993_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715993_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715993_640.jpg":"640x814","pp_26715993_480.jpg":"480x611","pp_26715993_340.jpg":"340x432","pp_26715993_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1348","hd_26715994_1920.jpg":"1920x1080","k_26715994_1280.jpg":"1280x1280","k_26715994_1024.jpg":"1024x1024","k_26715994_640.jpg":"640x640","k_26715994_480.jpg":"480x480","k_26715994_340.jpg":"340x340","k_26715994_220.jpg":"220x220","o_26715994_1280.jpg":"1280x898","o_26715994_1024.jpg":"1024x718","o_26715994_640.jpg":"640x449","o_26715994_480.jpg":"480x337","o_26715994_340.jpg":"340x238","o_26715994_220.jpg":"220x154","h_26715994_1280.jpg":"1280x854","h_26715994_1024.jpg":"1024x683","h_26715994_640.jpg":"640x427","h_26715994_480.jpg":"480x320","h_26715994_340.jpg":"340x227","h_26715994_220.jpg":"220x147","pp_26715994_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715994_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715994_640.jpg":"640x814","pp_26715994_480.jpg":"480x611","pp_26715994_340.jpg":"340x432","pp_26715994_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1161","hd_26715996_1920.jpg":"1920x1080","k_26715996_1280.jpg":"1280x1280","k_26715996_1024.jpg":"1024x1024","k_26715996_640.jpg":"640x640","k_26715996_480.jpg":"480x480","k_26715996_340.jpg":"340x340","k_26715996_220.jpg":"220x220","o_26715996_1280.jpg":"1280x774","o_26715996_1024.jpg":"1024x619","o_26715996_640.jpg":"640x387","o_26715996_480.jpg":"480x290","o_26715996_340.jpg":"340x205","o_26715996_220.jpg":"220x133","h_26715996_1280.jpg":"1280x854","h_26715996_1024.jpg":"1024x683","h_26715996_640.jpg":"640x427","h_26715996_480.jpg":"480x320","h_26715996_340.jpg":"340x227","h_26715996_220.jpg":"220x147","pp_26715996_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715996_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715996_640.jpg":"640x814","pp_26715996_480.jpg":"480x611","pp_26715996_340.jpg":"340x432","pp_26715996_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1268","hd_26715997_1920.jpg":"1920x1080","k_26715997_1280.jpg":"1280x1280","k_26715997_1024.jpg":"1024x1024","k_26715997_640.jpg":"640x640","k_26715997_480.jpg":"480x480","k_26715997_340.jpg":"340x340","k_26715997_220.jpg":"220x220","o_26715997_1280.jpg":"1280x845","o_26715997_1024.jpg":"1024x676","o_26715997_640.jpg":"640x422","o_26715997_480.jpg":"480x317","o_26715997_340.jpg":"340x224","o_26715997_220.jpg":"220x145","h_26715997_1280.jpg":"1280x854","h_26715997_1024.jpg":"1024x683","h_26715997_640.jpg":"640x427","h_26715997_480.jpg":"480x320","h_26715997_340.jpg":"340x227","h_26715997_220.jpg":"220x147","pp_26715997_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715997_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715997_640.jpg":"640x814","pp_26715997_480.jpg":"480x611","pp_26715997_340.jpg":"340x432","pp_26715997_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1241","hd_26715998_1920.jpg":"1920x1080","k_26715998_1280.jpg":"1280x1280","k_26715998_1024.jpg":"1024x1024","k_26715998_640.jpg":"640x640","k_26715998_480.jpg":"480x480","k_26715998_340.jpg":"340x340","k_26715998_220.jpg":"220x220","o_26715998_1280.jpg":"1280x827","o_26715998_1024.jpg":"1024x661","o_26715998_640.jpg":"640x413","o_26715998_480.jpg":"480x310","o_26715998_340.jpg":"340x219","o_26715998_220.jpg":"220x142","h_26715998_1280.jpg":"1280x854","h_26715998_1024.jpg":"1024x683","h_26715998_640.jpg":"640x427","h_26715998_480.jpg":"480x320","h_26715998_340.jpg":"340x227","h_26715998_220.jpg":"220x147","pp_26715998_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715998_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715998_640.jpg":"640x814","pp_26715998_480.jpg":"480x611","pp_26715998_340.jpg":"340x432","pp_26715998_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1252","hd_26715999_1920.jpg":"1920x1080","k_26715999_1280.jpg":"1280x1280","k_26715999_1024.jpg":"1024x1024","k_26715999_640.jpg":"640x640","k_26715999_480.jpg":"480x480","k_26715999_340.jpg":"340x340","k_26715999_220.jpg":"220x220","o_26715999_1280.jpg":"1280x834","o_26715999_1024.jpg":"1024x667","o_26715999_640.jpg":"640x417","o_26715999_480.jpg":"480x313","o_26715999_340.jpg":"340x221","o_26715999_220.jpg":"220x143","h_26715999_1280.jpg":"1280x854","h_26715999_1024.jpg":"1024x683","h_26715999_640.jpg":"640x427","h_26715999_480.jpg":"480x320","h_26715999_340.jpg":"340x227","h_26715999_220.jpg":"220x147","pp_26715999_1280.jpg":"1280x1628","pp_26715999_1024.jpg":"1024x1303","pp_26715999_640.jpg":"640x814","pp_26715999_480.jpg":"480x611","pp_26715999_340.jpg":"340x432","pp_26715999_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26716000_1920.jpg":"1920x1080","k_26716000_1280.jpg":"1280x1280","k_26716000_1024.jpg":"1024x1024","k_26716000_640.jpg":"640x640","k_26716000_480.jpg":"480x480","k_26716000_340.jpg":"340x340","k_26716000_220.jpg":"220x220","o_26716000_1280.jpg":"1280x853","o_26716000_1024.jpg":"1024x682","o_26716000_640.jpg":"640x426","o_26716000_480.jpg":"480x320","o_26716000_340.jpg":"340x226","o_26716000_220.jpg":"220x146","h_26716000_1280.jpg":"1280x854","h_26716000_1024.jpg":"1024x683","h_26716000_640.jpg":"640x427","h_26716000_480.jpg":"480x320","h_26716000_340.jpg":"340x227","h_26716000_220.jpg":"220x147","pp_26716000_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716000_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716000_640.jpg":"640x814","pp_26716000_480.jpg":"480x611","pp_26716000_340.jpg":"340x432","pp_26716000_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26716001_1920.jpg":"1920x1080","k_26716001_1280.jpg":"1280x1280","k_26716001_1024.jpg":"1024x1024","k_26716001_640.jpg":"640x640","k_26716001_480.jpg":"480x480","k_26716001_340.jpg":"340x340","k_26716001_220.jpg":"220x220","o_26716001_1280.jpg":"1280x853","o_26716001_1024.jpg":"1024x682","o_26716001_640.jpg":"640x426","o_26716001_480.jpg":"480x320","o_26716001_340.jpg":"340x226","o_26716001_220.jpg":"220x146","h_26716001_1280.jpg":"1280x854","h_26716001_1024.jpg":"1024x683","h_26716001_640.jpg":"640x427","h_26716001_480.jpg":"480x320","h_26716001_340.jpg":"340x227","h_26716001_220.jpg":"220x147","pp_26716001_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716001_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716001_640.jpg":"640x814","pp_26716001_480.jpg":"480x611","pp_26716001_340.jpg":"340x432","pp_26716001_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1213","hd_26716002_1920.jpg":"1920x1080","k_26716002_1280.jpg":"1280x1280","k_26716002_1024.jpg":"1024x1024","k_26716002_640.jpg":"640x640","k_26716002_480.jpg":"480x480","k_26716002_340.jpg":"340x340","k_26716002_220.jpg":"220x220","o_26716002_1280.jpg":"1280x808","o_26716002_1024.jpg":"1024x646","o_26716002_640.jpg":"640x404","o_26716002_480.jpg":"480x303","o_26716002_340.jpg":"340x214","o_26716002_220.jpg":"220x138","h_26716002_1280.jpg":"1280x854","h_26716002_1024.jpg":"1024x683","h_26716002_640.jpg":"640x427","h_26716002_480.jpg":"480x320","h_26716002_340.jpg":"340x227","h_26716002_220.jpg":"220x147","pp_26716002_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716002_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716002_640.jpg":"640x814","pp_26716002_480.jpg":"480x611","pp_26716002_340.jpg":"340x432","pp_26716002_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26716004_1920.jpg":"1920x1080","k_26716004_1280.jpg":"1280x1280","k_26716004_1024.jpg":"1024x1024","k_26716004_640.jpg":"640x640","k_26716004_480.jpg":"480x480","k_26716004_340.jpg":"340x340","k_26716004_220.jpg":"220x220","o_26716004_1280.jpg":"1280x852","o_26716004_1024.jpg":"1024x682","o_26716004_640.jpg":"640x426","o_26716004_480.jpg":"480x319","o_26716004_340.jpg":"340x226","o_26716004_220.jpg":"220x146","h_26716004_1280.jpg":"1280x854","h_26716004_1024.jpg":"1024x683","h_26716004_640.jpg":"640x427","h_26716004_480.jpg":"480x320","h_26716004_340.jpg":"340x227","h_26716004_220.jpg":"220x147","pp_26716004_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716004_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716004_640.jpg":"640x814","pp_26716004_480.jpg":"480x611","pp_26716004_340.jpg":"340x432","pp_26716004_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1290","hd_26716005_1920.jpg":"1920x1080","k_26716005_1280.jpg":"1280x1280","k_26716005_1024.jpg":"1024x1024","k_26716005_640.jpg":"640x640","k_26716005_480.jpg":"480x480","k_26716005_340.jpg":"340x340","k_26716005_220.jpg":"220x220","o_26716005_1280.jpg":"1280x860","o_26716005_1024.jpg":"1024x688","o_26716005_640.jpg":"640x430","o_26716005_480.jpg":"480x322","o_26716005_340.jpg":"340x228","o_26716005_220.jpg":"220x147","h_26716005_1280.jpg":"1280x854","h_26716005_1024.jpg":"1024x683","h_26716005_640.jpg":"640x427","h_26716005_480.jpg":"480x320","h_26716005_340.jpg":"340x227","h_26716005_220.jpg":"220x147","pp_26716005_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716005_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716005_640.jpg":"640x814","pp_26716005_480.jpg":"480x611","pp_26716005_340.jpg":"340x432","pp_26716005_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_26716006_1920.jpg":"1920x1080","k_26716006_1280.jpg":"1280x1280","k_26716006_1024.jpg":"1024x1024","k_26716006_640.jpg":"640x640","k_26716006_480.jpg":"480x480","k_26716006_340.jpg":"340x340","k_26716006_220.jpg":"220x220","o_26716006_1280.jpg":"1280x852","o_26716006_1024.jpg":"1024x682","o_26716006_640.jpg":"640x426","o_26716006_480.jpg":"480x319","o_26716006_340.jpg":"340x226","o_26716006_220.jpg":"220x146","h_26716006_1280.jpg":"1280x854","h_26716006_1024.jpg":"1024x683","h_26716006_640.jpg":"640x427","h_26716006_480.jpg":"480x320","h_26716006_340.jpg":"340x227","h_26716006_220.jpg":"220x147","pp_26716006_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716006_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716006_640.jpg":"640x814","pp_26716006_480.jpg":"480x611","pp_26716006_340.jpg":"340x432","pp_26716006_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26716007_1920.jpg":"1920x1080","k_26716007_1280.jpg":"1280x1280","k_26716007_1024.jpg":"1024x1024","k_26716007_640.jpg":"640x640","k_26716007_480.jpg":"480x480","k_26716007_340.jpg":"340x340","k_26716007_220.jpg":"220x220","o_26716007_1280.jpg":"1280x853","o_26716007_1024.jpg":"1024x682","o_26716007_640.jpg":"640x426","o_26716007_480.jpg":"480x320","o_26716007_340.jpg":"340x226","o_26716007_220.jpg":"220x146","h_26716007_1280.jpg":"1280x854","h_26716007_1024.jpg":"1024x683","h_26716007_640.jpg":"640x427","h_26716007_480.jpg":"480x320","h_26716007_340.jpg":"340x227","h_26716007_220.jpg":"220x147","pp_26716007_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716007_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716007_640.jpg":"640x814","pp_26716007_480.jpg":"480x611","pp_26716007_340.jpg":"340x432","pp_26716007_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26716008_1920.jpg":"1920x1080","k_26716008_1280.jpg":"1280x1280","k_26716008_1024.jpg":"1024x1024","k_26716008_640.jpg":"640x640","k_26716008_480.jpg":"480x480","k_26716008_340.jpg":"340x340","k_26716008_220.jpg":"220x220","o_26716008_1280.jpg":"1280x853","o_26716008_1024.jpg":"1024x682","o_26716008_640.jpg":"640x426","o_26716008_480.jpg":"480x320","o_26716008_340.jpg":"340x226","o_26716008_220.jpg":"220x146","h_26716008_1280.jpg":"1280x854","h_26716008_1024.jpg":"1024x683","h_26716008_640.jpg":"640x427","h_26716008_480.jpg":"480x320","h_26716008_340.jpg":"340x227","h_26716008_220.jpg":"220x147","pp_26716008_1280.jpg":"1280x1628","pp_26716008_1024.jpg":"1024x1303","pp_26716008_640.jpg":"640x814","pp_26716008_480.jpg":"480x611","pp_26716008_340.jpg":"340x432","pp_26716008_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15181184 Threads: 2 Questions: 3167972301 Slow queries: 7093250 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235312016 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) ) [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/bi-li-bilo-bolje-da-su-ostali-u-struci-provjerili-smo-koje-diplome-imaju-dalmatinski-gradonacelnici-popis-je-zanimljiv-1370072 [printLink] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/bi-li-bilo-bolje-da-su-ostali-u-struci-provjerili-smo-koje-diplome-imaju-dalmatinski-gradonacelnici-popis-je-zanimljiv-1370072?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 355625 [name] => gradonačelnici [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradonacelnici [link] => /tag/gradonacelnici ) [1] => stdClass Object ( [id] => 450448 [name] => zanimanja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zanimanja [link] => /tag/zanimanja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => šarolika lista [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bi li bilo bolje da su ostali u struci? Provjerili smo koje diplome imaju dalmatinski gradonačelnici. Popis je zanimljiv [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3159 [name] => Ljubica Vuko [username] => ljubica-vuko [email] => ljubica-vuko@sd.hr [password] => $2y$10$7h7iiOmOiwOWu35WisD.MOV5YXqRATYvbBNb08qdrh.QzMlnTl1cq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ljubica-vuko-3159 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1677 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/49c96b20f2494a7ca66cd56476d02f61?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26720253.jpg [galleryCount] => 34 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Znate li za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost? Donosimo pregled

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26720253.jpg [title] => Cropix

Znate li za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost? Donosimo pregled

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715973.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Nika Silić Maroević
 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715974.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Emil Ćurko

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715975.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix

Rikardo Novak

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715976.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix

Ante Fabijanić

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715977.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Željko Burić

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715978.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Denis Ivanović

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715979.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Dalibor Ninčević
 

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715980.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Ivan Bugarin

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715982.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Branko Dukić

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715983.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Ivo Radica

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715984.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Mile Herceg

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715985.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix

Jure Plazonić

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715986.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Ivica Puljak

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715987.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Ante Cukrov

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715988.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix

Ante Župan

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715989.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Antonio Škarpa

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715990.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Tomislav Bulić

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715991.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix

Zoran Paunović

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715992.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Miro Bulj
 

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715993.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Ante Bilić

) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715994.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Josip Begonja

) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715996.jpg [title] => Nikša Stipaničev/Cropix

Antonijo Brajković

) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715997.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Ivan Budalić

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715998.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

Ivan Kovačić

) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26715999.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Ivana Marković

) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716000.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

Ivo Tomasović

) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716001.jpg [title] => Jure Mišković/Cropix

Ivan Knez

) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716002.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

Tonka Ivčević

) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716004.jpg [title] => Božo Radić/Cropix

Mato Franković

) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716005.jpg [title] => Denis Jerković/Cropix

Mišo Krstičević

) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716006.jpg [title] => Božo Radić/Cropix

Ivan Mataga

) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716007.jpg [title] => Nikša Stipaničev/Cropix

Marijo Ćačić

) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/06/26716008.jpg [title] => Denis Jerković/Cropix

Dalibor Milan

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Bi li bilo bolje da su ostali u struci ili je bolje što su zaplivali političkim vodama? Odgovor na to pitanje dat će birači na predstojećim izborima, naravno kandidiraju li se ponovno.

Ovaj put donosimo pregled za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost. Raznih su struka, a kako su se snašli u radu za javno dobro, najbolje znaju građani u njihovim sredinama.

Najveći grad u Dalmaciji i drugi po veličini u Hrvatskoj vodi gradonačelnik Ivica Puljak (1969.), predsjednik stranke Centar. Nakon što je 1994. diplomirao elektrotehniku na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), magistrirao je 1997. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i potom 2000. na sveučilištu "Pierre i Marie Curie" u Parizu doktorirao fiziku elementarnih čestica. Na FESB-u se zaposlio 1994., a prije nego što je 2021. postao gradonačelnik bio je u zvanju redovitog profesora u trajnom zvanju. Na prijevremenim izborima 2022. ponovno je, u drugom krugu, izabran za gradonačelnika.

---

image

Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix
---

Branko Dukić (1966.), HDZ-ov gradonačelnik Zadra, svoje srednjoškolsko obrazovanje, kako je navedeno u njegovu životopisu, započinje u klasičnoj gimnaziji, a nakon dvije godine školovanje nastavlja u medicinskoj školi i stječe zvanje fizioterapeuta. Medicinski fakultet završava u Rijeci 1992. te se kao doktor medicine vraća u Zadar, gdje započinje staž u Općoj bolnici Zadar. Titulu specijalista ginekologije i opstetricije stekao je u Klinici za ginekologiju u KBC-u Rijeka 2001., a subspecijalist za ginekološku onkologiju postao je 2005. godine. Dr. Dukić nije odustao od struke ni u prvom ni u drugom, aktualnom mandatu. Kako je lani objavila Slobodna Dalmacija i Zadarski.hr, svaki drugi četvrtak ulazi u operacijsku dvoranu i rješava najzahtjevnije ginekološke probleme, potom slijedi primanje pacijentica u ambulanti.

---

image

Branko Dukić

Jure Mišković/Cropix
---

– Kada nešto dobro radiš, zašto se toga ostaviti? – odgovorio je dr. Dukić kolegi Ivici Nevešćaninu na pitanje ima li neki poseban motiv da operira dok je gradonačelnik. Kao i to da se u bolnicu vraća nakon isteka mandata.

Liječnik vodi i Šibenik – Željko Burić (1955.), također HDZ-ov gradonačelnik, i to već u trećemu mandatu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1979. godine. Prvi poslovi bili su mu u terenskim ambulantama, radio je u Perkoviću i Boraji do 1982., nakon toga do 1985. u Službi hitne pomoći. Specijalizirao je oftalmologiju, završio je i poslijediplomski Studij kliničkog menadžmenta u zdravstvu.

---

image

Željko Burić

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Mato Franković (HDZ) najmlađi je među gradonačelnicima četiriju najvećih dalmatinskih gradova, rođen je 1982. godine. Obnaša drugi mandat prvog čovjeka Dubrovnika. Stekao je visokoškolsku kvalifikaciju Associate in Applied Science završetkom dvogodišnjeg studijskog programa Management u turizmu na Rochester Institute of Technology u SAD-u. Između 2005. i 2017. radio je u turizmu, najviše nautičkom.

---

image

Mato Franković

Božo Radić/Cropix
---

Saborski zastupnik Mosta i sinjski gradonačelnik Miro Bulj (1972.) završio je srednju strukovnu školu u Sinju (tekstilni radnik) i umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Za gradonačelnika Sinja izabran je u drugom krugu izbora 2021. godine.

---

image

Miro Bulj
 

Nikola Vilić/Cropix
---

HDZ-ov Dalibor Ninčević (1971.) vodi Solin od 2016. godine, kada je preuzeo tu dužnost kao zamjenik tadašnjega gradonačelnika Blaženka Bobana, koji je postao saborski zastupnik. Na izborima 2017. Ninčević je osvojio mandat gradonačelnika u prvom krugu izbora, te drugi mandat u drugom krugu izbora 2021. godine. Ima višu stručnu spremu, upravni je pravnik, radio je i kao referent u gradskoj upravi.

---

image

Dalibor Ninčević
 

Nikola Vilić/Cropix
---

HDZ-ov Denis Ivanović (1981.), kaštelanski gradonačelnik, po zanimanju je diplomirani inženjer sigurnosti, a prije lokalnih izbora 2017. bio je zaposlen u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Drugi mandat osvojio je na izborima 2021. godine.

---

image

Denis Ivanović

Joško Šupić/Cropix
---

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić (1980.) diplomirani je inženjer građevinarstva. Do izbora 2017., kada je osvojio mandat gradonačelnika kao SDP-ov kandidat, radio je u Agenciji EKO Kaštelanski zaljev kao voditelj projekta proširenja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže aglomeracije Kaštela – Trogir. Na izborima 2021. pobijedio je u prvom krugu i nastavio posao gradonačelnika u drugom mandatu. Profesionalnu karijeru započeo je u "Lavčeviću" kao inženjer na gradilištu dvorane Višnjik u Zadru, jedno razdoblje radio je i kao projektant komunalne infrastrukture u projektnom birou, te je u mandatu 2009. – 2013. obnašao funkciju pročelnika za komunalu.

---

image

Ante Bilić

Jakov Prkić/Cropix
---

Nakon što je tadašnji omiški gradonačelnik Ivan Kovačić 2016. imenovan ministrom uprave u Vladi RH, Ivo Tomasović (1977.) došao je na čelo grada Omiša. Kao nezavisni kandidat pobijedio je na izborima 2017. i ponovno 2021. godine. Tomasović je diplomirani ekonomist. Radio je devet godina u tvrtki s oko 400 zaposlenih na rukovodećim pozicijama.

---

image

Ivo Tomasović

Božidar Vukičević/Cropix
---

SDP-ov gradonačelnik Makarske Zoran Paunović (1980.) pobijedio je na izborima 2021. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a titulu doktora znanosti stekao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, gdje je završio doktorski studij iz područja poslovne ekonomije (turizam). Prvi hostel u Makarskoj otvorio je 2010. godine, a do stupanja na dužnost gradonačelnika u svojoj karijeri radio je u nekoliko poznatih tvrtki kao voditelj projekata ili direktor. Među ostalim, vodio je organizacijski tim za Dalmacija Wine Expo, jedan je od osnivača tvrtke "Eno kultura" d.o.o., čiji je bio i direktor do stupanja na dužnost gradonačelnika. Dvije godine bio je i vanjski suradnik na katedri za turizam zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

---

image

Zoran Paunović

Ivo Ravlić/Cropix
---

Grad Metković vodi HDZ-ov Dalibor Milan (1977.), diplomirani pravnik koji je prije stupanja na dužnost gradonačelnika radio kao viši sudski savjetnik Općinskog suda u Metkoviću. Gradonačelnik je prvi put postao na lokalnim izborima 2017. godine, a na izborima 2021. osvojio je drugi mandat.

---

image

Dalibor Milan

Denis Jerković/Cropix
---

Kao nezavisni kandidat na izborima 2021. Ivan Mataga (1988.), mag. oec., izabran je za gradonačelnika Opuzena. Srednju ekonomsku završio je u Metkoviću, a potom je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Financijska tržišta i ekonomska politika. Od 2015. godine do izbora za gradonačelnika radio je u hotelu kao financijsko-računovodstveni referent. Dodatno se bavi i poljoprivredom, nositelj je OPG-a "Okusi i mirisi juga", osnovanog 2009. godine.

---

image

Ivan Mataga

Božo Radić/Cropix
---

Mišo Krstičević, kandidat SDP-a na izborima 2017., izabran je za gradonačelnika Ploča, a drugi mandat osvojio je u prvom krugu izbora 2021. godine. Doktor je medicine, koju je završio na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Također je i doktor znanosti. Zaposlen je u KBC-u Split, specijalist je traumatologije i ortopedije. Za svoj rad na mjestu gradonačelnika Ploča odrekao se bilo kakve naknade.

---

image

Mišo Krstičević

Denis Jerković/Cropix
---

Mile Herceg (1985.), diplomirani inženjer građevinarstva, izabran je kao kandidat Nezavisne liste mladih (NLM) za gradonačelnika Vrgorca u prvom krugu izbora 2021. godine. U prethodnome mandatu, od 2017., bio je zamjenik gradonačelnika Ante Pranića. Prije stupanja na dužnost u gradskoj upravi radio je u struci.

---

image

Mile Herceg

Jakov Prkić/Cropix
---

HDZ-ov Jure Plazonić (1965.), ekonomist po zvanju, izabran je za gradonačelnika Vrlike na izborima 2017., te ponovno 2021., oba puta u prvom krugu. Prije stupanja na tu dužnost bio je voditelj odsjeka za društvene djelatnosti u Gradu Vrlici.

---

image

Jure Plazonić

Vojko Bašić/Cropix
---

U drugom krugu lokalnih izbora 2021., za gradonačelnika Trilja izabran je HDZ-ov Ivan Bugarin (1980.), diplomirani inženjer elektrotehnike, koji je u prethodnome mandatu bio zamjenik gradonačelnika Ivana Šipića. Radio je i u tvrtki "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" d.o.o.

---

image

Ivan Bugarin

Vojko Bašić/Cropix
---

Kao zajednički kandidat HDZ-a i HSP-a, Ivo Radica (1962.) prvi put je izabran za gradonačelnika Visa na izborima 2009. godine, a sada obnaša svoj četvrti mandat. Na zadnja tri izbora kao HDZ-ov kandidat pobijedio je već u prvom krugu. Po zvanju je električar (SSS).

---

image

Ivo Radica

Duje Klarić/Cropix
---

Marijo Ćaćić (1973.) izabran je kao kandidat grupe birača za gradonačelnika Knina na izborima 2021., u prethodnome mandatu bio je zamjenik tadašnjega gradonačelnika Marka Jelića. Magistar je ekonomske struke, dužnost gradonačelnika, kao i prije zamjenika, obnaša volonterski. Na stranicama Grada Knina piše da je od 2020. viši predavač na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavio se i poslovnim savjetovanjem i razvojnim projektima, a radio je kao predavač na visokim školama.

---

image

Marijo Ćačić

Nikša Stipaničev/Cropix
---

HDZ-ov Ante Župan (1948.) gradonačelnik je Obrovca od 2005., po zvanju je liječnik, završio je medicinu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

---

image

Ante Župan

Luka Gerlanc/Cropix
---

SDP-ova Ivana Marković (1979.) već je treći mandat na čelu grada Supetra. Na Ekonomskom fakultetu u Splitu stekla je akademski naziv magistra ekonomije. Odmah nakon fakulteta zaposlila se u "Autotransu-Brač" kao financijska rukovoditeljica. Od 2006. do početka mandata 2013. bila je zaposlena u gradskoj komunalnoj tvrtki kao rukovoditeljica financijskog i računovodstvenog sektora. U međuvremenu se usavršavala u struci i postala ovlašteni računovođa.

---

image

Ivana Marković

Duje Klarić/Cropix
---

U trećem krugu izbora 2017. nezavisni Antonio Škarpa pobijedio je HDZ-ovu kandidatkinju i postao gradonačelnik Starog Grada, dok je na izborima 2021. kao kandidat grupe birača izabran premoćno u prvom krugu. Po zvanju je vatrogasni tehničar, radio je kao vatrogasac u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Stari Grad.

---

image

Antonio Škarpa

Duje Klarić/Cropix
---

Gradonačelnica Komiže, SDP-ova Tonka Ivčević (1973.) diplomirala je 1995. na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer poslovno upravljanje. Kao diplomirana ekonomistica radila je jedno vrijeme kao službenica u knjigovodstvenom obrtu, potom je bila direktorica komiškog Nautičkog centra, te od 2005. gradonačelnica Komiže, sada u petom mandatu.

---

image

Tonka Ivčević

Božidar Vukičević/Cropix
---

Nika Silić Maroević (1981.), poslije osnovne škole u Korčuli, u Zagrebu je završila opću gimnaziju, te potom studij vinarstva, voćarstva i vinogradarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, te je postala dipl. ing. agronomije. Radila je u nekoliko manjih vinarija, a 2007. počela je raditi kao glavni enolog u jednoj pelješkoj vinariji. SDP-ova kandidatkinja, uz podršku HSU-a, na izborima 2021. izabrana je u prvom krugu za gradonačelnicu Korčule.

---

image

Nika Silić Maroević
 

Anđela Šćepanović/Cropix
---

Rikardo Novak, nestranački kandidat, izabran je za gradonačelnika Hvara 2017. i ponovno na izborima 2021. godine. Ugostiteljske je struke, u drugoj polovini 90-ih osnovao je privatnu tvrtku za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo, čiji je direktor bio do stupanja na dužnost gradonačelnika.

---

image

Rikardo Novak

Tom Dubravec/ Cropix
---

HDZ-ov Ivan Budalić (1971.) obnaša volonterski drugi mandat gradonačelnika Imotskoga, izabran je 2017. i ponovno 2021. godine. Od srpnja 2020. je i saborski zastupnik. Završio je srednju tehničku školu u Imotskom (elektrotehničar). Umirovljen je kao hrvatski dragovoljac.

---

image

Ivan Budalić

Duje Klarić/Cropix
---

Josip Begonja (1961.) HDZ-ov je gradonačelnik Drniša od 2013., sad već u trećemu mandatu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu te magistrirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Radio je u Područnom uredu Porezne uprave u Šibeniku.

---

image

Josip Begonja

Paun Paunović/Cropix
---

HDZ-ov Tomislav Bulić vodi grad Benkovac od 2017., a sad obnaša volonterski drugi mandat. Po struci je diplomirani kriminalist, umirovljeni je zapovjednik počasne Predsjedničke garde. Bavi se i poljoprivredom, njegova obitelj ima jednu od najvećih plantaža badema u Zadarskoj županiji, dijelom sufinanciranu iz EU fondova.

---

image

Tomislav Bulić

Jure Mišković/Cropix
---

HDZ-ov Ivan Knez (1964.) na dužnosti je gradonačelnika Biograda na Moru od prosinca 2006. Prvo je zamijenio tadašnjega gradonačelnika Darka Eškinju, a potom pobjeđivao na izborima od 2009. naovamo. Studij je završio na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, smjer stočarstvo, i stekao zvanje diplomiranog inženjera agronomije. Radio je u početku kao policijski službenik pa se zaposlio u Zadarskoj županiji – ispostavi Biograd na Moru kao inspektor za poljoprivredu i šumarstvo, a nakon toga bio je inspektor za gospodarstvo pri Državnom inspektoratu u Zadru. U Zadarskoj županiji radio je i na poslovima pomoćnika pročelnika za turizam, nakon čega je pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje bio pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje u Zadru.

---

image

Ivan Knez

Jure Mišković/Cropix
---

Emil Ćurko (1956.) inženjer je telekomunikacija i HDZ-ov gradonačelnik Nina, već peti uzastopni mandat. Na izborima 2021. bio je jedini kandidat za gradonačelnika.

---

image

Emil Ćurko

Jure Mišković/Cropix
---

Na izborima 2021. Ante Fabijanić osvojio je svoj drugi mandat na mjestu gradonačelnika Paga. U imovinskoj kartici piše da je poduzetnik (SSS), a pripada stranci Moderna demokratska snaga.

---

image

Ante Fabijanić

Luka Gerlanc/Cropix
---

Antonijo Brajković, član HDZ-a, za gradonačelnika Skradina izabran je na izborima 2017., a drugi mandat osvojio je u prvom krugu izbora 2021. kao jedini kandidat za gradonačelnika. Diplomirao je 2002. na Filozofskom fakultetu u Zadru, smjer povijest i geografija, te 2013. postao magistar znanosti nakon poslijediplomskog studija Povijest hrvatskog pomorstva Sveučilišta u Zadru. Radio je kao samostalni upravni referent za kulturu, sport, predškolski odgoj i socijalnu skrb Grada Skradina.

---

image

Antonijo Brajković

Nikša Stipaničev/Cropix
---

HDZ-ov Ante Cukrov izabran je za gradonačelnika Vodica na izborima 2021., po zvanju je zapovjednik broda (SSS), a prije stupanja na dužnost gradonačelnika bio je direktor u privatnoj tvrtki za za turizam, ugostiteljstvo, pomorski prijevoz i trgovinu.

---

image

Ante Cukrov

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Jure Mišković/Cropix Tom Dubravec/ Cropix Luka Gerlanc/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Joško Šupić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Jure Mišković/Cropix Duje Klarić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Duje Klarić/Cropix Jure Mišković/Cropix Ivo Ravlić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Paun Paunović/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Duje Klarić/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Duje Klarić/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Jure Mišković/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božo Radić/Cropix Denis Jerković/Cropix Božo Radić/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Denis Jerković/Cropix
Cropix

Znate li za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost? Donosimo pregled

Anđela Šćepanović/Cropix

Nika Silić Maroević
 

Tom Dubravec/ Cropix

Rikardo Novak

Luka Gerlanc/Cropix

Ante Fabijanić

Joško Šupić/Cropix

Denis Ivanović

Nikola Vilić/Cropix

Dalibor Ninčević
 

Vojko Bašić/Cropix

Ivan Bugarin

Jure Mišković/Cropix

Branko Dukić

Duje Klarić/Cropix

Ivo Radica

Jakov Prkić/Cropix

Mile Herceg

Vojko Bašić/Cropix

Jure Plazonić

Tom Dubravec/Cropix

Ivica Puljak

Luka Gerlanc/Cropix

Ante Župan

Duje Klarić/Cropix

Antonio Škarpa

Jure Mišković/Cropix

Tomislav Bulić

Ivo Ravlić/Cropix

Zoran Paunović

Nikola Vilić/Cropix

Miro Bulj
 

Jakov Prkić/Cropix

Ante Bilić

Paun Paunović/Cropix

Josip Begonja

Nikša Stipaničev/Cropix

Antonijo Brajković

Duje Klarić/Cropix

Ivan Budalić

Duje Klarić/Cropix

Ivana Marković

Božidar Vukičević/Cropix

Tonka Ivčević

Božo Radić/Cropix

Mato Franković

Denis Jerković/Cropix

Mišo Krstičević

Božo Radić/Cropix

Ivan Mataga

Nikša Stipaničev/Cropix

Marijo Ćačić

Denis Jerković/Cropix

Dalibor Milan

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s-mora-i-kraja/bi-li-bilo-bolje-da-su-ostali-u-struci-provjerili-smo-koje-diplome-imaju-dalmatinski-gradonacelnici-popis-je-zanimljiv-1370072 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=368e74daaca5dd9ca26ef879ed321255bb538886 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bi+li+bilo+bolje+da+su+ostali+u+struci%3F+Provjerili+smo+koje+diplome+imaju+dalmatinski+gradona%C4%8Delnici.+Popis+je+zanimljiv&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fbi-li-bilo-bolje-da-su-ostali-u-struci-provjerili-smo-koje-diplome-imaju-dalmatinski-gradonacelnici-popis-je-zanimljiv-1370072 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fbi-li-bilo-bolje-da-su-ostali-u-struci-provjerili-smo-koje-diplome-imaju-dalmatinski-gradonacelnici-popis-je-zanimljiv-1370072 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => šarolika lista [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
S mora i krajašarolika lista

Bi li bilo bolje da su ostali u struci? Provjerili smo koje diplome imaju dalmatinski gradonačelnici. Popis je zanimljiv

Piše Ljubica Vuko
7. ožujka 2024. - 09:59
Znate li za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost? Donosimo pregledCropix

Bi li bilo bolje da su ostali u struci ili je bolje što su zaplivali političkim vodama? Odgovor na to pitanje dat će birači na predstojećim izborima, naravno kandidiraju li se ponovno.

Ovaj put donosimo pregled za koja zanimanja su se školovali i čime su se bavili dalmatinski gradonačelnici prije negoli su stupili na dužnost. Raznih su struka, a kako su se snašli u radu za javno dobro, najbolje znaju građani u njihovim sredinama.

Najveći grad u Dalmaciji i drugi po veličini u Hrvatskoj vodi gradonačelnik Ivica Puljak (1969.), predsjednik stranke Centar. Nakon što je 1994. diplomirao elektrotehniku na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), magistrirao je 1997. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i potom 2000. na sveučilištu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 04:10