StoryEditorOCM
Dalmacijana 17. europskom prvenstvu u mažoret plesu U GRADIĆU BATHU poKRAJ LONDONA DOMAĆE SNAGE ZABILJEŽILE VELIKI USPJEH

PUNA ŠAKA MEDALJA Dalmatinske mažoretkinje pokorile Europu

Piše PSD.
6. listopada 2011. - 01:08
Veselo je bilo proteklih dana u gradiću Bathu pokraj Londona gdje su hrvatske predstavnice na 17. europskom prvenstvu u mažoret plesu ostvarile izniman uspjeh osvojivši čak 15 medalja, odnosno 6 zlatnih, 4 srebrne i 5 brončanih.

Najuspješnije su bile Dalmatinke od kojih su Sinjske mažoretkinje po četvrti put zaredom postale europske prvakinje, i to u kategoriji Tradicionalni mažoret ples seniorki.

Djevojke iz Sinja su tijekom dva natjecateljska dana 1. i 2. listopada osvojile i dva srebra u kategorijama Parad Corp za juniorke i seniorke, te broncu u kategoriji Parad Corp za mlađe juniorke.

Proslava na glavnom trgu

- Bilo je sjajno! Sve cure su bile izvrsne, pa im ovom prilikom čestitam, a nama Splićankama postignuti uspjeh je kruna našeg desetogodišnjeg rada.

Splitske mažoretkinje, naime, osvojile su prvo mjesto u tradicionalnom mažoret plesu za juniorke nastupivši u bojama svojega grada, u plavo-bijelim odorama, te treće mjesto u kategoriji Exibition corp također za juniorke.

Dosta smo se pripremale za ovaj nastup jer je riječ o jakoj konkurenciji od 1200 sudionika iz jedanaest europskih zemalja - javila nam je voditeljica Splitskih mažoretkinja Bjanka Bubica Šarić zahvalivši Gradu Splitu na potpori, ali i samim roditeljima djevojaka koji su imali strpljenja i razumijevanja za njihove plesne aktivnosti.

Riječ je o curama od 13 do 20 godina koje su već sedmu godinu u sastavu hrvatske reprezentacije i kao takve mogu se ubrojiti među najuspješnije u Hrvatskoj. Segetske mažoretkinje također su se proslavile postavši europskim prvakinjama u mažoret plesu u kategoriji grupa s rekvizitima, dobna skupina mlađe juniorke.

Osim cura iz Sinja, Splita i Segeta Hrvatsku su na natjecanju predstavljale i mažoretkinje iz Čakovca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Lipika, Nove Gradiške i Požege. Njih oko 160 najboljih natjecalo se u ukupno 33 pojedinačne i skupne kategorije, te 4 dobne skupine.

Na koncu, pune vedrine, proslavile su svoj uspjeh na glavnom trgu u Bathu gdje su im se pridužili i prolaznici. Njihov povratak očekuje se u petak.

MERIEN ILIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 21:47