StoryEditorOCM
Dalmacijamještani bunja traže javnu rasvjetu

Prosvjed: dosta nam je više baterija i voštanica!

Piše PSD.
18. kolovoza 2008. - 12:19

Žalosno je da na pragu 21. stoljeća mi nemamo javnu rasvjetu, već s baterijama i voštanicama moramo prosto žmireći hodati po našem zaseoku. I dok drugi zaseoci to već odavno imaju, a žarulje svijetle i ispred kuća nekih općinskih čelnika, mi muku mučimo kako normalno po noći hodati Bunjama.

Kada se tome doda i činjenica da ni električna mreža nije postojana, da primjerice naše domaćice peku kokoš u električnim štednjacima i po nekoliko sati, a sve zbog slabog napona struje, onda se uistinu pitamo zašto smo zapostavljeni od općinske vlasti.

Ovo su glavni naglasci s prosvjednog skupa mještana zaseoka Bunje u Zagvozdu. Oni su se okupili kod mjesne kapelice noseći ručne baterije i voštane svijeće kako bi upozorili na činjenicu da u središtu svoga zaseoka nemaju javnu rasvjetu.

- Osobno sam intervenirao nekoliko puta u ime mojih sumještana kod općinskih čelnika, tražeći samo pravednu raspodjelu rasvjetnih tijela za svaki naš zaselak u Zagvozdu. No odgovora nigdje. Sramota je to. Mislim da smo mi jedini zaselak u Imotskoj krajini koji nema javnu rasvjetu. Ako nam se uskoro to ne riješi, mi ćemo prosvjedovati i građanskim neposluhom natjerati općinsko rukovodstvo da nam riješi te goruće probleme - u ime mještana Bunja izjavio je Ivica Brnas Bili.

- Bilo bi korektno da prosvjednici, moji sumještani, kažu pravu istinu o vanjskoj rasvjeti. Naime, ja sam osobno preko mojih poznanstava zajedno sa mještanima Bunja i organizatorima Ribarske večeri uspio osigurati kabele i rasvjetna tijela kako bi posjetitelji mogli normalno komunicirati. Osobno kao mještanin i čelnik HDZ-a podupirem nastojanja Bunjana da dobiju javnu rasvjetu i učinit ću sve da se to realizira - komentar je Dragana Svaguše, predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Zagvozd, koji se našao prozvanim od prosvjednika u Bunju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 06:41