StoryEditorOCM

Proložani negoduju: voda iz Ričice potekla samo radi ministra Čobankovića

Piše PSD.
25. kolovoza 2008. - 14:52

Petar Čobanković za posjeta Prološcu
Mnogi Proložani negoduju i pitaju se, zašto se u proteklih deset dana, kako vele, nepotrebno ispušta voda iz akumulacije Ričice. Sve je počelo dan uoči Velike Gospe i od tada dragocjene količine vode se ispuštaju iz akumulacijskog jezera, kako kažu; - samo zbog „šminke“!

- Tko je navodnjavao za Veliku Gospu? Nitko! Vodu su kroz korito Suvaje, dan prije Gospe, pustili samo zbog dolaska ministra Petra Čobankovića! A žalosno je to, da naše zamolbe općinskim vlastima, Hrvatskim vodama, da nam puste vodu iz jezera Ričice, za natapanje poljoprivrednih usjeva, često ne urode plodom! Samo zbog općeg dojma, da se ministar što ugodnije osjeća u Prološcu, na dan općine i blagdan Velike Gospe, i ne samo ove, nego svake godine puštaju vodu da teče uzaludno. Evo teče već deset dana, sada kada nitko ništa ne natapa, kad su sve kulture pobrane, a možda da su ove godine „zaboravili“ zatvoriti ustavu na brani - komentiraju prološki poljoprivrednici i ne kriju ogorčenje.

U imotskoj ispostavi Hrvatskih voda ističu, da još od 10. kolovoza, iz izvorišta rijeke Vrljike, u vodonatapni sustav Imotsko-Bekijskog polja ne pristižu dovoljne količine vode te da se sustav nadopunjuje vodom iz akumulacije Ričice. Vode se koriste u natapanju polja u Vinjanima, Zmijavcima i Runovićima. Konstantno se prate količine voda u kanalima kao i u akumulacijskom jezeru Ričice - kazali su nam u Hrvatskim vodama.

                                                                                                        Ivan Maršić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 07:56