StoryEditorOCM
Otocigasitelji u akciji

Vatra guta prostor iznad rajskih uvala na južnoj strani Hvara, doznajemo detalje o stihiji koju pojačava vjetar

Piše Mirko Crnčević
5. rujna 2023. - 13:13

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Hvar" danas oko 10.15 sati zaprimilo je dojavu o šumskom požaru iznad uvale Pišćena, između Svete Nedjelje i Dubovice, na južnoj strani otoka Hvara.

Na mjesto događaja su, prema riječima dežurnog u DVD-u Perice Iliškovića, promptno izišli vatrogasci iz Hvara, Staroga Grada i Jelse te pristupili gašenju vatre. Na terenu je trenutno oko 35 gasitelja s nekoliko specijalnih vozila za gašenje požara.

Bio je angažiran i kanader, ali je u međuvremenu odletio u matičnu zračnu luku, što bi značilo da je stanje trenutno povoljnije nego što se moglo očekivati s obzirom na konfiguraciju terena i vjetar koji puše na tom području.

Teren na kojem je izbiila vatra je obrastao makijom i sitnim raslinjem. Za sada nema podataka o opožarenoj površini, uzroku i načinu izbijanja požara.

Inače, na rasvjetljavanju događaja rade djelatnici policije, pa bi se o tome nešto više moglo znati tek nakon obavljanja očevida te ostalih operativnih mjera i radnji.  U svakom slučaju požarište će nakon lokalizacije određeno vrijeme biti čuvano, da se nebi vatra s rubnog dijelova proširila na okolno područje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:47