StoryEditorOCM
Otocividno alkoholiziran

Pijani Britanac divljao na Hvaru: urlao na taksista i lupao mu po autu, zatim vrijeđao policajce, jednog je i udario

Piše Dalmacija SD
12. lipnja 2023. - 10:27

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Velike Britanije. Naime, u subotu, 10. lipnja 2023. godine oko 2:45 sati u Gradu Hvaru 32-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je na taksi stajalištu Dolac dok je sjedio u taksi vozilu vikao na vozača i udarao šakama po unutrašnjosti vozila.

Policijski službenici su zapazili opisano ponašanje, te su pristupili i izdali naredbu 32-godišnjaku da prestane s daljnjim narušavanjem. Na izdanu zapovijed se oglušio i nastavio s narušavanjem, te je započeo i s vrijeđanjem policijskih službenika nazivajući ih pogrdnim riječima da bi i dalje udarao po vozilu.

Policijski službenici su nad 32-godišnjakom uporabili sredstva prisile i priveli ga u službene prostorije radi provođenja istraživanja. Tijekom dovođenja u policijsku postaju nastavio je s pružanjem otpora i vrijeđanjem policijskih službenika.

Obzirom da se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju, bilo je potrebno obaviti alkotest, koji je odbio. Nadalje, tijekom boravka u postaji u jednom trenutku je nogom udario policijskog službenika u potkoljenicu, te je pokušao udariti ga i glavom što su policijski službenici spriječili.

Navedeni 32-godišnjak je odbio liječničku pomoć i smješten je u prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 32-godišnji državljanin Velike Britanije ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi i uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:25