StoryEditorOCM
Otocinavalila jesen

Jako nevrijeme poharalo Brač: stabla padala po cesti, nestalo je struje, a neki objekti su poplavljeni. Stradala i crkva

Piše hina, vijesti sd
21. listopada 2023. - 19:17

Bol, Pučišća, Milna i Selca na otoku Braču tijekom dana zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, a vjetar je iščupao i nekoliko stabala koji su pali na strujne vodove zbog čega je došlo do prekida isporuke električne energije.

image
privatni album

Uglavnom se radi o borovima koji su popadali uslijed jakog juga i kiše, posla je dosta, vatrogasci to redovno odrađuju, kazao je za Hinu zapovjednik Operativne zone Brač Nikola Martinić Dragan.

"Nikakva panika se ne događa na Braču, riječ je o uobičajenim vremenskim neprilikama za ovo doba godine. Vatrogasci iz Selaca i Pučišća su na terenu. Oni će to odraditi i ukloniti probleme. Nitko zbog toga nije bio ugrožen", dodao je Martinić Dragan.

image
privatni album
image
privatni album

Dodao je i da su na Braču tijekom dana imali više intervencija od požara u Supetru, a kojeg su izazvala iskrenja električnih vodova na nekoliko lokacija, do Bola gdje su na nekoliko mjesta ispumpavali vodu iz poplavljenih objekata.

Uglavnom se radi o prostorima koji se nalaze uz more. Najveća akcija trenutno se vodi na istočnom dijelu otoka gdje vatrogasci uklanjaju stabla na ceste, kazao je.

Također, na crkvu u Selcima se srušilo stablo, koje je isčupano s korijenom iz zemlje.

Istu crkvu je prije nekoliko godina udario grom i odlomio dijelove fasade.

image
privatni album
image
privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:09