StoryEditorOCM
Otocikod nečujma

‘Dočekale su nas fekalije, wc papir... Kako ući, a ne zaraziti se?‘: video sa Šolte otkriva gadljivo stanje u uvali

Piše M.V.
23. lipnja 2023. - 17:11

- Jutros oko 9 i pol sati moja sestra i ja uobičajeno smo išle na našu omiljenu plažu u Nečujmu na otoku Šolti da bi nas u plićaku dočekale fekalije, plutajući wc papir i ostatci deterdženta, a sve pušteno iz brodica koje su bile preko noći u uvali - govori nam čitateljica koja kaže kako nažalost, njezina kamera nije mogla uhvatiti sve ono što je vidjela golim okom. 

Napominje kako su se i jučer kupale na istom mjesto, ali na taj problem nisu naišle jer je more bilo kristalno čisto. 

- Kako sad moći ući u ovakvo more i ne zaraziti se? Kako ostati ravnodušan prema ovom gnjusnom činu koji se čini našoj prirodi? Hoćemo li šutjeti i okretati se svaki put kad takvo što vidimo i jednostavno prijeći u drugu uvalu? Je li nam to svima toliko normalno postalo vidjeti da je ujedno sramotno koliko nas nije briga? Ako vide da ovo i dalje mogu činiti bez posljedica, nastavit će. Moj su otok i moje more moja dragocjenost, koliko god to sentimentalno zvučalo. Neka se netko pobrine da se ovome stane na kraj - zaključila je revoltirano. 

image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
image
Čitateljica/
image
Čitateljica/

Podsjetimo, ovo nije prvi i jedini primjer kada jahtaši ili jedriličari svoje otpatke i septičke tankove prazne u more. Naši čitatelji iz Drašnica požalili su se kako imaju isti problem. Zabrinuti čitatelj poslao nam je video i fotografije na kojima se, tvrdi, vidi da je brod ispustio septički tank u more nedaleko od obale i to u 13 sati. 

Odvratni prizori: turisti snimili brod koji je ispustio fekalije u more, do užasnutih turista su doplivala g***a

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:31