StoryEditorOCM
Otocinapeto na otoku

Da su čekali trajekt, Cvita bi umrla od ugriza poskoka. Srećom, ukazali su se dobri ljudi i hitnom akcijom spasili stvar

Piše dalmacija sd
21. listopada 2023. - 18:28

Bračani Marina Miceli Tomić i Dragan Milosavljević su 14. listopada proveli u velikom strahu. Naime, njihovu kujicu Cvitu je tog dana ugrizla zmija, a oni su odmah posumnjali na - poskoka.

Inale, na Braču postoji samo jedan veterinar, koji je baš taj vikend bio odsutan. S obzirom na to da je, po ugrizu, prvi trajekt za Split bio tek za dva sata, vlasnici su se odlučili javiti na Hitnu u Supetar. Tamošnji djelatnici su Cviti dali "zamjenu" za serum, kombinaciju Sinopena i Dexamethasona, te su za tu akciju pozvali vlasnicu salona za pse "Veseli psić", veterinarsku tehničarku Renatu Holstein, koja  je navedene lijekove psu aplicirala u mišić. Nakon toga je Cvitu odvela u svoj salon i tamo joj dala infuziju.

Kujica je bila poprilično klonula, a njuška za koju ju je zmija ugrizla je bila otečena. Da su se odlučili čekati trajekt, pitanje je bi li Cvita preživjela, piše Dalmacija Danas.

image
privatni album

U cijelu priču su se uključili i vatrogasci koji su o svemu izvijestili Tinu Duk iz "Bračkih šapa" koja se onda dalje raspitala koju terapiju Cvita uopće mora dobiti. Zato, kada su stigli na Hitnu, nije bilo dileme o tome kakva je terapija u ovom slučaju potrebna.

Cvita se dobro oporavlja, a njeni vlasnici kažu da tu subotu nikada neće zaboraviti kao ni osobe koje su bile uključene u akciju spašavanja njihove kujice.

"Udruženim snagama dobrih ljudi, Jakija Gospodnetića sa Hitne,te Renate Holstein i Tine Duk, kao i medicinske sestre Martine Antičević koja joj je tu večer došla kući dati još jednu injekciju, naša Cvita je opet zdrav pas. Nikad im se nećemo moći odužit za to. Hvala im beskrajno"; poručili su Marina i Dragan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:07