StoryEditorOCM
ObalaSAMO POLAKO...

Vozači oprez, u tijeku su radovi na vrlo prometnoj cesti nadomak Splita i - naoružajte se strpljenjem - potrajat će...

Piše Jakov Žarko
19. ožujka 2024. - 20:15

Gotovo dva milijuna eura vrijedni radovi na realizaciji prvog dijela četvrte faze uređenja Tuđmanove ceste u Kaštel Sućurcu, točnije od Rimskog puta do Krknjača trajat će dvije godine, a već od uvođenja izvođača radova u posao na toj dionici vozi se uz privremenu regulaciju prometa uz pomoć semafora.

Nakon provedenog postupka javne nabave s tvrtkom Strabag sklopljen je ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije Ceste dr. Franje Tuđmana, dionica Rimski put - Krknjač, a obuhvaćaju izgradnju kolektora oborinske odvodnje, izmjenu dvaju dotrajalih vodoopskrbnih cjevovoda novim cjevovodom te uređenje nogostupa, autobusnih stajališta i ogradnih zidova kao i ostale opreme ceste.

image
Ivana Topić

Podsjetimo, u gradskim planovima, rekonstrukcija stare kaštelanske ceste od Sućurca prema Solinu, podijeljena je u četiri faze.

Prije sedam godina odrađena je rekonstrukcija od Gospice do Doma zdravlja u dužini od 230 metara, u 2020. godini dovršena je rekonstrukcija od granice sa Solinom do raskrižja za prodajni centar Emmezeta, a prije godinu dana dovršena dionica od Doma zdravlja do Rimskog puta je treća faza.

- Četvrta faza podijeljena je u dva dijela, a razlog tome je tehničke naravi - kazali su nam iz nadležnog gradskog odjela.

Tek nakon odrađenih poslova rekonstrukcije ceste do Krknjača u dužini od oko 900 metara, odnosno do Petrokamena, moći će se krenuti s rekonstrukcijom prema Emmezeti, gdje će biti potrebno urediti još 600 metara prometnice, a time će cijela dionica Ceste dr. Franje Tuđmana sve do granice sa Solinom biti kompletno uređena.

Iz Grada Kaštela apeliraju na vozače da voze prema uputama prometnih znakova koji su postavljeni uz gradilište kao i na povećano strpljenje, a sve s ciljem da se izbjegnu bespotrebne nesreće u prometu.

Realizacijom ovog projekta, cijela dionica Tuđmanove ceste od istoka prema zapadu bit će kompletno uređena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:59