StoryEditorOCM
ObalaISPRED ZGRADE

Usred noći zapaljen automobil supruge Mile Mesara, poznatog švercera mesa i droge, pogledajte što je ostalo od vozila

Piše Marko Didić, D. T.
5. svibnja 2023. - 16:37

Požar koji je progutao vozilo na parkiralištu ispred stambene zgrade u Makarskoj u petak sat i 15 minuta iza ponoći je podmetnut.

Potvrdili su to iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske navodeći da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Vlasnica vozila je 40-godišnja Zrinka Utrobičić, supruga 49-godišnjeg Milivoja Utrobičića, širokoj javnosti poznatijeg kao Mile Mesar.

Šteta na automobilu Volkswagen Passat karavan je oko 15 tisuća eura kako procjenjuje sama vlasnica, a kupila ga je prije dva mjeseca. Plamen su ugasila četvorica pripadnika Javne vatrogasne potrojbe Makarska koja su na mjesto incidenta došla s dva vozila.

Inače, Zrinka je vlasnica makarske mesnice Milenium XXL, a kako nam je kazala, za sada ne smije u javnost iznositi nikakve informacije.

- Doista ne smijem davati nikakve izjave u cilju što bržeg pronalaska počinitelja i neometanja policijske istrage. Čim kriminalistička istraga bude gotova, sve ćete znati - kazala nam je vidno potresena vlasnica izgorjelog Passata.

Mile Mesar je u rujnu 2022 godine uhćen u okviru šesteročlane zločinačke grupe koja se, po USKOK-ovim sumnjama, bavila krijumčarenjem i preprodajom heroina na području Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Istarske županije i još je u istražnom zatvoru

USKOK ih sumnjiči da su posljednju godinu dana od krijumčarenja narkotika iz Sjeverne Makedonije i njihove daljnje preprodaje zaradili najmanje 80 tisuća eura, prodavši najmanje četiri kilograma heroina.

Utrobičić je uhićen i 2012. godine kao dio lanca od 15 osoba koje se teretilo za šverc najmanje tone i pol mesa bez valjanih papira o podrijetlu i zdravstvenoj ispravnosti, a osim zbog udruženja u počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, izbjegavanja carinskog nadzora i zlouporabe položaja i ovlasti, Utrobičić i ostali bili su prijavljeni i zbog dva razbojstva 2009. godine u mjenjačnici u Brelima, kada su uzeli oko pola milijuna kuna, te teške krađe radnih strojeva, kamiona i drugih vrijednih stvari.

No, ta priča pravosudno još nije okončana jer je slučaj na Županijskom sudu u Splitu bio razdvajan, neki su okrivljenici umrli, neki su se nagodili, mnoga zakazana ročišta odgađana su iz raznih razloga, a neka su djela otišla u zastaru.

Zrinka je krajem studenoga 2007. godine zajedno sa svojim mužem bila opljačkana u njihovoj kući na Slimenu pokraj Omiša nakon što su se zajedno vratili s fešte i nakon toga zaspali.. Oko dva sata u noći upala su im četiri maskirana razbojnika, opustošili sef s novcem i zlatninom nakon čega su pobjegli Milinim Audijem A6 koji su ostavili dva kilometra daleko od njihove kuće.

Po tadašnjim izjavama samog Utrobičića, njega i njegovu tada trudnu suprugu Zrinku su razbojnici širokom samoljepljivom trakom zavezali za radijator.

image

Volkswagen Passat karavan potpaljen je ispred stambene zgrade

Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 05:15