StoryEditorOCM
ObalaTRADICIJA

Uskrsni doručak u Makarskoj oduševio prve turističke laste: ‘Ne možemo vjerovati da je sve besplatno! Dolazimo opet!‘

Piše Danijela Batinić
1. travnja 2024. - 19:39

Turistička zajednica Makarska i Grad Makarska i ove su godine organizirali besplatni Uskrsni doručak koji su spremali najbolji kuhari makarskih hotela i restorana.

Makarani i njihovi gosti imali su priliku kušati tradicionalne uskrsne delicije poput sirnica, fritula, kuhane šunke, pršuta… Bilo je tu i dobre kapljice i sokova, a glazbeni program je otvorila Gradska glazba Makarska rasplesavši posjetitelje s nekoliko svjetski poznatih hitova, što je posebno obradovalo popriličan broj okupljenih turista.

Iako je događaj trebao biti održan na Trgu 156. brigade, zbog jakog juga štandovi su premješteni u zavjetrinu ispred FINE.

image

Makarski obrtnici su pripremili fritaju od 600 jaja

Ivo Ravlić/Cropix

Najviše se tražila fritaja sa šparogama (napravljena od 600 jaja) koju su pripremili članovi Udruženja obrtnika Makarska, a svoj doprinos doručku dali su restoran Bura, pivnica i bar Hops, Hotel Park, Udruga Sunce, Hotel Osejava, Hotel Biokovo, Valamar Makarska, Restoran Marineta, YETI Fritule, Hotel Bonaca, Kocha Kombucha i Vinarija Grabovac.

image

Zbog jakog juga doručak je sa rive premješten na obližnji Trg 4. svibnja 533.
 

Ivo Ravlic/
image
Ivo Ravlić/Cropix

Usprkos naletima vjetra, glasovi ženske klape Fjoret daleko su se čuli, a praznik za oči i uši bili su i članovi FA Tempet.

- Ne mogu vjerovati da je sve ovo besplatno! Vaše žene su divne, lijepo pjevaju i u svaku sam se zaljubio! Svidjele su mi se nošnje, mislim da žene jako lijepo izgledaju u takvim haljinama i šteta je ako se nose samo u posebnim prilikama! - rekao nam je devetnaestogodišnji Jack iz Amerike kojem je Makarska bila tek usputna destinacija na putu za Sarajevo.

- Dolazim sigurno opet! - obećao je Amerikanac.

Da li zbog žena ili zbog doručka, nije ni bitno. Druženje i pjesma potrajali su nekoliko sati, a jugo, čini se, više nikome nije smetalo.

image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:05