StoryEditorOCM
ObalaOGNJEN DRNJEVIĆ

Umro poznati splitski političar i stručnjak za prometna pitanja, znao je otvoreno reći: ‘Cesta prema Kaštelima je loša‘

Piše Dalmacija SD
23. travnja 2024. - 15:42

Splitska stručna i politička scena siromašnija je za jedno ime koje svojim projektima, onako iz sjene, pokušavalo promijeniti tokove i osuvremeniti grad.

U 76. godini života preminuo je Ognjen Drnjević, dugogodišnji voditelj Odsjeka za promet i veze HGK-ove Županijske gospodarske komore u Splitu. Cijeli stručni i radni vijek posvetio je tematici prometa, kako onog cestovnog, tako i pomorskog, ali i željezničkog.

Poseban naglasak uvijek je stavljao na Split i Splitsko-dalmatinsku županiju, ulažući napore da drugi grad po važnosti i veličini dobije primjerene prometnice i poveznice. Svoje djelovanje je proširio i kao član Hrvatske seljačke stranke, tada važne političke opcije pod Marjanom.

- Brza cesta Trogir - Split - Omiš po prometnom opterećenju je treća cesta u Hrvatskoj i "Hrvatske ceste" nisu izradile primjereno idejno rješenje za njezinu izgradnju. Na dionici od Solina do Planog, dugoj 13 kilometara, idejnim rješenjem su predviđene samo tri petlje i 11 raskrižja sa semaforima. To nije dovoljno da zadovolji prometne potrebe za duže razdoblje.

Grad Split vrlo nepovoljno je riješio pitanje priključaka na buduću autocestu Split - Zagreb i jedini kvalitetan potez je čvor u Dugopolju, odnosno istočni izlaz iz Splita - naglašavao je Drnjević na HSS-ovim konferencijama za novinare prije dvadesetak godina, predviđajući sve probleme koji su uslijedili.

Ognjen Drnjević ispraćen je tiho, u krugu obitelji, u ponedjeljak na gradskom groblju Lovrinac.

image

Ognjen Drnjević svoj je stručni i radni vijek posvetio problematici prometa, a bio je i aktivni član Hrvatske seljačke stranke

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:49