StoryEditorOCM
ObalaRECIDIVIST NA CESTI

Sud napravio dosad neviđen potez: Dalmatinac počinio niz teških prometnih prekršaja, a onda ga je snašla gorka kazna

Piše Dalmacija SD
24. siječnja 2024. - 11:33
Bizovac, 220823. Prometna nesreca na cesti Osijek - Nasice u kojoj je smrtno stradao pjesak, nakon naleta kamiona. Na fotografiji: policijski ocevid prometne nesrece.Vlado Kos/Cropix

U prekršajnom postupku koji je pred sudom pokrenula Policijska postaja Makarska, sud je uz odluku o krivnji i sankciji za počinjene prometne prekršaje, donio odluku da se 52-godišnjaku trajno oduzme automobil.

Naime, 11. svibnja 2023. su makarski policajci zaustavili su 52-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja većeg broja teških prometnih prekršaja.

- Upravljao je navedenim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje bilo koje kategorije, na zahtjev policijskih službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju pomoću odgovarajućeg sredstva ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu. Nadalje, upravljao je vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, te nije obnovio policu osiguranja od automobilske odgovornosti.

Policijski službenici su 52-godišnjaku privremeno oduzeli vozilo, a nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

U prekršajnom postupku utvrđena je odgovornost okrivljenika za počinjenje prometnih prekršaja, izrečena mu je kazna zatvora i novčana kazna u visini 923 eura, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom "B" u trajanju od 24 mjeseca, te je sud odlučio da se od okrivljenika trajno u oduzme automobil.

Sud je prilikom donošenja odluke uzeo u obzir da se radi o recidivistu koji je do sada već sankcioniran za počinjenje najtežih prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:19