StoryEditorOCM
ObalaJUTARNJA DETONACIJA

Pljačkaše bankomata u Tučepima ‘love‘ videonadzorom: ako su nosili kapuljače, kamere su im sigurno snimile automobil

12. svibnja 2023. - 20:37

Nakon što je u noći s četvrtka na petak, oko 3 sata, u sklopu infocentra u lučici u Tučepima na zasad nepoznat način raznesen jedan bankomat, dok je drugi oštećen, splitska policija počela je obavljati očevid.

Uništeni isplatni uređaj bio je jučer glavna tema u Tučepima pa su se na prometno blokiranoj rivi, okupili brojni mještani, šokirani ovim razbojničkim činom. Kako nam je kazao Ivo Mravičić, direktor Turističke zajednice općine, čiji se ured nalazi nedaleko od mjesta događaja i nautičke marine, ne može na posao jer je cijelo područje oblijepljeno policijskim trakama.

Dosad nezabilježeno

- Detonaciju nisam čuo jer ne živim blizu lučice, ali ovo je zbilja zabrinjavajuće. Nikada se u Tučepima nije dogodilo ovako nešto i sumnjam da su se razbojnici “obogatili” jer još nije sezona i bankomati, pretpostavljam, nisu puni novca.

Svakako, cijela situacija me uznemirila jer su Tučepi malo mjesto i nikada nismo doživjeli nešto slično - kazao je Mravičić koji čeka završetak kriminalističke istrage kako bi mogao ući u svoj ured.

image
Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

Događajem je šokiran i tučepski načelnik Ante Čobrnić, koji kaže da je njegova kći iz kuće čula detonaciju u 2 sata i 21 minutu.

- U blizini infocentra u sklopu kojeg su postavljeni novčarski uređaji nalazi se klub koji je radio do ponoći pa pretpostavljam da su razbojnici čekali njegovo zatvaranje. Inače, iznad bankomata postavljena je kamera, a u blizini je i druga pa se nadam da će policija otkriti identitet razbojnika.

image

Načelnik Tučepi Ante Čobrnić

Ivo Ravlić/Cropix

Mislim da je ovdje riječ o uigranoj ekipi lopova koji žele brzu lovu - naglasio je Čobrnić i dodao da je riječ o izoliranom slučaju koji sigurno neće utjecati na sigurnost turističke sezone:

- Ne bojim se da će sve ovo utjecati na dolazak turista, ali nikako nije dobro.

I Nikša Visković, direktor komunalne tvrtke “Tučepi” koja je nadležna za lučicu, svu nadu polaže u kamere koje su mogle snimiti razbojnike. Kako kazuje, nadzorni uređaji postavljeni su prije nekoliko godina nakon krađe izvanbrodskih motora iz marine.

Razbojnički čin

- Detonaciju nisam čuo, ali sam ostao šokiran ovim razbojničkim činom. Već je informatičar naše tvrtke ustupio snimke policiji, ali ako su razbojnik ili više njih na glavi imali kapuljače, sumnjam da će ih otkriti.

Jedino se nadam da su kamere snimile vozilo lopova, jer je od bankomata do ceste oko pet metara, a lopovi sigurno nisu došli pješice pa bi se na snimci moralo nešto vidjeti - kazao je Visković, dodavši da je očito riječ o uigranoj ekipi jer je raznesen prednji dio ispod ekrana isplatnog uređaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 04:54