StoryEditorOCM
Obalapsić je nestao

Odmor u Tučepima pretvorio im se u noćnu moru otkako je nestao Loui: ‘On je član obitelji, ne idemo kući bez njega‘

Piše Ana Pivčević
17. rujna 2023. - 11:33

Marta i Jose, koji žive u Pragu, krajem kolovoza stigli su u Dalmaciju na godišnji odmor. Jedva su ga dočekali, a kako bi s njima uživao i njihov 8-godišnji rodezijski gonič Loui, do Tučepa su došli automobilom umjesto avionom. No, nakon samo nekoliko dana njihov odmor se pretvorio u noćnu moru, koja još uvijek traje. 

image

Marta, Jose i Loui

Privatni album

Samo dva dana nakon što su stigli u Dalmaciju, njihov Loui pobjegao je iz iznajmljene kuće u Gornjim Tučepima. 

- U Dalmaciju smo stigli 22. kolovoza, a 24. kolovoza naš Loui pobjegao je iz kuće i otišao prema šumi i od tada traje naše potraga za njim. Nećemo odustati i kući ne idemo bez njega - govori nam na početku Marta. 

Naglašava da je Loui član njihove obitelji, a ne samo pas. Marta Louija ima osam godina, otkad se okotio, a njegova mama pod istim je krovom. 

- Puno ljudi nam je do sada pružilo podršku na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu, a i mnogo njih nam na ulici priđu i žele da ga uskoro pronađemo. Udruga "Šapama od srca Makarska" je od početka uz nas i puno nam pomažu u svemu - govori nam Jose. 

Riječima ne mogu opisati koliko im podrška svih znači. 

- Područje od Makarske, Tučepa do Biokova smo provjerili već nekoliko puta. Prvo automobilom, pa biciklom i sada quadom. Postavili smo i kamere koje fotografiraju noću i ostavljamo hranu kako bismo možda na taj način došli do našeg Louija, ali nažalost do sada smo samo snimili lisice i mačke. Glavni cilj nam je pronaći Louija kako bismo mogli otići kući - objašnjava nam ovaj par. 

Nezadovoljni su postupanjem policije i drugih službi. 

image

Područje koje pretražuju

Privatni album

 - Službe koje bi trebale pomoći, poput policije, gorske službe spašavanja i vatrogasci nisu učinili ništa za nas. Čak smo željeli i platiti samo da dignu dron jer se njime u kraćem periodu može pretražiti veće područje, ali ništa od toga. Budući da je riječ o izgubljen psu, a ne čovjeku, nažalost nikog nije briga - govori nam Marta. 

No, Marta i Jose unatoč svemu ne odustaju. Kući ne idu dok ne pronađu svog Louija, a mi se nadamo da će im se želja što brže ostvariti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:10