StoryEditorOCM
Obalapomorsko dobro i zlo

Novi slučaj s ležaljkama: Austrijanka potjerala hrvatsku obitelj s plaže: Plaćamo 150 eura, a nemamo se gdje okupati

Piše dalmacija sd
13. kolovoza 2023. - 15:56

Ležaljke su redovit razlog sukoba na Jadranu, kao što je prošli tjedan bilo u Tučepima.

Novi je slučaj iz Turnja kod Zadra.

- Gospođa iz Austrije pokušala nas je potjerati s ove plaže i prijetila je meni i mojoj obitelji. Tvrdi da je ovaj suncobran i dio plaže njen, doslovno je izletjela, uzela moju ležaljku, bacila je sa strane! Počela mi je tumačiti da je to njeno. Što je najgora stvar, nije ni državljanka Hrvatske. Svaki dan su te njene ležaljke, danju i noću zavezane lancima - rekao je Karlovčanin koji plaća 150 eura za mobilnu kućicu za Morski.

On se žali i da ih maltreriraju ljudi iz susjedstva.

"Nema dana da se netko ne izdere na tebe. Niti se imaš gdje okupati, niti se osjećaš sigurno. Dijete mi govori: "Tata ja se bijim izaći vani". I kakav mi je ovo godišnji odmor, kakva je ovo država?", pita se Karlovčanin.

- Komunalni redar je na godišnjem odmoru, a drugi mi se ne javlja na telefon. Policija je došla za nekih sat i pol vremena i nisu napravili ništa! Rekli su tek da ih ponovno zovemo ako se situacija ponovi, pa da će gospođu privesti, ali da ovo s ležaljkama nije njihov posao, već od komunalnih redara. Doslovno mi je žao što sam došao tu na godišnji odmor, zaključio je već vidno iznervirani čovjek.

Ovoliko neugodnih slučajeva sa čežaljkama i s korištenjem pomorskog dobra ukazuje da nešto debelo ne štima, ili sa zakonom ili s njegovom provedbom. Za ovu sezonu čini se prekasno, valjda bi do iduće stvari trebale biti puno jasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:29